Εσπερινός στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μελιγούς (pics)

Πέμ, 29/08/2019 - 08:55
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε ο Εσπερινός στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μελιγούς από ιερείς της περιοχής μας. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στον Πολιούχο Άγιο της Μελιγούς.

Ανάμεσα τους ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Καμπύλης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Ράλλιος και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ. Καμπύλης Π.

Ακολούθησε λιτανεία της εικόνας στους δρόμους του χωριού.

Σχόλια επισκεπτών

Γιατί έρχονται ξένοι ψάλτες στον Ιερό Ναό, οι οποίοι παραγκωνίζουν τους ντόπιους ψάλτες, που ολοχρονίς περιμένουν αυτή την ημέρα να ψάλουν. Ποιός και γιατί το επιτρέπει να γίνεται αυτό. Το Άστρος έχει αρκετούς και άξιους ψάλτες.

Απ΄ όσο ξέρω κι απ όσα ρώτησα κι έμαθα γιατί κι εγω είχα αυτή την απορία.
Στις πανηγύρεις τον Ναών,όταν οι ψάλτες του δεν μπορούν να καλύψουν μουσικά τον εορτασμό, συνηθίζεται να καλούνται άλλοι ψάλτες που γνωρίζουν την βυζαντινή μουσική. Αν έχεις δει στα πανηγύρια σχεδόν όλων των ναών,όλο και κάποιος άλλος ψάλτης καλείται.
Δεν παραγκωνίζονται οι ψάλτες του ναού. Απλά παραχωρούν τη θέση τους.
Ο ένας ψάλτης δεν ήταν ξένος.Από εδω είναι. Και ο άλλος είναι πρωτοψάλτης του Αγ. βασιλείου Τρίπολης. Και οι δυο τους ψέλνουν μαζί στον ίδιο ναό.
Τώρα αν εξαιρέσουμε τον δεξιό ψάλτη του Αγ,Νικολάου Αστρους, που είναι μουσικός αλλά δεν θέλει να πηγαίνει πουθενά αλλού, πες μου τους αρκετούς και άξιους ψάλτες του Άστρους. Γιατί έστω και πήγαιναν στο πανηγύρι κάποιας άλλης ενορίας στην περιοχή,ξένοι δεν θα ήταν και γι αυτούς ; Οσο για το ποιος και το γιατί το επιτρέπει, γιατί δε ρωτάς τους ιερείς και τα συμβούλια των εκκλησιών και προσπαθείς από εδώ να δείξεις κάτι ... Εκτός κι αν είσαι κι εσύ μουρμουροψάλτης και αυτονομίζεσαι στους άξιους...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio