Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντοπισμού φωλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα

Πέμ, 11/07/2019 - 10:58
Image

Συμμετοχή προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντοπισμού φωλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα (Caretta caretta) και εκμάθησης μεθόδων προστασίας τους στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Προστασίας & Διαχείρισης, κα. Α. Κανελίδου και οι επόπτες/φύλακες κ.κ. Ι. Δημητρακόπουλος και Φ. Δημάκου του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας (ΦΔ ΠΜΜΜ) μετέβηκαν στον Κυπαρισσιακό Κόλπο το διήμερο 3-5/07/2019 με σκοπό τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκμάθηση των μεθόδων εντοπισμού, καταγραφής και προστασίας των φωλεών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα (Caretta caretta), από εκπροσώπους του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου (ΦΔ ΥΚΣΚΚ), στα πλαίσια του ΠΕ 2.2 «Δικτύωση Εσωτερικού», του Υποέργου 1 «Διαχειριστικές Δράσεις για την Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας» της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας για Δράσεις Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ), με Κωδικό ΟΠΣ 5033190.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε διάρκεια δύο ημερών και πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 4ης και 5ης Ιουλίου 2019, με πεδίο εφαρμογής τις ακτές Αγιαννάκη και Καλό Νερό του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Ο συνολικός αριθμός στελεχών των συνεργαζόμενων ΦΔΠΠ που συμμετείχε ήταν έξι, ενώ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης διαχωρίστηκαν σε δύο ομάδες τριών ατόμων η κάθε μια. Σε κάθε ομάδα υπήρχε εκπροσώπηση και από τους δύο ΦΔ.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος αποτέλεσε η κατανόηση ορθών πρακτικών για τον εντοπισμό και επιβεβαίωση παρουσίας φωλιών ωοτοκίας στις ακτές και η εκμάθηση μεθόδων προστασίας τους, ενώ εξασφαλίστηκε και η ενίσχυση της συνεργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου –Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα σε θέματα κοινής αρμοδιότητας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio