Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών στο υγροτοπικό σύμπλεγμα Μουστού (pics)

Πέμ, 24/01/2019 - 11:27
Image
 

Διεξαγωγή των Μεσοχειμωνιάτικων Καταμετρήσεων Υδρόβιων Πουλιών 2019 στο υγροτοπικό σύμπλεγμα Μουστού.

Και το 2019, το προσωπικό του ΦΔ, στο πλαίσιο συνεργασίας του με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πραγματοποίησε τις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ), το Σάββατο 19.01.2019 στο υγροτοπικό σύμπλεγμα του Μουστού. Σε αυτό ανήκουν η λιμνοθάλασσα του Μουστού, οι εκβολές του Βρασιάτη, οι εκβολές του Τάνου και το έλος των Κάτω Βερβένων.

Συνολικά καταγράφηκαν δεκαοχτώ (18) είδη, με τη συντριπτική πλειοψηφία να ανήκουν στο είδος Fulica atra (Φαλαρίδα), ενώ παρατηρήθηκε και μεγάλος αριθμός από τα είδη Anas crecca (Κιρκίρι) και Anas penelope (Σφυριχτάρι). Ακόμα καταγράφηκαν δύο (2) είδη ερωδιών (αργυροτσικνιάς, σταχτοτσικνιάς), δύο (2) είδη Κορμοράνων (κορμοράνος, λαγγόνα), δύο (2) είδη αρπακτικών (καλαμόκιρκος, κιρκινέζι), βαλτόπαπιες (Aythya nyroca), χουλιαρόπαπιες (Anas clypeata), φοινικόπτερα (Phoenicopterus ruber) κ.α.

Η καταγραφή των υδρόβιων πουλιών έγινε με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού παρακολούθησης (τηλεσκόπιο υψηλής ανάλυσης και κιάλια) και τη συμβουλή οδηγού αναγνώρισης πουλιών. Η μεγάλη ποσότητα βροχόπτωσης του τελευταίου χρονικού διαστήματος δυσχέραινε την εργασία πεδίου, καθώς και σε κάποια σημεία καταγραφής (π.χ. εκβολές Βρασιάτη) ήταν αδύνατη η πρόσβαση.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

gianna
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio