Εστία μόλυνσης το Ειρηνοδικείο στο Παράλιο Άστρος (pics)

Τετ, 01/11/2017 - 11:08
Image

Σε ποιον φορέα ανήκει η αρμοδιότητα του κτιρίου;

Μια εστία μόλυνσης έχει δημιουργηθεί στο Παράλιο Άστρος, στο οικόπεδο όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο. Όπως κατέδειξε το ρεπορτάζ του astrosnews.gr, τα απορρίμματα έχουν κατακλύσει το οικόπεδο, ενώ το ίδιο το κτίριο δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, καθώς οι ρωγμές στους τοίχους είναι εμφανείς και ίσως επικίνδυνες για τη στατικότητά του.

Σημειωτέον ότι το θέμα είχε αναδείξει στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γρ. Παινέσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ειρηνοδικείο δεν ανήκει στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας αλλά στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων. Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς απέστειλε στις 31 Οκτωβρίου επιστολή στους αρμοδίους με την οποία ζητεί να επιληφθούν του ζητήματος καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η κατάσταση του κτιρίου εγκυμονεί αισθητικά αλλά και λειτουργικά προβλήματα.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαντάς, με την επιστολή αυτή ζητεί την παρέμβαση των αρμοδίων, προτού ζητήσει ο Δήμος την παρέμβαση της Πολεοδομίας ή των άλλων υπηρεσιών

Δίπλα στο Ειρηνοδικείο που παρουσιάζει αυτή την εικόνα, βρίσκεται παιδική χαρά, την οποία επισκέπτονται καθημερινά πολλά παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το 2013 είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος στατικότητας στο κτίριο και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Ωστόσο, από τότε έως σήμερα, εφόσον δεν έχει διενεργηθεί έλεγχος, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι το κτίριο είναι ασφαλές.

 

wsd

molinsi

molinsi

εγγραφο

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio