Κατάληψη στο ΓΕΛ Άστρους - Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το κτίριο και για τις αλλαγές στις Πανελλαδικές

Mon, 18/03/2019 - 11:53
Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Άστρους τη Δευτέρα 18 Μαρτίου. Όπως μας είπαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, οι μαθητές διαμαρτύρονται τόσο για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο όσο και για τον νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, τον οποίο παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο παιδείας και ο οποίος έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, κυρίως επειδή οι αλλαγές γίνονται βεβιασμένα, δίχως να έχει προηγηθεί η απαραίτητη προετοιμασία.
 
Οι μαθητές μάς είπαν ότι η κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο τους είναι «άθλια», καθώς ακόμα και τα δάπεδα είναι ξηλωμένα, ενώ τα μάρμαρα της σκάλας αποκολλώνται. Μάλιστα, ως βασικό τους αίτημα σε σχέση με τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του σχολείου τους είναι η δημιουργία μιας δεύτερης σκάλας, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός σε περίπτωση που, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι, όπως ένας σεισμός ή μια πυρκαγιά, θυμίζοντας παράλληλα ότι η νομοθεσία ορίζει ως υποχρεωτική την ύπαρξη δεύτερου κλιμακοστασίου. Ακόμη, οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας.
 
Είμαστε στον αέρα...
 
Εκτός από τη δημιουργία ενός δεύτερου κλιμακοστασίου, οι μαθητές επισημαίνουν ότι όλοι οι εξωτερικοί χώροι χρειάζονται βάψιμο, ενώ απαραίτητη είναι η προμήθεια νέου φωτοτυπικού και η δημιουργία συστήματος εξαερισμού στο Χημείο.
 
Ως προς το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι μαθητές της Β' Λυκείου του σχολείου δηλώνουν ανέτοιμοι να ισχύσει το νέο σύστημα από εφέτος, καθώς έχουν ήδη επιλέξει κατευθύνσεις, και επισημαίνουν ότι η ύλη είναι υπέρογκη. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για την αφαίρεση της Βιολογία Γενικής Παιδείας. Ακόμη, θεωρούν μη αντικειμενική την εισαγωγή στα ΤΕΠ, αφού θα μετράνε οι βαθμοί τετραμήνου, που, όπως λένε, εξαρτώνται από τον καθηγητή.
 
Ακόμη, διαμαρτύρονται για την εισαγωγή, ύστερα από πολλά χρόνια, του μαθήματος της Κοινωνιολογίας στην ύλη, υπογραμμίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με ένα αντικείμενο που δεν το γνωρίζουν, συνεπώς οι μαθητές θα πρέπει να απευθυνθούν σε φροντιστές, γεγονός που σημαίνει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
 
Ως προς το Σχέδιο, που εισάγεται επίσης, ως μάθημα, οι μαθητές ζητούν το κράτος να στείλει καθηγητές.
 
Οι μαθητές δηλώνουν ότι βρίσκονται «στον αέρα» και αναγνωρίζουν ότι το νέο σύστημα παρουσιάζει αστάθεια.
 
 
 

Comments

Submitted by ΔΗΜΟΤΗΣ on Mon, 18/03/2019 - 20:11 Permalink

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ;
ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Submitted by Ανώνυμος on Mon, 18/03/2019 - 22:18 Permalink

Μπράβο σας Σας συγχαίρω για 'σας
είναι σημαντικό ειναι μην περνά ότι θέλει το υπουργείο

Και κάτω τα χερια σας καθηγητες και ειδικά κάποιοι συγκεκριμένοι που φωνάζουν χωρίς λόγο και αιτία

Submitted by Anonymous on Mon, 18/03/2019 - 22:49 Permalink

το σημαντικο ειναι πως το Λυκειο εχει προβληματα ουσιαστικα . Δεν εχει πυρασφαλεια και στελνουμε τα παιδια μας εκει ???? Αν ειναι αληθεια αυτο καποιοι θα μπουν φυλακη . Εγω καλω ολους τους γονεις μεχρι να βγει ο δημαρχος να το διαψευσει να μην ξαναστειλουμε τα παιδια μας σχολειο. . Η πυροσβεστικη τι κανει ???θα πεσουν κεφαλια συντομα στο Σωμα .. εκει στο δημο θα αναλαβει καποιος την ευθυνη ???ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ . ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς ΡΕΕΕΕΕΕΕ

Submitted by Anonymous on Tue, 19/03/2019 - 10:44 Permalink

Τα προβλήματα υπήρχαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς Τώρα που τελειώνει τα ανακάλυψαν ; Αλήθεια ο σύλλογος γονέων τι κάνει ;

Τα προβλήματα υπήρχαν από πέρυσι και είχαν αναφερθεί σε συμβούλιο των καθηγητών με την υπεύθυνη της σχολικής επιτροπής του Δήμου,το συλλογή γονέων και μερίδα μαθητών. Άρα να μην λέγονται ψέματα και ανακρίβειες . Εμείς οι μαθητές πρώην και νυν δεν έχουμε στο νου μας μόνο τον καφέ,μας κόβει και λίγο.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio