Οι Α΄ Χαιρετισμοί στην Αγία Σοφία (pics)

Κυρ, 17/03/2019 - 15:51
Image

«Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια…», σιγοψιθύρισαν σήμερα το βράδυ, οι λιγοστοί προσκυνητές, στην Εκκλησία του χωριού, σιγοντάροντας τους ψάλτες, υμνώντας, ταυτοχρόνως  και δοξάζοντας την Υπέρμαχο Θεοτόκο.

Με συμμετέχοντες λίγους προσκυνητές, κυρίως με αυτούς που μέσα τους βρίσκεται άσβεστη η φλόγα της Θρησκευτικής και Ιστορικής παράδοσης του τόπου μας, τελέστηκε  η Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών και το Απόδειπνο του ΨυχοΣάββατου.

Οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες, σηματοδοτούν την έναρξη της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που θα συνεχιστεί με πλήθος άλλων Ιερών Ακολουθιών, όπως οι Κυριακές των Νηστειών (Ορθοδοξίας, Σταυροπροσκύνησης κ.α.), οι Προηγιασμένες, ο Μεγάλος Κανόνας, ο Ακάθιστος Ύμνος και οι Ακολουθίες των Παθών. «Συμβάντα», που θα λάβουν χώρα ταυτοχρόνως με τον ερχομό της Άνοιξης και την επικράτηση ευχάριστων συναισθημάτων.

Σας περιμένουμε στη μικρή και όμορφη Εκκλησία του χωριού μας, κοντά στα σπίτια και τους τάφους των προγόνων μας, να βιώσουμε ξανά την περίοδο της Μεγάλη Τεσσαρακοστής, όπως παλιά, με αισθήματα όχι μόνο νοσταλγίας, αλλά χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας για τον τόπο μας.

3

2

1

Από το agiasofiablog.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio