Μικρή χωματερή στην παραλία του Αγίου Ανδρέα

Πέμ, 01/08/2019 - 10:59
Image
Η όμορφη παραλία του Αγίου Ανδρέα στην Κυνουρία δυστυχώς εδώ και λίγες ημέρες «κοσμείται» από μια μικρή χωματερή, έργο κάποιοι ή κάποιων ασυνείδητων πολιτών, οι οποίοι αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τελάρα, λάστιχα, πλαστικά λίγα μέτρα μόλις από την ακτή.
 
Ένα βήμα από τη θάλασσα, σε μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Βόρειας Κυνουρίας, τα σκουπίδια κάνουν συντροφιά στους λουόμενους, αποτελώντας εστία μόλυνσης, ενώ ο κίνδυνος να παρασυρθούν στη θάλασσα είναι ορατός.
 
Εικόνες όπως αυτή αμαυρώνουν την προσπάθεια που καταβάλλεται από τη δημοτική αρχή για να προσελκύσει όλο και περισσότερους επισκέπτες στις παραλίες της, ενώ αποτελούν δυσφήμιση για τον τόπο μας και τρανή απόδειξη ότι η αδιαφορία κερδίζει «στα σημεία» την όποια προσπάθεια για να γίνει, επιτέλους, το αυτονόητο: να έχουμε πεντακάθαρες ακτές και παραλίες.
 

Σχόλια επισκεπτών

Γειά σας! Δεν ξέρω που ακριβώς ελήφθει αυτή η φωτογραφία ωστόσο μπορώ να σας πω σχεδόν με βεβαιότητα ότι δεν αφορά το 'έργο κάποιων ασυνείδητων πολιτών' όπως αναφέρεται στο άρθρο. Φέτος, το χωριό μας ήρθε αντιμέτωπο με ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο...εξαιτίας της εκτεταμένης κακοκαιρίας εναποτέθηκαν στις παραλίες μας τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων και κανείς αρμόδιος πέρα από κάποιους συνειδητοποιημένους δεν ενδιαφέρθηκε να τα συγκεντρώσει και να τα απομακρύνει. Μπορώ να σας στείλω σοκαριστικές φωτογραφίες της ευρύτερης περιοχής για να αντιληφθεί το κοινό σας το μέγεθος του προβλήματος και να αναλάβει δράση!

Η εικόνα αυτή στη παραλία Αγίου Ανδρέα είναι από το χειμώνα αποτέλεσμα της πλημμύρας και πολλα σκουπιδια ξεβραστηκαν από τη θάλασσα. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν φρόντισε για την έγκαιρη απομάκρυνση τους. Επίσης Καλό θα ήταν να υπήρχαν κάδοι απορριμάτων και το Παρατηρητήριο του ναυαγοσωστη να μην ήταν πεταμένο στην ακτή του μύλου.

Είναι ντροπή να υπάρχει αυτή η κατάσταση δεν νομίζω ότι υπάρχει ευθύνη των πολιτών τα σκουπίδια τα ξέβρασε το ποτάμι και υπάρχουν ευθύνες στον δήμο που δεν έγινε εγκαίρως ο καθαρισμός της ακτής!!!

Οι παραλίες του Αγίου Ανδρέα είναι γεμάτες σκουπίδια και ξύλα που έχει βγάλει η θάλασσα μετά από τις χειμερινές πλημμύρες. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια καθαρισμού. Πλήρης εγκατάλειψη του χωριού μας. Ευτυχώς που μερικοί εθελοντές καθάρισαν την παραλία ΧΕΡΟΝΗΣΙ από τα πλαστικά κλπ. Η μεγαλύτερη απόλαυση είναι η παραλία ΜΥΛΟΣ με την κατασκευή για τον ναυαγοσώστη να κείτεται στην άμμο της παραλίας χωρίς να δίνει κανένας σημασία. Αναρωτιέμαι τι είδους ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ έχει η παραλία αυτή. Καθημερινά γινόμαστε θεατές αυτής της κατάστασης. Ντροπή πρώτα στην Πρόεδρο του χωριού και τους δημοτικούς συμβούλους από το χωριό μας για την ανυπαρξία τους και την ανικανότητά τους. Ντροπή τους. Άχρηστοι στα μάτια όλων των Αγιαντριτών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio