Καινούριο γκρέιντερ θα αγοράσει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Παρ, 18/05/2018 - 12:46
Image

Ένα καινούριο γκρέιντερ, αξίας περίπου 250.000 ευρώ, θα προμηθευτεί ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του σε εξοπλισμό. Η αρχική πρόταση της δημοτικής αρχής και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γκαύρου, αφορούσε στην προμήθεια εξοπλισμού με πολύ μικρότερο κόστος, περίπου 150.000 ευρώ.

Κατά την εισήγηση του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 14 Μαΐου, αυτό ακριβώς επεσήμανε ο κ. Γ. Καμπύλης, απευθυνόμενος στον κ. Γκαύρο, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι στην εισήγηση αναφέρονταν «άλλες πηγές χρηματοδότησης» γενικά και αόριστα, όπως είπε:

«Πριν από λίγο καιρό, η δημοτική αρχή εξορθολόγισε τις ανάγκες της και είπε εγώ θα καταθέσω πρόταση για συγκεκριμένη αγορά εξοπλισμού. Και μέσα σε έναν μήνα, άλλαξε απόφαση, και είπε θα πάρω ένα μηχάνημα που θα έχει διπλάσιο κόστος. Τι ήταν αυτό που μας ανάγκασε να αλλάξουμε προτεραιότητες; Προχειρότητα ή συνέβη κάτι συνταρακτικό; Μέσα εκεί, πρέπει να έχετε βάλει και τις άλλες πηγές χρηματοδότησης».

Ο κ. Γκαύρος απάντησε:

«Δεν αλλάξαμε άποψη. Όσον αφορά στο θέμα, όταν εισηγηθήκαμε, είχαμε κάνει μια έρευνα αγοράς και πιστεύαμε ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να είχαμε καλύψει τις ανάγκες μας. Ως προς το γκρέιντερ, τα πενταετίας, τα μεταχειρισμένα, στοιχίζουν πάνω από 200.000 ευρώ. Τα μηχανήματα και πέραν της πενταετίας στοιχίζουν πάνω από 150.000 ευρώ, ενώ μιλήσαμε και με την Περιφέρεια, η οποία δεν μπορεί να μας παραχωρήσει μηχάνημα. Αλλά, αυτό που θα πάρουμε, θα είναι ένα αξιόμαχο μηχάνημα για τα επόμενα 30 χρόνια. Έτσι, εισηγούμαι να προχωρήσουμε στην αγορά καινούριου γκρέιντερ με 250.000 ευρώ».

Τελικώς, η Βόρεια Κυνουρία θα προμηθευτεί ένα καινούριο γκρέιντερ για τις ανάγκες της.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio