Ενημέρωση των γιατρών για την «Αρτηριακή Πίεση» στο Κέντρο Υγείας (pics)

Πέμ, 08/02/2018 - 16:56
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η 3η ενημερωτική συνάντηση με το εξής θέμα «Αρτηριακή Πίεση».

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Πηγή Περδικάκη ξεκίνησε την ομιλία προλογίζοντας τους θεράποντες ιατρούς, και κάποιες βασικές πληροφορίες για την πρόληψη της Αρτηριακής Πίεσης.

Τόνισε πως μόνο το 25% των ανθρώπων μπορεί να ρυθμίσει την υπέρταση κι ότι υπάρχει κίνδυνος για εγκεφαλικό, και πως στην ηλικία των 65 και πάνω, ο ένας στους δυο έχει αρτηριακή πίεση.

Οι γιατροί είπαν πως η πίεση ασκεί το αίμα στο τοίχωμα των αρτηριών καθώς ρέει μέσα σε αυτές.

Η αρτηριακή πίεση εξαρτάται από την ροή του αίματος (πόσο αίμα στέλνει η καρδιά μας σε κάθε συστολή) και από την αντίσταση που προβάλλουν τα αγγεία μας στην ροή αυτή.

Εάν η αρτηριακή πίεση είναι υψηλή, τότε η καρδιά μας πρέπει να εργαστεί δυνατότερα για να διατηρήσει επαρκή ροή, και έφεραν σαν παράδειγμα πως κινείται ένα αυτοκίνητο.

Ακόμη είπαν πως μετράμε την αρτηριακή πίεση, την αλλαγή του τρόπου ζωής δηλαδή την διατροφή και την καθημερινή άσκηση, ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην αύξηση αρτηριακής πίεσης, και πότε ένας υπερτασικός πρέπει να λάβει φαρμακευτική αγωγή, και τι παρενέργειες έχουν τα φάρμακα.

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές των γιατρών φτάνει να τις ακολουθήσουμε όλοι μας.

Η Επισκέπτρια Υγείας, κυρία Μαρία Τετώρου του Κέντρου Υγείας, μοίρασε επαίνους σε κάποιους παρευρισκόμενους, ως δείγμα ευγνωμοσύνης, για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση που είχαν διοργανώσει την 1η Οκτωβρίου 2017 στο Ίδρυμα Ζαφείρη.

Στο τέλος της ομιλίας, κατέβηκαν όλοι στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας, όπου εκεί ο κύριος Δεληγιάννης πρόσφερε σουβλάκια στο κόσμο, και το τσίκνισαν λόγω της ημέρας.

Γεωργία Δήμου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio