Ο εορτασμός της 195ης Επετείου της Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (pics,vid)

Fri, 13/04/2018 - 13:18

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Άστρος την Παρασκευή 13 Απριλίου η 195η Επέτειος της Β' Εθνοσυνέλευσης που οι εργασίες της έλαβαν χώρα από 30 Μαρτίου-18 Απριλίου του 1823.

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλεξάνδρου, οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στο χώρο της Εθνοσυνέλευσης στο αγροκήπιο Καρυτσιώτη, όπου ακολούθησε το τελετουργικό με τις καταθέσεις στεφάνων.
Tον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Δημήτριος Κ. Βερβεσός, Πρόεδρος Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρέλαση των σχολείων του Άστρους.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το βράδυ τoυ Σαββάτου στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία Άστρους με το Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής. Ενώ το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση «Από τον Αγιάννη στην Τεργέστη: Ο Δημήτριος Καρυτσιώτης και το όραμά του για την Κυνουρία» στις 20:00 στην αίθουσα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»

Το "παρών" μεταξύ άλλων έδωσαν οι Βουλευτές Αρκαδίας Παπαηλιού Γιώργος, Βλάσης Κωνσταντίνος και Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης και Γιάννης Κατσίρης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς,  ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.
 

 

Video

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio