Κυνηγετικός Σύλλογος Άστρους: Επιχορήγηση για κάθε ανεύρεση νεκρού αγριόχοιρου

Παρ, 11/10/2019 - 08:27
Image

Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει επιχορήγηση για κάθε ανεύρεση νεκρού αγριόχοιρου με το ποσό των 50 ευρώ.

Επίσης υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους κυνηγούς πως απαγορεύεται η έκθεση των θηραμάτων στα Μ.Μ.Ε. Η απαγόρευση ισχύει και για τους «πρωτάρηδες» κυνηγούς ασχέτως ηλικίας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο από αυτό τον σύνδεσμο:
https://dasarxeio.com/2019/10/08/71713/…

Ας ελπίσουμε πως η διαδικασία ενημέρωσης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας να μην είναι τόσο γραφειοκρατική, ώστε να είναι τροχοπέδη όπως όλα όσα κάνει το ελληνικό δημόσιο.

Κυνηγετικός Σύλλογος Άστρους Κυνουρίας

Σχόλια επισκεπτών

Είναι άξιο απορίας ποιος γράφει τις ανακοινώσεις του Συλλόγου σας.
Απ' όσα αναφέρει το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρήσατε πιο σημαντική την πληροφορία για την επιχορήγηση των 50 ευρώ (η οποία καλύπτει και την ευθύνη αυτού που θα λάβει την επιχορήγηση να συνδράμει στην υγειονομική ταφή του πτώματος ζώο); Το έγγραφο του ΥΠΑΑΤ αφορά την ενημέρωση για την λήψη αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας, για την αποφυγή μετάδοσης της αρρώστιας. Άραγε έχετε προβεί σε ενημέρωση των μελών του κυνηγετικού συλλόγου για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων;
Δεν θα σταθώ καν στους "πρωτάρηδες" κυνηγούς. Αλήθεια, τους κατηγοριοποιείται ανάλογα με την εμπειρία τους ή ηλικία τους; Συνέλθετε! Όλοι κατέχουν την ίδια άδεια με τους ίδιους όρους και κανόνες και είναι όλοι τους ενήλικοι.
Παρεμπιπτόντως, πουθενά δεν αναφέρει πως απαγορεύεται η έκθεση των θηραμάτων στα Μ.Μ.Ε., αντιθέτως το φέρει ως παράδειγμα για τη μη τήρηση των ουσιωδών μέτρων ασφαλείας, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις που έχουν γίνει για τον κίνδυνο που υπάρχει.
Τέλος, για ποια γραφειοκρατία μιλάτε; Αφορά την όποια γραφειοκρατία υπάρξει για την επιχορήγηση; Εύχομαι να μην βγείτε παγανιά για κυνήγι αγριόχοιρων (πέραν του νόμιμου) και παρουσίασή τους ως νεκρά εύρετρα, με μόνο στόχο την επιχορήγηση των 50 ευρώ.
Έχετε την απόλυτη ευθύνη να ενημερώσετε επαρκώς και ορθώς τα μέλη του συλλόγου σας για την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων και να τηρείτε την εθνική και κοινοτική νομοθεσία με τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες απαιτούνται, και ας αποτελούν τροχοπέδη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio