Διαγκωνισμοί για μια θέση στην διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος Ιωάννου Γκαύρου

Δευ, 25/06/2018 - 10:27
Image

Λαϊκή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο δημοτικό σχολείο Βερβένων .

Το Τοπικό Συμβούλιο πραγματοποίησε αυτή τη συγκέντρωση για να συζητηθούν θέματα  της καθημερινότητας, αλλά και θέματα που αφορούν στο κληροδότημα Ιωάννου Γκαύρου.

Στο τραπέζι ετέθη το θέμα της διαχειριστικής επιτροπής που συστάθηκε και που πολλοί είχαν πρόβλημα με αυτό.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι από τον Νόμο έπρεπε στην επιτροπή να συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, αν δεν συμμετείχαν δεν θα είχε τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων  και πολίτες.

«Προσπάθησα να διαλέξω δημοτικούς συμβούλους που κατάγονται από τα Βέρβενα, διάλεξα τους φορείς των Βερβένων και πρόσθεσα κάποιους πολίτες. Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική, δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει ούτε τις υπηρεσίες του Δήμου, έχει σκοπό να προτείνει το έργο και όχι να το ωριμάσει, όπως ο μηχανικός. »

Δεν έψαξα να βρω ειδικότητες, αλλά πρόσωπα που να εκφράζουν την κοινωνία των Βερβένων. Η επιτροπή και συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο μπορούν να αναθέσουν τον εκτελεστικό ρόλο σε μηχανικούς κ.τλ.».

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γκαύρος τόνισε ότι μετά τη συγκεκριμένη συγκέντρωση θα συνεδριάσει η επιτροπή, θα πάρει τις αποφάσεις, θα αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο που βάσει της διαθήκης θα πει τι θα γίνει, και η επιτροπή μετά θα εισηγηθεί στο ΔΣ για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio