Κωνσταντίνος Λέγκουρδας: Ας δοθεί χώρος στους νέους που αγαπούν τον τόπο και μπορούν να προσφέρουν

Τετ, 24/04/2019 - 20:39
Image

Ο Κωνσταντίνος Δ. Λέγκουρδας  είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας με την δημοτική παράταξη  «Πρωτοβουλία Αλλαγής» και τον Γιώργο Καμπύλη

Ο κ. Λέγκουρδας επιχειρεί και εργάζεται στο χώρο της μαζικής εστίασης στο Άστρος και αποφάσισε να θέσει την υποψηφιότητα του γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αγαπά τον τόπο του και θέλει να προσφέρει.

Σε συνέντευξη του στο Astrosnews.gr  ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μας μιλά για τους στόχους του και ζητά την στήριξη των νέων ανθρώπων για να δοθεί χώρος και στους νέους να δημιουργήσουν και να προσφέρουν για το καλό του τόπου.

Βιογραφικό

 Γεννήθηκα στην Τρίπολη το 1986 και κατοικώ, πλέον, μόνιμα στην Μελιγού Κυνουρίας. Είμαι γιος του Πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Κ. Λέγκουρδα από το Καστρί Κυνουρίας και της Μαρίας Λέγκουρδα – Παινέση από τον Άγιο Πέτρο. Αποφοίτησα από το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σ.Ε.Υ.Π. (Σχολές Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας) του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πάτρας. Εκπαιδεύτηκα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και στο Τμήμα Επειγόντων του «Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων» της Πάτρας. Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια διετέλεσα: Πρόεδρος του Δ.Σ των σπουδαστών της Σ.Ε.Υ.Π και Πρόεδρος της Δ.Α.Π.- Ν.Δ.Φ.Κ Σ.Ε.Υ.Π επιλύοντας πληθώρα προβλημάτων των σπουδαστών. Εντός του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ασχολούμαι με τα κοινά μέσα από Συλλόγους του Τόπου μας. Είμαι Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Επαγγελματιών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας «Ο Καρυτσιώτης», Γενικός Γραμματέας του Α.Ο « Ερμής Μελιγούς» και Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιγούς. Επίσης είμαι Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βόρειας Κυνουρίας. Επιχειρώ και παράλληλα εργάζομαι στο χώρο της μαζικής εστίασης. Στις 26 Μαΐου, ζητώ την ψήφο σας, με την υπόσχεση ότι θα αγωνιστώ για την ανάπτυξη του Τόπου μας, αντιμετωπίζοντας όλους σας με ειλικρίνεια και αλήθεια. Στις 26 Μαΐου, ζητώ την ψήφο σας, με την υπόσχεση ότι θα αγωνιστώ για την δημιουργία ενός Δήμου που θα κρατήσει τα παιδιά του εδώ!!

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα αυτοδιοικητικά του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιλέξετε τον κ. Γιώργο Καμπύλη και το ψηφοδέλτιο «Πρωτοβουλία Αλλαγής»;

Ο λόγος για τον οποίο ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι απλά και μόνο η αγάπη μου για αυτόν τον τόπο.

Χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και με μεγάλη θέληση για προσφορά, θέτω τον εαυτό μου για δεύτερη φορά στην διάθεση των συμπατριωτών μου. Αυτή την φορά, επέλεξα τον φίλο Γιώργο Καμπύλη, γιατί θεωρώ ότι η προσωπικότητα του, η απλότητα του, οι γνώσεις του, η θέληση του, αλλά και από την άλλη η δυναμική του και το όραμα του είναι αυτά που έχουμε ανάγκη για την επόμενη τουλάχιστον τετραετία στον Δήμο μας.

Τι χρειάζεται να γίνει για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ποιες είναι οι απαραίτητες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν και ποιες οι προτεραιότητες σας, εάν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος;

Η "βαριά βιομηχανία" της Βόρειας Κυνουρίας είναι ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας, οπότε σίγουρα θα πρέπει να ενισχυθούν αυτοί οι δύο τομείς. Στο μεν πρώτο τομέα, η περιοχή μας δεν έχει να υστερήσει σε τίποτα από όμορους δήμους, σε θάλασσα και σε βουνό. Διαθέτει χώρους που μπορούν να διεξαχθούν , αθλήματα θαλάσσης, αλλά και χώρους όπου μπορούν να διεξαχθούν extreme sports.

Μα φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δυνατότητες μας σε πολιτιστικό, ιστορικό και θρησκευτικό τουρισμό.

Δεν γίνεται όμως να μιλάμε για παραθαλάσσιο τουρισμό και οι οδικές είσοδοι της ναυαρχίδας μας, δηλαδή του Παραλίου Άστρους, να έχουν αυτή την εικόνα.

Δεν γίνεται να μιλάμε για παραθαλάσσιο τουρισμό και κάθε χρόνο οι επιχειρηματίες να αγωνιούν για λειτουργικά θέματα των καταστημάτων τους που εξαρτώνται από την εκάστοτε δημοτική ή τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν γίνεται να μιλάμε για ιστορικό τουρισμό και οι μεγαλύτεροι μας ιστορικοί χώροι, η Εύα Δολιανών και το Μουσείο του Άστρους μαζί με τον Ιερό χώρο της Β' Εθνοσυνέλευσης να μην είναι επισκέψιμοι ή μόνιμα επισκέψιμοι.

Δεν γίνεται το Κάστρο του Παραλίου Άστρους να έχει την εικόνα ετοιμόρροπων χαλασμάτων. Δεν γίνεται να έχουμε αφήσει τον "Μύλο" στην παραλία του Αγίου Αντρέα να είναι υπό κατάρρευση παρά τις τόσες εκκλήσεις.

Δεν γίνεται να μιλάμε για παραθαλάσσιο τουρισμό και οι "Πόρτες" Μελιγούς να μην έχουν προβληθεί ενώ εδώ και αρκετούς μήνες το παλιό λιμάνι κινδυνεύει με εξαφάνιση λόγω των καιρικών συνθηκών που αντιμετώπισε τον χειμώνα.

Δεν γίνεται να μιλάμε για θρησκευτικό τουρισμό και να αντιμετωπίζουμε σοβαρά θέματα στο οδικό δίκτυο προς την Μόνη της Παλαιοπαναγιάς αλλά κυρίως προς την Μόνη της Μαλεβής.

Από την άλλη στον αγροτικό τομέα, η περιοχή μας δεν υστερεί σε καλλιέργειες. Συνεχώς, νέοι άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες αλλά κυρίως θέληση για ενασχόληση με την γη επιχειρούν στον αγροτικό τομέα. Η οικονομία της περιοχή μας έχει τεράστια οφέλη από την ελιά και τα παράγωγά της. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια πολλές νέες καλλιέργειες δημιουργούνται, κυρίως στον ορεινό όγκο μας, σε καστανιές, καρυδιές κερασιές και άλλα δέντρα που ευδοκιμούν σε τέτοια υψόμετρα δίνοντας και άλλη δυναμική στην τοπική οικονομία. Σίγουρα οι "καλές χρονιές" του αγροτικού τομέα, είναι"καλές χρονιές" του συνόλου του Δήμου μας καθώς ακολουθείται το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

 Για να συνεχίσει όμως να υπάρχει ανάπτυξη, θα πρέπει να υποστηρίξουμε και άλλο αυτόν τον κλάδο. Επιβάλλεται να υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις από κατάλληλους φορείς για τις νέες εφαρμογές, τις νέες τεχνολογίες και κυρίως τις νέες καλλιέργειες που θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν στον τόπο μας και τα οφέλη που θα μπορούσαν οι παραγωγοί να έχουν από αυτές.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ανάπτυξη χωρίς να έχουμε καλύψει την βασικότερη ανάγκη, δηλαδή το νερό, δεν γίνεται να χάνονται ή να μην εκμεταλλεύονται τεράστιες ποσότητες υδάτων ενώ την ίδια στιγμή, με εξαίρεση τον φετινό χειμώνα, καλλιέργειες να καταστρέφονται λόγω λειψυδρίας. Δεν γίνεται να μιλάμε για ανάπτυξη, ενώ την ίδια στιγμή ασθένειες βάλλουν κατά των καλλιεργειών. Και φυσικά δεν γίνεται να μιλάμε για ανάπτυξη, ενώ την ίδια στιγμή σε πολλά χωράφια δεν υπάρχει οδική πρόσβαση.

Πως βιώνουν την καθημερινότητα οι πολίτες του Άστρους και των χωριών του δήμου;

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσεως, οι άνθρωποι της Βόρειας Κυνουρίας έχουν αλλάξει τρόπο ζωής. Μπορεί η κρίση στην επαρχία να μην έχει επηρεάσει τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως σε μεγάλα αστικά κέντρα, όμως δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την καθημερινότητα τους. Οι άνθρωποι έχουν χάσει καθημερινές δραστηριότητες τους, αλλά παραμένουν δεμένοι. Βοηθούν και στηρίζουν τους πιο αδύνατους, είτε από προσωπική αλληλεγγύη, είτε μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εξυμνήσω την δράση των Συλλόγων, πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών για την απίστευτη προσφορά τους στο εκάστοτε χωριό αλλά και στο σύνολο του Δήμου. Η ανάπτυξη των δύο τομέων που ανέφερα, που ουσιαστικά ζουν στην κυριολεξία την πλειοψηφία των πολιτών είναι το πρωταρχικό μου θέλω και το προσωπικό μου στοίχημα. Αλλά σίγουρα, τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η υγεία και φυσικά η παιδεία μας δεν πρέπει να με/μας αφήσουν αδιάφορους. Αντιθέτως, ειδικά η παιδεία, είναι η βάση των πάντων και οποιαδήποτε Αρχή θα πρέπει να δαπανήσει, χρόνο, χρήμα και χώρο για την διασφάλιση της.

Γιατί να επιλέξουν οι ψηφοφόροι το ψηφοδέλτιο τον Κώστα Λέγκουρδα και την «Πρωτοβουλία Αλλαγής» ;

Καλώ τους πολίτες να στηρίξουν τον συνδυασμό της "Πρωτοβουλία Αλλαγής" αρχικά για τον επικεφαλή της, τον Γιώργο Καμπύλη για τους λόγους που ανέφερα και στο πρώτο ερώτημα σας.

Από εκεί και πέρα ζητώ και προσωπικά την στήριξη των συμπολιτών μου, γιατί Ζω, Αγαπώ, Θέλω και έχω την διάθεση για προσφορά στον τόπο αλλά και στους ανθρώπους που μένουν σε αυτόν.

Επίσης, καλώ όλους σας σε γενικότερη στήριξη των νέων ανθρώπων που απαρτίζουν φέτος τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων, γιατί πρέπει επιτέλους να δοθεί χώρος και σε εμάς αφήνοντας πίσω παλιές πρακτικές και πολιτικές. Κλείνοντας να ευχηθώ σε όλους, ανεξαιρέτως παράταξης καλή επιτυχία. Άλλωστε η 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί στο κοινό στόχο της βελτίωσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Σχόλια επισκεπτών

Ε.... Δε μπορεί 09.31 να είναι όλοι νικητές.... Μόνο κλείσε μαγαζί για παξιμαδακι, κονιάκ και καφεδάκι της παρηγοριάς.... Θα σε τιμήσουμε για την παρηγόρια...

Δεν εμπλεξες κωστα οπως λενε οι παραπανω αλλα να ξερεις οτι εχω ρηξει τηλεφωνα πολλα για να βγει ο γιωργος .θα τριβουν ταατια τους θα δειτε πολλα γελια.οχι θα κατσουμε να ασχολουμαστε με το τσιρακι του σκατζου βρε τι μας λες

Τους άλλους δύο επαγγελματικούς σου τίτλους, Γιατί δεν τους αναφερεις; τους ξέχασες η δε σε συμφέρουν αυτή τη στιγμή? Αντιπρόεδρος εμπορικού Συλλόγου και δημοσιογράφος astrosnews; Πολύ πονηρουλης το παίζεις. Αλλά δεν είσαι.... εκτίθεσαι καθημερινά...

Χριστός Ανέστη. Χρόνια πολλά σε όλους σας. Η Ανάσταση του Χριστού να σημάνει και την πνευματική Ανάσταση όλων μας. Ευχαριστώ όλους σας, που αφιερώσατε λίγο χρόνο και διαβάσατε τις σκέψεις μου, που αποτυπώνονται σε αυτή την συνέντευξη. Ευχαριστώ επίσης και για τα σχόλια σας, θετικά και αρνητικά, καθώς τα δεύτερα με βοηθούν να γίνω ακόμα καλύτερος. Δεν μου αρέσει να απαντώ σε ανώνυμα σχόλια που ο μόνος σκοπό τους είναι να βλάψουν ανθρώπους από όπου και αν προέρχονται και προς όποιον κατευθύνονται. Όμως δεν γίνεται να αφήσω αναπάντητες κάποιες συκοφαντίες. Κυρίες και κύριοι, δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τα σχόλια που ανεβαίνουν στο site. Ούτε ελέγχω, ούτε μπορώ να δω ποιος τα γράφει, έχω ακριβώς την ίδια δυνατότητα που έχετε κ εσείς, δηλαδή να διαβάσω τα σχόλια αφού έχουν δημοσιευθεί. Προς κάποιον άλλον, τώρα. Δεν μπορώ να βάλω στο βιογραφικό μου ότι είμαι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών, καθώς δεν είμαι. Είμαι Γενικός Γραμματέας, ιδιότητα άλλωστε που, περήφανα, αναφέρω. Το ότι δεν έγραψα κάτι για το τι κάνω εντός astrosnews, είναι καθαρά για θέμα χώρου του κειμένου. Άλλωστε, δέχομαι, ότι τον τελευταίο χρόνο, λόγω εργασιακού φόρτου, δεν είμαι τόσο ενεργός όπως παλαιότερα.... Το αν διάλεξα την "σωστή πλευρά", τον αν θα είμαι με τους νικητές ή τους χαμένους θα το μάθουμε το 2023!!! Συμβουλή: αν δεν έχετε κάποιο φόβο, να γράφετε τα ονόματα σας στα σχόλια που κάνετε... Προς πάσα κατεύθυνση αυτό. Χριστός Ανέστη.
Κωνσταντίνος Δ. Λέγκουρδας

Μπράβο βρε Κώστα.... Παρακολουθώ αυτά που κατά καιρούς γράφεις και ανεβάζεις κι έχω βεβαιωθεί πια,οτι είσαι σοβαρό και συγκροτημένο άτομο που λέει τα πράγματα με το όνομα τους και με την υπογραφή σου από κάτω... Βλέπεις πως οι άσχετοι και οι βαλτοί προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκεί που δεν ξέρουν και δεν το... Όμως εσύ με την υπομονή σου περιμένεις να εκτεθούν και τους στέλνεις ακλαφτους. Συνέχισε έτσι αντρίκια και παλικαρίσια κι όλοι που σε γνωρίζουμε θα είμαστε κοντά σου....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio