Δρόμοι ή... αγροτικές εκτάσεις; (pics)

Παρ, 02/08/2019 - 10:35
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Περιορισμένη ορατότητα, κακή κατάσταση οδοστρώματος, καλλιέργειες που φτάνουν σχεδόν στη μέση του δόμου. Όλα αυτά, δυστυχώς, συμβάλλουν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Μόλις χθες στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας ένας νεαρός ποδηλάτης έπεσε θύμα τροχαίου σε δρόμο που οδηγεί στην παραλία (δείτε ΕΔΩ) όταν ΙΧ τον χτύπησε και τον τραυμάτισε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου και χειρουργήθηκε.
 
Ο αναγνώστης μας, και κάτοικος της περιοχής, που μας έστειλε τις φωτογραφίες, επεσήμανε, ανάμεσα στα άλλα, την κακή ορατότητα που έχουν οι οδηγοί στον συγκεκριμένο δρόμο, όπου οι ελιές φαίνεται να καταλαμβάνουν ακόμα και μέρος του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα, ειδικά στις στροφές, ο οδηγός να μην αντιλαμβάνεται αν έρχεται αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα.
 
Οπωσδήποτε πρώτη αιτία των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας δεν είναι η κακή ορατότητα. Είναι η μεγάλη ταχύτητα εκτός προβλεπόμενων ορίων που αναπτύσσουν οι οδηγοί, ακόμα και στο επαρχιακό δίκτυο, και οι παραβιάσεις του ΚΟΚ σε ό,τι αφορά τις προσπεράσεις και την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη.
 
Ωστόσο, σε μια αγροτική περιοχή, που είναι και τουριστική, σε έναν δρόμο που οδηγεί στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, που τώρα το καλοκαίρι την επισκέπτονται πλήθος παραθεριστές, επιβάλλεται να μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια όλων.
 
Ακόμη, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, καλαμιές, χορτάρια και ελιές, τα κλαδιά των οποίων απλώνονται στην άκρη του δρόμου, σημείο στο οποίο κινούνται ποδήλατα και μηχανάκια, αλλά και πεζοί, δημιουργούν προβλήματα, καθώς καταλαμβάνουν μέρος του οδοστρώματος.
 
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο μεγαλύτερο μήκος του συγκεκριμένου δρόμου τα ξερά χόρτα δεν έχουν κοπεί και τα οικόπεδα δεν έχουν καθαριστεί, με αποτέλεσμα, εν μέσω καλοκαιριού, η εξάπλωση μιας πιθανής εστίας πυρκαγιάς να θέσει σε κίνδυνο όλη την περιοχή.
 
Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να επιληφθούν με όποιον τρόπο είναι πρόσφορο, προκειμένου ο δρόμος να μην είναι πλέον επικίνδυνος. Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί πρέπει να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες και να θυμούνται να κρατούν ενάμιση μέτρο απόσταση από τους ποδηλάτες που κινούνται στους δρόμους.

Σχόλια επισκεπτών

Έχοντας κάνει τους δρόμους αυτούς εκατοντάδες φορές σαν ποδηλάτης ΚΑΙ σαν οδηγός, θεωρώ πως πρέπει να αναρωτηθεί ο καθένας μας και να τονιστεί και μια άλλη πτυχή του προβλήματος...

Πόσοι με ποδήλατα ή μηχανάκια φέρουν τα απαραίτητα προστατευτικά όταν κινούνται ακόμα και σε αυτούς τους δρόμους, στους οποίους θα πρέπει για τους παραπάνω λόγους να είναι διπλά προσεκτικοί;

Πόσοι οδηγούν με αυξημένη ταχύτητα, με χωρίς ζώνη, με παλαιά οχήματα, ανασφάλιστα και ακατάλληλα προς κυκλοφορία τα οποία χρησιμοποιούν μόνο στους παρακάτω δρόμους θεωρώντας οτι δεν θα γίνει κάποιο ατύχημα;

Πόσοι είναι υπεράριθμοι στα οχήματα και στα μηχανάκια την ώρα του μπάνιου ή όπως συνηθίζαμε παλιά, επάνω σε καρότσες "παίζοντας" με τα κλαδιά των δέντρων ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει και με μεγάλη ταχύτητα ρισκάροντας τραυματισμό;

Πόσοι ενήλικες δίνουν το όχημα σε ανήλικο και χωρίς δίπλωμα οδήγησης γιατί "ξέρει να οδηγεί ή για να μάθει ..." ακόμα και σε τέτοιες περιόδους αιχμής για τους συγκεκριμένους δρόμους;

Σκοπός μου δεν είναι να αποδώσω ευθύνες ή να πάρω το μέρος κανενός ... Ίσως θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι μας ποδηλάτες, δικυκλιστές και αυτοκινητιστές αυτά τα ερωτήματα πριν βγούμε στους επαρχιακούς δρόμους και να έχουμε αυξημένη ευθύνη και προσοχή για να απολαύσουμε όλοι ένα ακόμα καλοκαίρι σε αυτές τις πανέμορφες παραλίες της περιοχής μας!

Με όλο το σεβασμό..τα κτήματα προϋπήρχαν! Κάποιοι παραχώρησαν μέρος τους κτήματος τους, κάποιοι πληρώθηκαν και κάποιοι όχι, ώστε να γίνει ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία και να διευκολύνει όλους!
Δεν φταίνε ούτε τα δέντρα ή τα καλάμια αποκλειστικά...
Εάν τηρούνταν οι βασικοί κανόνες οδηγήσεις, από οδηγούν αυτοκινήτων, δικύκλων, ακόμα και ποδηλάτων δεν θα είχαμε ατυχήματα!
Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα και όχι να ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες!

Σίγουρα πρέπει όλοι μας να συμφωνήσουμε στο ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ενδείκνυται για υψηλές ταχύτητες ούτε για πειραματισμούς.
Πρέπει επιτέλους να μας γίνει τρόπος ζωής η σωστή και ασφαλή οδήγηση αλλά και οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων που εφάπτονται του δρόμου, πρέπει να καταλάβουν ότι κόβοντας μια δυο κλαρες από τα δέντρα που πέφτουν μέσα στο δρόμο, θα βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους στο μέγιστο βαθμό!
Τι ψυχή έχει μια κλαρα ελιάς μπροστά στη ζωή ενός ποδηλάτη, περιπατητή, δικυκλιστή ???
Ερωτώ όλους μας...
Αν χάσουμε ένα παιδί από ατύχημα θα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι σκεπτόμενοι ότι δε κόψαμε μια κλαρα ελιάς και μια συστάδα καλάμια ???
Πρέπει όλοι μας να προλάβουμε, όχι να θρηνούμε εκ των υστέρων...
Με σεβασμό προς όλους!

Ένα δρόμο δεν τον ξέρεις άρα τον φυλάς , δηλαδή προσέχεις. Ένα δρόμο άμα τον ξέρεις πάλι τον φυλάς τον προσέχεις στα δύσκολα σημεία. Έτσι λιγοστεύουν πολύ οι πιθανότητες ατυχήματος.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio