«Χείμαρρος» στον Άγιο Πέτρο - Έκλεισε κι άλλο τμήμα του δρόμου (pics)

Wed, 06/02/2019 - 10:19

Όσο η κακοκαιρία συνεχίζεται, τόσες περισσότερες πληγές μετράει η Αρκαδία. Μετά τις χθεσινοβραδινές καταιγίδες, η κατάσταση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Βόρειας Κυνουρίας έχει επιβαρυνθεί, με νέες κατολισθήσεις και με τη μετατροπή δρόμων σε χειμάρρους.

Αναγνώστης του Arcadia Portal μάς έστειλε φωτογραφίες από τον Άγιο Πέτρο, όπου, όπως μποείτε να δείτε, η εικόνα σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουραίου είναι αποκαρδιωτική.

Όπως μας είπε, το χωριό έχει αποκλειστεί για ακόμα μία φορά, καθώς, εκτός από το τμήμα του δρόμου που είχε ήδη παρουσιάσει καθίζηση στις 27 Ιανουαρίου, νέο τμήμα του δρόμου κατέρρευσε, δύο χιλιόμετρα έξω από το χωριό.

Αυτή τη στιγμή, όπως μας επεσήμανε, επτά άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι στο σημείο και δεν έχουν τρόπο διαφυγής.

Λάσπες, ξύλα, πέτρες, χώματα και κάθε λογής φερτά υλικά έχουν κατεβεί μαζί με μεγάλους όγκους νερού από το βουνό, ενώ η κατάσταση του οδοστρώματος είναι απαγορευτική για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι κάτοικοι του χωριού απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποκατασταθούν γρήγορα οι μεγάλες καταστροφές αλλά και για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν αντέχει τα καιρικά φαινόμενα που φέρνει μαζί της η κλιματική αλλαγή και στη χώρα μας.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio