Η αλήθεια για το πρόστιμο για το έργο του νέου λιμένα στο Παράλιο Άστρος

Τετ, 27/02/2019 - 12:42
Image
Κατά την επίσκεψη γνωριμίας του υποψήφιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο Άστρος την περασμένη Παρασκευή, ακούστηκε ότι 4 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας για το έργο του νέου λιμένα στο Παράλιο Άστρος.
 
Ωστόσο, η υπόθεση έχει εξελιχθεί και τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μάλιστα, πριν από αρκετούς μήνες ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς είχε απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο πρόστιμο. Ό,τι είχε πει τότε, του δόθηκε η ευκαιρία να τα επαναλάβει στον τηλεοπτικό αέρα του super TV, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Εξάλλου, πρόκειται για μια περίπτωση εμπλοκής αρμοδιοτήτων, θα λέγαμε.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Μαντάς, «η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τον φάκελο, και το έργο ξεκίνησε. Επανειλημμένως είχαμε στείλει επιστολές για ενημέρωση στην Περιφέρεια και ποτέ δεν συγκλήθηκε η επιτροπή. Το έργο εκτελείτο με τα προβλήματα που είχε κατά καιρούς, έγιναν δύο άγονοι διαγωνισμοί και στη συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας προχώρησε σε διαγωνισμό με περιορισμένες προσφορές. Η μοναδική πράξη που κάναμε, ήταν η υποβολή του φακέλου και η σύμβαση που ήταν απαίτηση της Περιφέρειας, επομένως γιατί να έχει ευθύνη και να πληρώσει ο Δήμος; Είτε, επομένως, δεν έχει γίνει παράπτωμα γύρω από την εκτέλεση του έργου είτε το παράπτωμα βαρύνει την Υπηρεσία».
 
«Δεν γνωρίζατε ότι τα λιμενικά έργα δεν μπορούν να εκχωρηθούν σε τρίτους;», ερωτήθη ο κ. Μαντάς και απάντησε: «Είχαμε στο πρωτόκολλό μας εισερχόμενα από δύο διαφορετικές Υπηρεσίες: Από το υπουργείο Ναυτιλίας, που έλεγε ότι την υποχρέωση την έχει ο Δήμος, και την απόφαση χρηματοδότησης της Περιφέρειας ότι για να γίνει το έργο έπρεπε η προϊστάμενη αρχή να είναι η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Ορίσαμε, επομένως, την Υπηρεσία της Περιφέρειας».
 
Ο Δήμος έκανε δύο προσφυγές, κατά της απόφασης του υπουργού, όπου από 4 εκατ. ευρώ το πρόστιμο έπεσε στις 300.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι ο Δήμος δεν μπορούσε να πληρώσει παραπάνω, και μια δεύτερη έφεση κατά της απόφασης της ΕΔΕΛ (Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου), που εισήχθη προς εκδίκαση και αυτή την υπόθεση θα την κερδίσουμε ως Δήμος, διότι αν γνωρίζαμε ότι θα εξελισσόταν έτσι η υπόθεση, δεν θα είχαμε προχωρήσει το έργο.

Σχόλια επισκεπτών

Εκ φύσεως οι λέξεις "Μαντάς" και "αλήθεια" δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια περίοδο, γιατί δεν έχουν καμία σχέση... Γιαυτό κρατάτε μικρό καλάθι για να μην πω, καθόλου καλάθι για σιγουριά.

Αν ειναι ολα αυτα αληθεια που λεει ο δημαρχος τοτε γιατι δεν εριξε η διαχειριστικη αρχη κανενα απολυτως προστιμο στην περιφερεια και εριξε μονο στο δημο ;;; και αν ειναι τοσο ξεκαθαρα αυτα που λες δημαρχε γιατι δεν λες την αληθεια πως τα 300.000 χιλιαρικα που πληρωνουμε ειναι μονο η αρχη επειδη συμβιβαστηκαμε με την ενοχη μας ως δημος και απλα περιμενουμε να δουμε το τελικο προστιμο ;;; οπου και παλι αν δεν ειναι 3.500.000 εκατομυρια ευρω και ειναι 2.500.000 εκατομυρια παλι θα πανηγυριζεις και θα το παρουσιαζεις ως νικη . Σε μαθαμε τωρα ...

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ . ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΚΑΝΤΖΟΣ . ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΦΙΤΣΙΑ ΗΘΕΛΕ . ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΘΕΛΕ ΑΡΑΓΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ή ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ ??? ΜΑΛΛΟΝ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ . ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ

Δεν μπορεί και να φταίει ο Δήμος και το έργο να είναι της Περιφέρειας... Ακόμα δεν το έχετε καταλάβει οτι όλα όσα λέγατε τόσον καιρό, ο Μαντάς με μια συνέντευξη σας τα ξεσκέπασε? Και δεν είστε γκέμπελς όπως σας είπε.. αποτυχημένοι λασπολόγοι είστε..

Ντροπή σας να κόβετε σχόλια. Καταλάβαμε τι ρόλο παίζετε. Νομίζετε ο κόσμος του Άστρους δεν τα ξέρει και δεν τα συζητάει; Σας έχουν πάρει όλοι χαμπάρι... Κάποτε αυτή η σελίδα ήταν πλουραλιστική, τώρα κατάντησε ακολούθημα...

ΑΦΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΜΑΝΤΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 300.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ 4ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΟΣ . ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΤΟΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ......ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΘΑ ΣΑΣ ..................ΑΛΛΑ.....
ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ....!!!!!

KΡΥΦΤΕΙΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
Διαχρονικά όταν απαντάει ο Μαντάς καταπίνετε τις γλώσσες σας.
Προσπαθήστε τώρα να τα μπουρδουκλώστε μπας και σας πιστέψει κανά κορόιδο.
Γι αυτό και θα ακούσετε το ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ του κόσμου που σας βλέπει αντί για προτάσεις να πετάτε ψέματα και λάσπη.

Τακουλη το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η επιβίωση σου και σένα και αυτών που έχεις επιλέξει στο κλειστό σου περιβάλλον και δυστυχώς είναι η μόνη επιλογή που έχεις γιατί όπως έχεις διαμορφώσει τα πράγματα η ευθύνη βαραίνει εσένα προσωπικά .
Δικές σου οι πολιτικές δικες σου οι επιλογές δικά σου τα πρόσωπα δικές σου οι ευθύνες.
Είσαι ανάξιος και εσύ και αυτοί που έχεις επιλέξει για να αποφασίσουν και να διαχειριστουν το μέλλον μας.
Αύριο έχεις έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο .....
Με την κατάντια του λιμένα για να ασχοληθείς πρέπει πρώτα να σε κράξουμε .
Εκείνη η μελέτη των 20.000€ για την σωστή διαχείριση του λιμένα γιατί την πληρώσαμε....Είσαι αλλού.

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΩΝ 4 εκ ευρώ και έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα 300.000ευρώ και δεν το επέβαλε στην περιφέρεια Πελοποννήσου!!!! ΜήπωςΔΗΜΑΡΧΕ κρύβεις κάτι!!!!! Σύντομα πρέπει να έχουμε αντιπαράθεση ΤΑΤΟΥΛΗ-ΜΑΝΤΑ για το λιμάνι ΤΌΤΕ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ!!!! Λέτε οτι το λιμάνι είναι έργο Σκαντζού- Μαντά αλλα για όλα ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ τα φταίει ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ.
ΒΑΛΤΕΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΣΑΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΚΟΡΟΔΕΨΑΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΨΙΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ .
ΜΑΣ ΤΑΙΣΑΤΕ ΣΑΝΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΑΧΥΡΟ -ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΔΟΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ.
ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΠΕΤΡΑΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΒΤΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΤΖΟΣ.........ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΤΡΥΠΟΣΑΜΕ........

Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ
Ετοιμαστείτε να ξαναμπείτε στις τρύπες ποντίκια και τρωκτικά.
Τζάμπα περιμένετε αποκαλύψεις και σύντομα κτλ.Οι ξεκάθαρες απαντήσεις δόθηκαν και η λάσπη επέστρεψε στους ιδιοκτήτες της.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.

Πρώτα βρίζετε και λασπολογείτε ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕ,ΠΟΝΤΙΚΙ,άγνωστοι κτλ.και ΤΩΡΑ περιμένετε να μάθετε την αλήθεια.
ΑΡΑ ομολογείτε ότι τόσο καιρό πετάγατε λάσπη στον αέρα.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΨΕΥΤΕΣ.

Αν οι Σκαντζός-Μαντάς δεν ξεκινούσαν τις διαδικασίες για το λιμάνι, το έργο δε θα είχε γίνει ποτέ. Ένα έργο που καμαρώνουν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες και σε συνδυασμό με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις γαλάζιες σημαίες κάνουν το Παράλιο να βουλιάζει κάθε καλοκαίρι και να δίνει δουλειά σε εκατοντάδες συμπολίτες μας. Αααα!!!!! τα σωστά να λέγονται.......

ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ......Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.....ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ....ΠΡΩΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ......ΘΑ ΚΛΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ.....Ο ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΑΣ.....

Άλλοι ξεκίνησαν λιμάνια , βιολογικούς , δρόμους , δίκτυα προ πολλού . Ας αποδίδουμε τις αλήθειες , είναι κουσούρι των αιρετών να βγουν μια φορά και να επαινέσουν τον προκάτοχό τους .

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio