Δωρεά Συστήματος ψηφιακής ακτινογραφίας στο Κέντρο Υγείας Άστρους- Αθ. Μαρτίνος ένας μεγάλος Ευεργέτης

Παρ, 18/05/2018 - 16:37
Image
Image

Όπως είχαμε επισημάνει, σε συνέντευξη που είχαμε λάβει, από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους  κ. Δ. Κόλλια, http://www.astrosnews.gr/politismos/e-dorea-enos-psephiakoy-mechanematos-apo-ton-syllogo-philon-toy-kentroy-ygeias ένας από τους άμεσους στόχους για τον Σύλλογο αλλά και για το σύνολο του Κέντρου Υγείας, ήταν η απόκτηση ενός «συστήματος ψηφιακής ακτινογραφίας» το οποίο θα διευκόλυνε το έργο του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Έπειτα από τις επίμονες προσπάθειες των ανθρώπων τόσο του Συλλόγου όσο και αυτών του Κέντρου Υγείας και σε συνδυασμό με την ανιδιοτελή προσφορά του εφοπλιστή- ευεργέτη κ. Αθανασίου Μαρτίνου, το Κέντρο Υγείας Άστρους απέκτησε ένα ολοκαίνουριο Σύστημα Ψηφιακής Ακτινογραφίας.

 

Ο κ. Μαρτίνος κατά το παρελθόν έχει δωρίσει την κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στον Αγιάννη ενώ παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε  κάποιες λεπτομέρειες για την οικογένεια Μαρτίνου και τις δράσεις της.:

 

Η “ιστορία” της οικογένειας Μαρτίνου ξεκινά το 1926 από ένα παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Ο Γιάννης Μαρτίνος, ο παππούς της οικογένειας, υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους αντικέρ και προμηθευτής σπάνιων έργων τέχνης των μεγαλύτερων συλλεκτών της Αθήνας. Ωστόσο, η σύζυγός του, Αθηνά, μέλος  εφοπλιστικής οικογένειας, πίστευε ότι το μέλλον βρίσκεται στη θάλασσα. Το 1970 ιδρύει τη ναυτιλιακή εταιρεία Thenamaris, η οποία ως τα τέλη της ίδιας δεκαετίας γιγαντώνεται. Τα τρία αγόρια της οικογένειας, Θανάσης, Κωνσταντίνος και Ανδρέας, κατευθύνθηκαν στα ναυτιλιακά, ενώ η κόρη τους Ελένη, συνεχίζει να λειτουργεί τη γκαλερί .Η οικογένεια Μαρτίνου είναι πλέον μια αυτοκρατορία, παρόλα αυτά όμως, από επιλογή της, παρέμεινε στην ίδια κοινωνική αντίληψη και  βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο  Θανάσης Μαρτίνος, μόνιμος κάτοικος των Νοτίων προαστίων, έχει αναπτύξει σημαντικότατη κοινωνική δράση στον τομέα της φιλανθρωπίας, βελτιώνοντας με παρεμβάσεις του στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Οι δραστηριότητες του βέβαια δεν περιορίζονται μόνο στα  Νότια προάστια, αλλά επεκτείνονται σε ολόκληρη την χώρα.  

Η αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ ιδρύθηκε το 2015, για να στεγάσει τη μακροχρόνια κοινωφελή δράση του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου. Η προσφορά εκτίνεται στην εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό, τη χριστιανική παράδοση, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας. Ο ΑΙΓΕΑΣ επιλέγει την αλληλεγγύη σε μια δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και ανταποκρίνεται καθημερινά σε αιτήματα που αφορούν ανάγκες της κοινωνίας με προτεραιότητα την Υγεία και την Παιδεία. 

Ο κ. Μαρτίνος έχει προβεί σε πολλές δωρεές για τη συντήρηση αλλά και την κατασκευή πολλών εκκλησιών, σε διάφορες μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Έχει ενισχύσει πολλές ενορίες στην Σύρο και έτσι τον ανακήρυξαν Μέγα Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως και Επίτιμο Δημότη του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης. 

Έχει αγκαλιάσει τους κατοίκους των Αχαρνών από την πρώτη στιγμή και είναι γνωστό πως έχει βοηθήσει πολλές ενορίες στην πόλη, με τελευταία τη δωρεά συστήματος ψύξης – θέρμανσης στον Ιερό Ναό Αγ. Βλασίου. 

Επίσης, πάντα μαζί με την σύζυγο του, ο κ. Μαρτίνος πραγματοποίησε με δωρεά πριν από δυόμιση χρόνια την εκ βάθρων ανακαίνιση του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου στην Πρίγκηπο, η οποία, όπως είχε δηλώσει τότε ο εφοπλιστής, «είναι μια όαση Ορθοδοξίας εκτός Ελλάδος και πόλος έλξης για πολλούς Έλληνες προσκυνητές που έρχονται από την πατρίδα μας». 

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην αποκατάσταση της Τράπεζας της Ιεράς Μονής Καρακάλλου στο Άγιο Όρος και της στερέωσης – αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου στην Καστανιά της Μεσσηνιακής Μάνης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.  

Από τις δωρεές του κ. Μαρτίνου ξεχωρίζουμε την χρηματοδότηση για την αγορά εξελιγμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος εκσυγχρόνισε την παροχή των  αστυνομικών υπηρεσιών του Α.Τ. Αλίμου προς τους πολίτες. Την αγορά ορειβατικού-διασωστικού εξοπλισμού  (στολές αντιπυρικές, κράνη πλήρη με φακό και μάσκα προστασίας οφθαλμών, γάντια, μπότες πυρόσβεσης, μάσκες προστασίας αναπνοής) για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βουλιαγμένης. 

Σημαντική είναι επίσης και η δωρεά ορειβατικού- διασωστικού εξοπλισμού στην Πυροσβεστική Ζακύνθου, ενώ εκτός από τον ορειβατικό εξοπλισμό, ο κ. Μαρτίνος πρόσφερε επίσης ελαστικά για δύο πυροσβεστικά οχήματα και δύο ταχύπλοα στις Ειδικές Δυνάμεις.

Από τις πιο σημαντικές είναι εκείνη της δημιουργίας παιδότοπου και σταθμού θηλασμού μητέρων σε Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη αλλά και την ολοκληρωμένη μελέτη και εγκατάσταση συστήματος πυροπροστασίας στην Παιδική Κατασκήνωση Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας στο Στεφάνι Βοιωτίας, με την οποία απέκτησε το απαραίτητο πιστοποιητικό και επαναλειτούργησε η κατασκήνωση. 

Επίσης μεγάλη είναι η προσφορά του στη σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας. Ενίσχυσε τα νέα σχολεία στο Κίτσι του Δήμου Κορωπίου με την προσφορά του στην στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με διαδραστικά συστήματα. Αλλά και εκτός περιοχής μας, όπως οικονομική ενίσχυση για τη λειτουργία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και τη χορήγηση υποτροφιών, αλλά και την ανακαίνιση του πρώτου ορόφου του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Οι δωρεές του συνεχίζουν και στον Ιατρικό τομέα.  Τον Ιούνιο του 2013 ο κ. Μαρτίνος με το τεχνικό επιτελείο του αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη δωρεά αναβάθμισης των υπαρχόντων υποδομών, ουσιαστικά ανακαινίζοντας εκ βάθρων τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό των εργαστηρίων, ακτινολογικού, μικροβιολογικού, υπερήχων, με υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και κατασκευάζοντας ιατρεία όλων των ειδικοτήτων με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές στη Ραφήνα.

Επιπλέον, έχει δοθεί απαραίτητος εξοπλισμός φορητού μηχανήματος υπερήχων στη 2η Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’, η παροχή εύκαμπτου ινοπτικού βρογχοσκοπίου στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘’Άγιος Σάββας’’ και η δωρεά μηχανημάτων και χειρουργικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά ‘’Άγιος Παντελεήμων’’. Ενώ τέλος, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού προσφέρθηκαν 8 παρακλίνια monitors και στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών 10 τροχήλατα νοσηλείας, απαραίτητα για την αποφυγή διασποράς μικροβίων. Τέλος, με μεγάλες δωρεές ενίσχυσε επίσης το Ασκληπιείο Νοσοκομείο της Βούλας. Αναλυτικά ο Θανάσης Μαρτίνος ανέλαβε την ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το Ακτινολογικό και τη Μονάδα Αιμοδοσίας στο κεντρικό κτήριο του Νοσοκομείου.
Μακάρι πάντα να υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κύριο Μαρτίνο οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς στο κοινωνικό σύνολο, όπως κάνει κι εκείνος όλα αυτά τα χρόνια.

 

Πηγή:nou-pou.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio