Μαντάς: Πρότυπα σύγχρονων εγκαταστάσεων στο σχολείο της Μελιγούς

Παρ, 12/01/2018 - 23:14
Image
Image

Ιδού το σχέδιο για την αξιοποίηση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, με θέμα την αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς και τη μετατροπή του σε πολυχώρο εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Κατά την τοποθέτησή του, ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαντάς, αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, εξήγησε τον λόγο του κατεπείγοντος της συζήτησης. Όπως είπε, την Τρίτη ανοίγει το πρόγραμμα στο οποίο πρέπει να ενταχθεί το έργο, και ότι το αργότερο τη Δευτέρα το βράδυ πρέπει να έχει κατατεθεί ο φάκελος.

Η έγκριση των Τεχνικών Μελετών, που είναι προϊόντα της προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, είναι απαραίτητο να λάβουν έγκριση από το ΔΣ, όπως είπε ο κ. Μαντάς, ώστε να κατατεθεί ο φάκελος για να λάβει χρηματοδότηση το έργο.

Σημειωτέον ότι το οικόπεδο του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς έχει πρόσοψη σε δύο δρόμους και εκτείνεται σε 5 στρέμματα. Η πρόταση, όπως εξήγησε ο κ. Μαντάς, περιλαμβάνει την αποκατάσταση των υφιστάμενων δομών χωρίς καμία προσθήκη.

«Ο Δήμος προτείνει να συγκεντρωθούν εκεί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, η Φιλαρμονική, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, να στεγαστεί το ΙΚΑ και το Κοινοτικό Ιατρείο, αλλά και της Δημοτικής Κοινότητας και των αθλητικών συλλόγων της περιοχής. Ουσιαστικά, δηλαδή, διατηρούνται όλες οι δομές, και προστίθενται οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.»

Ο κ. δήμαρχος έκανε λόγο για σύγχρονες εγκαταστάσεις για τον προαυλισμό των παιδιών, αλλά επίσης τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις για τη θέρμανση στο υπόγειο θα ανακαινισθούν πλήρως.

Στον όροφο, όπως είπε, η Φιλαρμονική θα έχει μια ανεξάρτητη αίθουσα, ενώ θα εξυπηρετούνται πλήρως οι ανάγκες των ΑμεΑ.

Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο θα διατηρηθεί η φιλοξενία των δομών όπως είναι σήμερα, αλλά θα βελτιωθεί η υποδομή.

«Όλος ο χώρος του ισογείου θα διατεθεί για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Θα διαμορφωθεί μια ανεξάρτητη είσοδος, που θα λειτουργεί και ως έξοδος κινδύνου. Θα ανακατασκευαστούν πλήρως οι χώροι υγιεινής, ενώ θα δημιουργηθούν και αποθήκες.»

Ακόμα, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα αλλάξει ριζικά και θα της δοθεί μια θεατρική διάταξη, ώστε να αποκτήσει μια μορφή μικρού συνεδριακού κέντρου.

Όπως είπε ο κ. δήμαρχος, στις 16 Ιανουαρίου θα κατατεθεί ο φάκελος – αίτηση και οι προμελέτες για τη  χρηματοδότηση και το επόμενο τρίμηνο θα έχουν κατατεθεί οι μελέτες. Τότε θα υπάρξει μια σαφής εικόνα για το ακριβές κόστος του έργου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio