Δημήτρης Κατσής: Με ελεύθερο και αδέσμευτο λόγο, με αυτονομία και δημιουργικότητα, με προγραμματικές θέσεις και αναπτυξιακή λογική

Tue, 14/05/2019 - 19:10

 Η Δημήτρης Κατσής κατεβαίνει στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλευρό του Γιώργου Καμπύλη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Astros News, μας συστήνεται και μας μιλά για το όραμα του για την ανάπτυξη της Βόρειας Κυνουρίας

Η συνέντευξη:

1. Είστε επιχειρηματίας, δραστηριοποιήστε στο Άστρος και γνωρίζετε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής. Πώς σχεδιάζει η παράταξή σας να ανακουφίσει τους επιχειρηματίες και να τους δώσει ένα κοινό όραμα για την ανάπτυξη της Βόρειας Κυνουρίας;

Δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στον τόπο που γεννήθηκα, στον τόπο που ζω με την οικογένειά μου και μεγαλώνουν τα τρία παιδιά μου. Πιστεύω στις δυνατότητες του τόπου μου και αγαπώ τους συμπολίτες μου, τους ανθρώπους του μόχθου στο δήμο της Β. Κυνουρίας. Εμπιστεύομαι τις ικανότητές τους και για αυτό όλοι οι συνεργάτες μου είναι συμπατριώτες μας. Απέναντι στις δυσκολίες ,οι οποίες είναι πολλές και σημαντικές, τολμώ με αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά να συνεχίζω να επενδύω, εδώ, στο Άστρος, στο Παράλιο Άστρος, στον τόπο καταγωγής μου τον Άγιο Πέτρο και αλλου, να δημιουργώ τοπική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Ο Δήμος Β.Κυνουρίας έχει σημαντικές δυνατότητες για να ξεπεράσει τη σημερινή απογοητευτική οικονομική κατάσταση .Ο αγροτικός τομέας χρειάζεται έμπρακτη στήριξη με τη συνεργασία του Κεντρικού κράτους και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν αρκούν οι προθέσεις και τα γνωστά καλά λόγια στους αγρότες μας.

Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός στην οργάνωση της παραγωγής, αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των Ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Απαιτείται υπεύθυνη δουλειά στην τυποποίηση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

Απαιτείται φροντίδα και ειλικρινής συμπαράσταση στον αγρότη της Β.Κυνουριας που δύσκολα τα βγάζει πέρα...

Ο εμπορικός κόσμος υποφέρει γιατί μειώνεται ο καθημερινός τζίρος των καταστημάτων μας και περισσότερο χτυπιούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τώρα πληρώνουμε το βαρύ τίμημα της κρίσης ενώ κάποιοι υποκρίνονται ότι δεν συμβαίνει τίποτα ή το λιγότερο που έχω να πω για αυτούς, δεν έχουν καταλάβει τις πραγματικές  συνέπειες της οικονομικής συμφοράς. 

Εμείς θα εργαστούμε μεθοδικά με στόχο να προκαλέσουμε αναπτυξιακό κύμα στο Δήμο μας.

Ο τόπος μας μπορεί να γίνει στην πράξη τουριστικός προορισμός και όχι στις εξαγγελίες.

Να προσφέρουμε ισχυρά κίνητρα για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα των τουριστικών υποδομών.

Να κάνουμε πρότυπο με διαδικασίες πιστοποίησης ποιότητας όλες τις περιοχές, με μεράκι, αισθητική και προδιαγραφές. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου  και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν ευκαιρίες ή να καρκινοβατούν σημαντικά έργα υποδομών όπως συμβαίνει αυτή την εποχή στο Δήμο μας.

Πιστεύουμε πάνω από όλα στη δύναμη της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και κυρίως τον επαγγελματικό κλάδο και τον αγροτικό τομέα.

Όραμα για τους δημότες μας δεν είναι τα εύκολα και συνηθισμένα λόγια, τα οποία ακούμε σε κάθε προεκλογική περίοδο αλλά τα έργα που πρέπει να είναι περισσότερα στο τέλος της θητείας κάθε δημοτικής αρχής.

Αυτή είναι η δική μου άποψη...

2. Κατεβαίνετε στις εκλογές με την παράταξη του κ. Καμπύλη, μετά την ανεξαρτητοποίησή σας από την παράταξη Μαντά. Μιλήστε μας λίγο για την απόφασή σας να ανεξαρτητοποιηθείτε και για ποιους λόγους στηρίζετε την «Πρωτοβουλία Αλλαγής»;

Για την απόφαση της ανεξαρτητοποίησής μου έχω ήδη μιλήσει όπως και για την απόφαση ένταξής μου στην Πρωτοβουλία Αλλαγής, του κ.Γ.Καμπύλη.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι...

Θέλω να μιλήσω για τη σταθερή μου προσήλωση στις ίδιες αξίες και αρχές, με τις οποίες πορεύομαι όλα τα χρόνια που συμμετέχω στα κοινά του τόπου μας. Αυτές οι αρχές και οι αξίες καθοδηγούν τις επιλογές μου.

Υπερασπίζομαι τη διαφάνεια και το σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, τη δικαιοσύνη και το σεβασμό του πολίτη, την ηθική και πολιτική ακεραιότητα.

Είμαι αντίθετος στις συναλλαγές και στα παρασκήνια. Απεχθάνομαι την υποκρισία και τις ανούσιες δημόσιες σχέσεις, τις ψεύτικες και βαρύγδουπες κουβέντες.

Με άλλα λόγια, συμπράττω με τον κ. Γ.Καμπύλη για μια νέα εποχή στο Δήμο, με ήθος και αξιοκρατία ,χρηστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα.

Επισημαίνω ότι οφείλει ο ίδιος να μην επαναλάβει τις πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος και δεν έχει δικαίωμα να μας διαψεύσει.

3. Απλή αναλογική σημαίνει συνεργασίες -πολλοί φοβούνται ότι αυτές θα λάβουν χώρα κάτω από το τραπέζι. Με ποιες προϋποθέσεις θα συνεργαζόταν η «Πρωτοβουλία Αλλαγής» με άλλες παρατάξεις;

Είμαστε σίγουροι για μια μεγάλη και καθαρή νίκη, με ισχυρή πλειοψηφία συμβούλων, παρά το διαλυτικό σύστημα της απλής αναλογικής.

Θα είμαστε νικητές με αυτοδυναμία και αυτονομία.

Δεν θα αρνηθώ ωστόσο, την απάντηση στην υποθετική, για εμένα ερώτησή σας. Και εξηγούμαι ευθέως:

Μίλησα προηγουμένως για διαφάνεια στην άσκηση της διοίκησης του Δήμου και σεβασμό στους πολίτες.

Συνεπώς κάθε συνεργασία θα πραγματοποιηθεί μόνον με βάση την προγραμματική συμφωνία των παρατάξεων όπως ορίζει και ο νόμος και όχι τη συμφωνία διανομής αξιωμάτων. Δημόσια θα ζητήσουμε να κατατεθούν οι προτάσεις συνεργασίας και δημόσια να προκύψει η συμπόρευση των δημοτικών δυνάμεων.

Προϋποθέσεις θέτω δύο:

Πρώτον προγραμματική σύγκλιση και  συμφωνία και 

Δεύτερον έντιμη συμφωνία σε επίπεδο αρχών για την άσκηση της Διοίκησης στο Δήμο.

4. Τέλος, απευθυνθείτε στους πολίτες: για ποιον λόγο να ψηφίσουν το Δημήτρη Κατσή;

Με τους συμπολίτες μου με συνδέουν ισχυροί δεσμοί εμπιστοσύνης ,φιλίας, συνεργασίας και εκτίμησης.

Με γνωρίζουν καλά.

Γνωρίζουν τις αξίες, τις αρχές μου, τις θέσεις μου.

Γνωριζόμαστε καλά στην τοπική μας κοινωνία και ξέρουν ότι πάντα έθετα και θέτω το συμφέρον των πολλών και την προκοπή της Β.Κυνουριας πάνω και από τα δικά μου συμφέροντα.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.

Ζητώ την εμπιστοσύνη τους γιατί ακριβώς μας συνδέει σταθερά η επιμονή στις αξίες και η θέληση μας για δικαιοσύνη στο Δήμο Β. Κυνουρίας.

 

Bιογραφικό


Έχω διατελέσει 

Αντινομάρχης Αρκαδίας

 Πρόεδρος της Ν.Ε. Αρκαδίας Οικονομικών – Διοίκησης – Υγείας και Πρόνοιας.

 Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας .

από το 2011 έως και το 2014 μέλος της ΚΕΔΕ στην Επιτροπή Πολιτισμού , Παιδείας , Νεολαίας και Αθλητισμού 

Από το 2012 έως και 2014 Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Άστρους.

Από το 2015 εως και το 2017 Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

 

 

Comments

Submitted by Γυπας on Tue, 14/05/2019 - 20:20 Permalink

Πετρες εννοεις τους εαυτους σας? Χαχα Δημητρη γερα π@@α τα παιδια. Πονανε! Απο τους 39 της προηγουμενης εκλογικης αναμετρησης εμειναν μονο οι 9. Αυτο λεει πολλα.

Submitted by Anonymous on Tue, 14/05/2019 - 20:57 Permalink

Και λίγα λες όχι μόνο οι πέτρες .!!!!!!!!Αφού ρε κατση το προφίλ σου το ξερουμε......της άλλες εκλογες θα είσαι με κάποιους όλους. ....

Submitted by Τελος on Wed, 15/05/2019 - 00:03 Permalink

Ετσι ομως τον παρακαλουσε ο σκαντζος τις προηγουμενες εκλογες να κατεβει μαζι τους και να τους δωσει την νικη. Τους την εδωσε απο την πρωτη κυριακη... Τωρα τον παρακαλουσε να τον βοηθησει στις περιφερειακες...Αρα ισως δεν κουρασε ισως τον φοβαστε. Για τον μαντα δεν μιλαμε γιατι εκανε και κανει οτι πει ο σκαντζος.

Submitted by Θυρεα on Wed, 15/05/2019 - 00:13 Permalink

ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ την επομενη φορα να εισαι υποψηφιος δημαρχος. Εχεις τις ικανοτητες εχεις το προφιλ και στην τελικη εχεις αποδειξει οτι νοιαζεσαι για τον τοπο σου γιαυτο επενδυεις σαυτον δινοντας θεσεις εργασιας καθως και οτι συμβαλλεις με τον τροπο σου στην αναβαθμιση του τουρισμου. Σας αρεσει δεν σας αρεσει αυτη ειναι μια πραγματικοτητα. Εναντι καποιων αλλων που προσπαθουν με λασπη και τοπικισμους να πανε την περιοχη μας εικοσι χρονια πισω.

Submitted by Anonymous on Wed, 15/05/2019 - 01:27 Permalink

Τον ειδα και το 2010 οταν ηρθε σαν τη μεγαλη μεταγραφη του Γιωργου Δαλιανη απο τη Νομαρχια..Καλωστα τα παιδια 51,5%
Μιλαμε για ενστικτο!!

Submitted by Pasxa sto xorio on Wed, 15/05/2019 - 02:02 Permalink

μετά το Πάσχα και αφού θρηνήσαμε τόσα αρνιά, περιμέναμε να γελάσουμε και να η ευκαιρία!!! Λοιπόν βάζουμε στη διαπασόν άσμα
Δυο ψέματα
Αντώνης ρεμος παραλλαγή

Αν καμιά καρέκλα βρούμε
Δε μας νοιάζει τίποτα
μες στη κάλπη θα χαθούμε
μ' ένα δάκρυ στην ματιά
Κι αν φωνάξω Δημητράκη
θα κοιτάξεις το χαλβά
και θα κάνεις για φαντάσου
πως δε το θυμάσαι πια
Κι αν ρωτήσεις αν θα βγείτε
θα σου πω δυο ψέματα
ένα πως θα εκλεγείτε
κι ένα πως θα σας περάσει μα.
ps συνίσταται μπουκάλα ουίσκι και ξηροκαρπι...
και αφού θα κοιτάξεις το χαλβά αν θέλεις φάε και λίγο .... έτσι κι αλλιώς είναι αναπόφευκτο γεγονός το αλληλοφάγωμα

Submitted by Anonymous on Wed, 15/05/2019 - 10:10 Permalink

Αν έμενες Δημήτρη μου το 2014 στην παράταξη του Γ. Δαλιάνη και δεν έκανες διπλή κωλοτουμπα πρώτα για την παράταξη του Μαντά και μετά πάλι πίσω, τώρα θα ήσουν αρχηγός παράταξης στην θέση του Καμπυλη.
Αυτά παθαίνει όποιος έχει μεγάλη έπαρση και επιθυμία για αξιώματα Δημήτρη μου.
Τώρα σε βλέπω το πολυ δημοτικό σύμβουλο στα έδρανα της αντιπολίτευσης!!!

Submitted by Anonymous on Wed, 15/05/2019 - 11:08 Permalink

ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ.. 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ...ΜΙΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΗΤΣΟ..!! ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΛΑ ΜΑΣ!!

Submitted by ENEΡΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ on Wed, 15/05/2019 - 11:32 Permalink

Τωρα η τριτη και φαρμακερη θα ναι η τριτη φορα που θα νικησει(σε εισαγωγικα)?
αυτο ειναι fifty-fifty,oχι γιατι κουρασε ως ανθρωπος αλλα πιστευω οτι το να πηγαινει ανετα σε μια παραταξη στην αλλη δειχνει ενα πολιτικο προσωπο που σεβονται μεν αλλα δεν ειναι καπου σταθερος δε
λαθος που εβαλε στο Δημο Βορειας Κυνουριας επρεπε στον Δημο Τριπόλης η στο Δημο Αθηναίων μιας κι εκει εχει συνεργασιες και οχι τοσο με την εγχωρια αγορα της Βορειας Κυνουριας!!!!
και σιγουρα σε ανωτερα ως Υπουργος Τουρισμου....δεν εχει πιστευω πλεον την αναγκη να ασχολειται με την πολιτικη αλλα θεωρω οτι το κανει για λογους γοητρου αλλα για να εχει μια θεση ισχυος στα πραγματα του Δημου που κατα μια εννοια τον συμφερει!

Καλη επιτυχια ρε Δημητρη

Submitted by Καρτσιώτης on Wed, 15/05/2019 - 12:28 Permalink

Ρε παιδιά συγγνώμη αλλά σας φταίει ο Κατσής; Ο Κατσής σταθερός είναι στις απόψεις του και τις κομματικές και τις περιφερειακές και τις δημοτικές. Και με δουλειές φανερές και φιλίες δημόσιες, πιο φανερές και ανοιχτές δεν γίνεται (κάπου το παρακάνει κιόλας με την αυτοπροβολή αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο και δικαίωμα). Ποιοι αλλάζουν λοιπόν θέσεις και άλλα λέγανε προεκλογικά κι άλλα έκαναν στην 5ετία; Με κάποιους συνεργάζονταν προεκλογικά και τους κήρυξαν μετά το πόλεμο θάβοντας στο περιθώριο την περιοχή μας; Ποιοι αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί και ανεπαρκείς; ΔΗΛΑΔΗ τι να κάνει ο Κατσής να κάτσει να παριστάνει τον παραταξιακό πατριώτη ενώ βλέπει ότι το σχήμα δεν τον ικανοποιεί και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του; τι είναι; Μαζόχα; ΥΓΙΕΣΤΑΤΗ λοιπόν και πλήρως ΣΥΝΕΠΗΣ προς τις αρχές του και την πορεία του η στάση του. Όποιοι θέλουν σφιχτά σχήματα και διαχρονικές στηρίξεις να κοιτάξουν να φτιάξουν παρατάξεις αρχών και αξιών κι όχι πολιτικές συγκυρίας κι ευκαιρίας γιατί έτσι θα τους εγκαταλείπουν οι συνεργάτες τους... Και ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι μόνο ο Κατσής... Πολύς κόσμος έφυγε και πήγε άλλου ή σπίτι του...

Submitted by Γαρ on Wed, 15/05/2019 - 13:07 Permalink

Εχετε ακουσει για την δυναμη της αρνητικης διαφημισης? Μονο καλο κανετε στον Κατση με την λασπολογια σας . Παμε δυνατα με τον.. ΚΑΤΣΗ! Μημπως θυμωσει ο σπυρος?

Submitted by Τιτλοι τελους on Wed, 15/05/2019 - 21:14 Permalink

Ο ενδυματολογος και ο στιχουργος των post σε περιπτωση που δεν τους διορισει ο μαντας( πραγμα πολυ πιθανο) ας κοιταξουν να κανουν καριερα αυτο το ταλεντο. Θα ειναι κριμα να χαθει. Δεν πιστευαμε οτι το κορακοβουνι βγαζει κορακια που το μονο που ξερουν να κανουν καλα ειναι να κραζουν. Χαχαχα. Ευτυχως ειναι μονο δυο.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio