Γ. Καμπύλης: Η αντιπολίτευση στο ΔΣ νοιώθει διακοσμητική

Παρ, 12/01/2018 - 18:10
Image

Μαντάς:Νοσταλγώ εποχές που η αντιπολίτευση είχε τη γνώση και δεν εξέφραζε μιζέρια

Μετά την εισήγηση του δημάρχου και την τοποθέτηση-παρουσίαση της προμελέτης για τη μετατροπή του παλιού Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς κατά τη συζήτηση του θέματος στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Β. Κυνουρίας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου -όπως είπε ο κ. δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς, στις 16 Ιανουαρίου θα κατατεθεί ο φάκελος – αίτηση και οι προμελέτες για τη  χρηματοδότηση και το επόμενο τρίμηνο θα έχουν κατατεθεί οι μελέτες- τοποθετήθηκε ο κ. Γιώργος Καμπύλης της Δημοτικής Αναγέννησης, υπογραμμίζοντας ότι το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο επανέλαβε ότι η αντιπολίτευση νιώθει διακοσμητική.

Κατάφερε η Αναπτυξιακή να παραγάγει σε μία μέρα το έργο; Οι προμελέτες δεν είναι προϊόν της σύμβασης, αλλά το αντίθετο. Το αποφασίσατε μόνοι σας και μας το φέρατε. Οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην της αντιπολίτευσης, των συλλόγων, όλων.

Ο κ. Π. Αδάμης, από την πλευρά του, είπε ότι η πολιτική του Δήμου γίνεται πάνω σε συντρίμμια, καθώς δεν πρέπει να λησμονείται το γεγονός ότι αφέθηκε ένα σχολείο να κλείσει.

Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Ώσπου να έρθει η οριστική μελέτη, θα δούμε αν αυτά που λέτε, έχουν βάση. Το ψηφίζω, αλλά…

Ακολούθως, ο κ. Αδάμης σχολίασε: «Ένας ολόκληρος Δήμος δεν έχει μία παιδική χαρά, και μέσα σε τρεις ημέρες ήρθε μια ολόκληρη προμελέτη».

Ο κ. Μανώλης Σκαντζός κατά την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε ότι η ουσία είναι τι κάνουμε σήμερα.

Η έδρα του Δήμου αποκτά ένα κέντρο που θα συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητες. Η πρωτεύουσα του Δήμου θα αποκτήσει τις υποδομές που πρέπει.

«Πιστεύω ότι δεν έχει κάποιος αντίρρηση για αυτό. Σιγά-σιγά θα κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν», συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, παρά την κριτική, δρα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Όλοι έχουμε συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το παλιό σχολείο στη Μελιγού. Είχα προτείνει να γίνει Δημαρχείο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε για να δούμε τι θα κάνουμε. Εύχομαι να πετύχει αυτό, γιατί είναι για το συμφέρον όλων μας και ιδιαιτέρως για την έδρα του Δήμου.

Ο κ. Παναγιώτης Σούρσος αναφέρθηκε στα προβλήματα των παιδικών σταθμών του Δήμου και είπε «μπράβο» στην αντιπολίτευση και όχι μόνο στη δημοτική αρχή, καθώς πρόκειται για ένα έργο που θα είναι πρότυπο για τη Βόρεια Κυνουρία.

Θα φύγω από τον Δήμο αναπαυμένος ότι έγινε κάτι για το μέλλον των παιδιών μας, αν υλοποιηθεί το έργο.

Ο κ. Μαντάς, στη δευτερολογία του, τόνισε ότι είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός με τον τρόπο που παρουσίασε το θέμα. «Άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί εδώ ότι δεν ενδιαφέρονται για τη λειτουργία ενός Δημοτικού Σχολείου. Νοσταλγώ εποχές που η αντιπολίτευση είχε τη γνώση και δεν εξέφραζε μιζέρια. Να που καταφέραμε να μην φτιάξουμε ένα σχολείο, και δεν ήμασταν εμείς εκείνοι που το έκλεισαν το σχολείο, αλλά θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα φτιάξουν παιδικούς σταθμούς.»

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio