Γράμμα προς το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους

Δευ, 14/01/2019 - 18:58
Image

Σήμερα Δευτέρα πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους. Με αυτή την αφορμή κι εξαιτίας της αναγκαστικής του απουσίας, το ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Γ. Παπούλιας, μοιράζεται με τον δάσκαλο και τους συμμαθητές του, μερικά θερμά λόγια κι ευχές για την νέα χρονιά.

 

Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2019

 

Σεβαστέ μου δάσκαλε, αγαπητοί συμμαθητές

 

Με αφορμή την πρόσκληση για την εφετινή γενική συνέλευση θέλω πολύ σύντομα να μεταφέρω μερικά ζεστά λόγια που μου γέννησε η οδύνη της αναγκαστικής -για μια ακόμη χρονιά- απουσίας.

Είναι περιττό να αναφέρω πόσο μου λείπει το εργαστήριο, ο δάσκαλός μας και η δημιουργική συντροφιά όλων μας. Η βουτιά στον ψυχισμό μας, στα πιο εκλεκτά συναισθήματα και τις αρετές μας, ακόμα και στις αδυναμίες μας, τους φόβους και τις ματαιοδοξίες μας. Όλα αυτά που καλλιεργούνται μεθοδικά και εναρμονίζονται μουσικά μέσα από τις αδιάκοπες ώρες συλλογικού και ατομικού κόπου. Από την κοινή απολαβή του πλούτου που μάζεψε ο δάσκαλος περιπλανώμενος ανά την Ευρώπη και την Ελλάδα και αποφάσισε να έρθει να τον μοιραστεί απλόχερα μαζί μας. Τους «εκλεκτούς» που κατάφεραν να το ανιχνεύσουν και να το εκτιμήσουν.

Η χαρά και η φωτεινότητα στα πρόσωπα μας κάθε φορά που συναντιόμαστε, έστω και πιο σπάνια τώρα πια και οι παρέες που έχουν χτιστεί μέσα στο εργαστήρι και παρασέρνουν λίγο λίγο προς το εύφορο έδαφος τον τοπικό βάλτο της μικρής μας κοινωνίας, αποτελούν το καταπραϋντικό υποκατάστατο.

Είναι το αποτέλεσμα αυτού του κόπου που μας κάνει πρωτίστως έναν-έναν καλύτερους ανθρώπους, γονείς, φίλους, επαγγελματίες, συντρόφους και συνοδοιπόρους και κατόπιν αποδοτικότερους και πιο χρήσιμους πολίτες. Να παρατηρούμε την ομορφιά μέσα μας και γύρω μας και να την μεταδίδουμε, να την πολλαπλασιάζουμε αυτόφωτα και αυθεντικά.

Για όλα αυτά, μαζί με τον πόνο της απουσίας αλλά και την σπαρταριστή υπερηφάνεια της συνέχειας, θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου, να συνεχιστούν δημιουργικά, να ανθίζουν και να καρποφορούν και ταυτόχρονα να απλώνονται και να ριζώνουν στα τοπικά –και όχι μόνο- κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα. Κι όπως κάθε τι πολύτιμο στην εποχή μας, να διαφυλαχτούν και να προστατευτούν από τους φαύλους και ασεβείς καιρούς μας…

 

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς και θερμότατες ευχές για όλο το έτος

 

Γιώργος Παπούλιας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio