«Αν είσαι στο Άστρος, μην αρρωστήσεις» - Κόντρες στο ΔΣ για την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου

Παρ, 07/09/2018 - 13:25
Image

Με αφορμή μια ανάρτηση με πανό στο Παράλιο άστρος και στο Διαδίκτυο που αναφέρει «μην αρρωστήσεις στο Άστρος, γιατί θα πεθάνεις», η οποία δυσφημεί και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου τον δημοφιλή προορισμό της Αρκαδίας, άναψε η συζήτηση και η αντιπαράθεση για ακόμα μία φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη συζήτηση των εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, ο κ. Γιοβάς αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη ανάρτηση, προσθέτοντας, μάλιστα: «Αν είσαι κολυμβητής, μην κολυμπήσεις, γιατί αν πνιγείς, δεν θα σε σώσει κανείς, αφού ο ναυαγοσώστης δεν έχει μηχανή».

Ο κ. Γιοβάς έθεσε το ερώτημα πώς η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το ζήτημα των οδηγών του ασθενοφόρου: «Θα πρέπει η δημοτική αρχή να αποκτήσει άλλο ρόλο, μαζί σας θα είμαστε, να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά το αίτημά μας. Είναι αδιανόητο να μην έχουμε οδηγό ασθενοφόρου. Πάμε δυναμικά». Μάλιστα, πρότεινε μια δυναμική διαμαρτυρία, που θα κάνει τους υπευθύνους να δράσουν.

Σημειωτέον ότι σε δύο περιστατικά εφέτος (δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ), το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης έστειλε ασθενοφόρο στο Άστρος, με χρονική καθυστέρηση που είναι απότοκος της απόστασης, όπως είναι φυσικό.

Ο κ. Παναγιώτης Μαντάς απάντησε: «Η ασφάλεια που παρέχει ο Δήμος είναι η καλύτερη δυνατή που έχει παρουσιαστεί ποτέ. Ο ρόλος του κάθε φορέα, δημότη, ανθρώπου είναι διακριτός και συγκεκριμένος. Δεν εννόησα πραγματικά πώς ένας δημοτικός σύμβουλος παίρνει την πρωτοβουλία να αντιδράσει το ΔΣ δυναμικά. Έχουμε λάβει αποφάσεις επανειλημμένα, δεν είναι μόνο η χορήγηση του ενός πολύτιμου οδηγού, αλλά δόθηκε αγώνας για να καταφέρουμε. Ο Δήμος έχει κάνει ό,τι μπορεί. Δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά και η στάση του Δήμου, ο καθένας μπορεί να πιέσει, να χλευάσει, να κινηθεί και παράνομα. Ερωτώ τον κ. Γιοβά για ποιον λόγο δεν έχει εγκαλέσει τη διοίκηση του Παναρκαδικού ή του Κέντρου Υγείας Άστρους, που δεν έχει κάνει διαβήματα. Ο Δήμος έχει θέσει το θέμα. Το ζήτημα του κ. Γιοβά είναι ο Δήμος, που δεν έχει αρμοδιότητα. Ο άνθρωπος που αναρτά τέτοιες πινακίδες, κάνει κακό όχι στον δήμαρχο, αλλά στον γείτονά του».

Οφείλουμε να πούμε ότι ήδη από το 2016 η κυρία Πηγή Περδικάκη, Γενική ιατρός και Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο Arcadia Portal το 2016 αλλά και πριν από λίγους μήνες για τα προβλήματα, τις ελλείψεις αλλά και τις δράσεις του Κέντρου Υγείας, αναφέρθηκε στην έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου ως το μόνο πρόβλημα που χρήζει επιτακτικής επίλυσης. Σημειωτέον ότι ήδη από το 2016, το υπουργείο Υγείας «μπάλωσε» το θέμα προσωρινά δίνοντας άδεια σε οδηγούς του Δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής να μπορούν να οδηγούν το ασθενοφόρο, κάνοντας πρώτα ένα μικρό σεμινάριο λίγων μόλις ωρών. Το πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει, καθώς ο πληθυσμός του Άστρους δεκαπλασιάζεται το καλοκαίρι και ως εκ τούτου οι ανάγκες αυξάνονται.

Σχόλια επισκεπτών

Ο δήμος ότι μπορεί το έκανε και με το παραπάνω. Ας κινητοποιηθεί ο εμπορικός σύλλογος, ο σύλλογος των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί σύλλογοι κλπ με μια δυναμική κοινή ανακοίνωση. Επίσης, μία μήνυση για δυσφήμιση σε αυτόν που κρέμασε την επιγραφή δεν θα ήταν κακή ιδέα. Τα υπόλοιπα είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα που δυστυχώς οι συμπολίτες μας τα χάφτουν εύκολα γιατί τρώνε σανό...

Η ποινικοποίηση της αλήθειας μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει.Θα το δούμε και αυτό στο τέλος.Να μηνύσουμε δηλαδή κάποιον που μέσω μίας πινακίδας περιέγραψε μια πραγματικότητα? Αντί να ευγνομωνεις τον άνθρωπο που ισως βρεθεί μια λύση στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα εξετιας της έκτασης που πήρε το θέμα με την πινακίδα εσύ μας λες να του κάνουμε και μήνυση?Το πρόβλημα με τον οδηγό ασθενοφόρου υπάρχει εδώ και χρόνια και οι αρμόδιοι δεν μπορούν να το λύσουν.Αυτο είναι δυσφήμιση για τον τόπο και όχι μια πινακίδα που καταγράφει την αλήθεια.

Προτεινω στον σανοφαγο να γινει νομος η ΦΩΤΕΙΝΗ επιγραφη σε μεγαλη ταμπελα στην εισοδο καθε πολης η καθε χωριου με πληροφοριες οπως: αγαπητε επισκεπτη. Να ξερεις οτι το χωριο μας δεν εχει πανεπιατημιο Τει, εφορεια, πενταστερο ξενοδοχειο ενοικιαζομενα αυτοκινητα, φαρμακειο, στρατοπεδο εφορεια, καταστηματα, κινηματογραφο, ακτοπλοικα δρομολογια, και οτι αλλο μπορει να γραφει...Αλλα εχει ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΑΓΓΑΛΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΤΟΝ ΤΟΥΣ. Ετσι μαλλον νομιζουν καπιοι οτι βοηθουν τον τοπο που κατοικουν η καταγονται.

Καημένε η υπαλληλική σου σχέση σε καταβάλει ακόμη κι απέναντι στην αξία της ζωής σου και των δικών σου ανθρώπων. Δεν καταλαβαίνεις ότι μπροστά στο "μελλοθάνατος" δεν υπάρχει καμία άλλη σκοπιμότητα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio