Γιατί αργεί η «ζωντανή» αναμετάδοση των συνεδριάσεων του ΔΣ;

Δευ, 10/09/2018 - 10:30
Image
Το θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας απασχόλησε το Σώμα κατά την τελευταία συνεδρίασή του την προηγούμενη Πέμπτη.
 
Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση για την έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών, ετέθη από τους κκ. Καμπύλη και Γιοβά, το θέμα της μη λειτουργίας, ακόμη τουλάχιστον, μιας υπηρεσίας η οποία πληρώνεται από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και αφορά στην αναμετάδοση «ζωντανά» των συνεδριάσεων του ΔΣ, προκειμένου να έχουν όλοι πρόσβαση και να ενημερώνονται την ίδια στιγμή για ό,τι διατυπώνεται, λέγεται και συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Σημειωτέον ότι, ενώ ο Δήμος καταβάλλει το αντίτιμο για την υπηρεσία αυτή, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του, η υπηρεσία της «ζωντανής» αναμετάδοσης δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.
 
Μόνο στις 7 Σεπτεμβρίου, το μέσον ενημέρωσης που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο δημοσίευσε αποσπάσματα από τη συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με τίτλους μη κατατοπιστικούς, ας μας επιτραπεί να πούμε, που δεν βοηθούν ιδιαίτερα τον δημότη να περιηγηθεί στα βίντεο.
 
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καμπύλης σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το γεγονός, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει για μια τέτοια υπηρεσία, καθώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο λογαριασμός του Facebook του Δήμου και να γίνεται το live streaming με αυτόν τον τρόπο και χωρίς να ξοδευτεί ο Δήμος.
 
Το ζήτημα εδώ, πάντως, είναι ένα: Ο Δήμος ορθώς ανέθεσε μια υπηρεσία που θεώρησε ότι θα διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών και την έγκυρη και άμεση, χωρίς «φίλτρα» ενημέρωσή τους. Το live streaming του Facebook, άλλωστε, δεν λειτουργεί αξιόπιστα, δεν έχει ήχο, ούτε ενδείκνυται για πολύωρες συνεδριάσεις. Η υπηρεσία, σύμφωνα με τους όρους, θα έπρεπε ήδη να παρέχεται εδώ και μήνες, σωστά, οργανωμένα και με υπευθυνότητα, ώστε να κατατοπίζεται ο πολίτης και να μπορεί να συμμετάσχει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio