Μαντάς: Θα εκτελεστεί κανονικά το έργο αγωγού ύδρευσης Παραλίου Άστρους

Πέμ, 24/01/2019 - 17:36
Image

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας εχθές, κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης και του Γ. Καμπύλη στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς εξήγησε τους ήσσονος σημασίας λόγους για τους οποίους η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ανακαλέσει το έργο «Βασικός αγωγός τροφοδότησης υδρευτικού ύδατος κεντρικής δεξαμενής οικισμού Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας».

Όπως είπε ο κ. Μαντάς, οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί από το φθινόπωρο του 2018 και εγκρίθηκαν οι ανάδοχοι, έφεραν τα δικαιολογητικά και η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρνήθηκε να τα επικυρώσει επειδή, μεσούντος του χρόνου που μεσολάβησε, τροποποιήθηκαν τα πρότυπα τεύχη διακήρυξης του υπουργείου, σε σχέση με τον τρόπο που ασκούνται οι προσφυγές. «Προστέθηκε στα τεύχη παράγραφος που περιγράφει την αλλαγή που έγινε στα τεύχη του υπουργείου. Σύμφωνα με τον νομικό μας σύμβουλο, υπήρχαν δύο τρόποι για να κινηθούμε: ο πρώτος να προσφύγουμε εναντίον της Διαχειριστικής Αρχής για τον λόγο ότι ο λόγος άρνησής της είναι ήσσονος σημασίας, και ο δεύτερος να γίνει ξανά ο διαγωνισμός. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΒΚ ανακάλεσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και αποφάσισε την ανάκληση του διαγωνισμού. Έτσι, σχηματίστηκαν τα νέα τεύχη και θεωρήθηκαν, ώστε το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουμε στην προκήρυξη του νέου διαγωνισμού. Μεσούσης της διαδικασίας  δημοσίευσης της νέας δημοπράτησης, από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή κοινοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΒΚ απόφαση με την οποία ακύρωσε και ανακάλεσε την απόφαση της ΔΕΥΑΒΚ για την ακύρωση, ταυτιζόμενη με την άποψη ότι οι ελλείψεις ήταν ήσσονος σημασίας και ζητεί να προχωρήσουμε τη διαδικασία στο σημείο που είχε σταματήσει», εξήγησε ο δήμαρχος. 

Έτσι, μένει να λάβουμε την έγκριση υπογραφής της σύμβασης. Συναντήθηκα με τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη και αποφασίσαμε ότι το έργο θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Σε διευκρινιστική ερώτηση του Άγγελου Καμπύλη σε σχέση με τον διαγωνισμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας που ακυρώθηκε, και ο οποίος θα κατέληγε στην πρόσληψη προσωπικού για την παρακολούθηση του έργου, ο κ. Μαντάς διευκρίνισε ότι δεν θα είναι αυτό αφορμή για να καθυστερήσουν οι εργασίες, αφού υπάρχει ήδη προσωπικό για να παρακολουθήσει την αρχή του έργου και οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν με τον νέο διαγωνισμό θα έρθουν σε ενίσχυσή του.

Σχόλια επισκεπτών

Μεγαλε οσο και να τον πολεμας στο τελος μονο ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ δινει τις λυσεις .. Σαν βρεγμενη γατα πηγες και τους ζητησες βοηθεια . Τατουλης μονο ρεεεεεε .ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ .
Καληνυχτα σας κυριε δημαρχε και αλλη φορα να σεβεσε

Δεν ειχες δημαρχε ουτε το πολιτικο θαρρος να πεις ενα ευχαριστω στον Τατουλη που σου ελυσε ενα τοσο μεγαλο προβλημα λεγοντας σου μαλιστα πως θα χρηματοδοτησει ο ιδιος το εργο . Σε επιασε πανικος που θα το ανακοινωσει σαν δικο του εργο . Αρα για αλλη μια φορα με ξενα κολυβα ( του Τατουλη) πας να κανεις μνημοσυνο.

Αυτό κατάλαβες Εσύ? Εγώ καταλαβαίνω ότι ο Μαντάς πήγε στον Τατουλη με μια απόφαση δικαστηρίου που έλεγε ότι η περιφέρεια είχε κάνει λάθος. Μάλλον το αντίθετο από αυτό που λες έγινε...

Καλη η προσπαθεια διαστευλ σης της αληθειας. Καμια αποφαση δικαστηριου δεν υπηρχε . Την πατατα την εκανε ο δημος και στον κινδυνο να χαθει ισως το εργο ή να καθυστερησει αρκετα . Εριιξε τα μουτρα του ο δημαρχος και ζητησε βοηθεια την οποια ο πατριωτης Τατουλης ξεχνωντας το βρισιδι που ριχνει καθημερινα αυτος αλλα και ο.......αλλος . Πηρε πανω του το εργο και εφερε αποτελεσμα . Ετσι απλα

Μάλλον δεν κατάλαβες εσυ ,οτι είχε δικιο μαλλον η διαχειριστικη αρχη της περιφερειας και ξαναεγινε ο διαγωνισμος μηπως λυθει ταχυτερα το προβλημα της υδρευσης του Παραλιου και αναγκαστηκε και πηγε ο Δημαρχος στον Περιφερειαρχη .Αυτα...

O Tατούλης κάλεσε τον Μαντά γιατί εκείνος είχε κάνει λάθος.
Το καλό είναι ότι τα βρήκανε και γι αυτό και για άλλα .
Ο Μαντάς κλείδωσε και τον Τατούλη.
Αν δεν το πιστεύετε περιμένετε και θα δείτε ότι οι παραπάνω γράφουν ανοησίες.

Για όποιον δεν καταλαβαίνει ,ο Μαντάς ΔΕΝ εχει ανάγκη τον Τατούλη.
Η εκλογή του από τον πρώτο γύρο και με τεράστια διαφορά είναι δεδομένη.
Διάφορες υποψηφιότητες που ακουγόντουσαν ότι θα γίνουν με στήριξη Τατούλη δεν προχώρησαν και όλοι αρνούνται τώρα ότι είχαν πρόθεση να συμμετάσχουν.
Η σφαγή που γίνετε για το ποιός θα πρωτομπεί στα ψηφοδέλτιά του απο τη μια ,ενώ από την άλλη ο αντίπαλός του αγκομαχεί να βρει τριτοκλασάτους υποψήφιους (και δε βρίσκει καν),το αποδεικνύει.
Ο Τατούλης όμως είναι σε οριακή κατάσταση.
Το αν θα μπει στο δεύτερο γύρο καθώς και η πιθανή εκλογή του στο δεύτερο,όσο μεγάλη και να είναι η περιφέρεια,μπορεί να κριθεί για ελάχιστες ψήφους.Θυμηθείτε την Εύη που έμεινε έξω για 30 σταυρούς.
Αν πολεμήσει ο Τατούλης τον Μαντά, κανείς από τους 2 -3 χιλιάδες των ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ που πάνε με τον Μαντά εδώ δε θα ψηφίσει Τατούλη στο Β γυρο,αν βέβαια μπει .Θα πάνε όλοι στο Νίκα λόγω Σκαντζού.
Αν τον βοηθήσει μπορεί να ελπίζει στη μεγάλη στήριξή τους και λόγω εντοπιότητας και λόγω αντίθεσης ιδεολογικής στο Νίκα σε αυτή τη μερίδα των ψηφοφόρων.
Από την άλλη οι λιγοστοί ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης είναι εξαρχής κλειδωμένοι είτε στον Τατούλη είτε στον Νίκα.Δεν εχει πραγματικά τίποτα να περιμένει ο Τατούλης από αυτούς.Είναι είτε δικοί του εξαρχής,ή κομματικοί του Νίκα.
Νομίζετε ότι ο πανέξυπνος Τατούλης δεν τα ξέρει αυτά?
Τα ξέρει και τα παραξέρει,γι αυτό έριξε γέφυρες στον Μαντά.
Τα ξέρει,γι αυτό και έχει βγει δυο φορές Περιφερειάρχης.

Όλοι λέγατε σε προηγούμενη ανάρτηση ότι ο Μαντάς έχασε το έργο. Τώρα που ο Μαντάς σας λέει ότι το έργο δεν το έχασε, λέτε ότι του το έδωσε ο τατουλης. Επίσης οι ίδιοι λέτε από καιρό σε καιρό ότι ο Μαντάς δεν τα έχει καλά με τον τατουλη και ότι γι'αυτό χάνει έργα. Αλλά αυτός δεν τα χάνει.... Εκεί στα χαλκεια σας, συγκεντρωθείτε λιγάκι.. σας εχει παρει χαμπαρι πλεον ολος ο κόσμος.... Όσο για τις εκλογές, μην έχετε πλέον καμμία αμφιβολία... δήμαρχος θα είναι ξανά ο Μαντάς και περιφερειάρχης ξανά ο Τατουλης..

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio