Η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Άστρους σε πρώτο πλάνο

Πέμ, 31/05/2018 - 18:55
Image

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας κατά την τελευταία συνεδρίαση την πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου Άστρους. Σύμφωνα με την εισήγηση:

Στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10 του Νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και απευθυνόμενη προς τους ΟΤΑ Α΄Βαθμού, η Ειδική Γραμματεία του ΥΜΕΠΕΡΑΑ δημοσίευσε στις 23/11/2017 την Πρόσκληση με κωδ. 10.4.15.1.2-3 για την χρηματοδότηση προτάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και τεχνολογιών ΑΠΕ σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις. Με την συγκεκριμένη πρόσκληση δύναται να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενες δημόσιες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις των ΟΤΑ. Οι προτάσεις θα έχουν στόχο την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

 

Σημειωτέον ότι κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα να προτείνει την ενεργειακή αναβάθμιση μιας μόνο εγκατάστασης και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου Άστρους, μιας υποδομής ιδιαίτερα ενεργοβόρας και με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σκοπός είναι η εξειδίκευση δράσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμναστηρίου του Δήμου, αξιοποιώντας εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους και η υποβολή σχετικής πρότασης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio