Διαφωνίες έφερε στο ΔΣ η δαπάνη 75.000 ευρώ για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου

Τετ, 10/10/2018 - 09:36
Image
Image

Ενστάσεις και διαφωνίες έφερε στη συνεδρίαση της Τρίτης 9 Οκτωβρίου του ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας η συζήτηση του θέματος «Αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης ‘’Αποκατάσταση Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς και μετατροπή σε πολυχώρο εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων’’, αναμόρφωση προϋπολογισμού – τροποποίηση ετήσιου προγράμματος δράσης και τεχνικού προγράμματος έτους 2018».

Ο λόγος, η δαπάνη ποσού 75.000 ευρώ για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα «τρέξει» τις διαδικασίες.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς, ύστερα από τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, ο τεχνικός αυτός σύμβουλος πρέπει να έχει εξειδικευμένες γνώσεις για να εξασφαλίσει τη ροή χρήματος και πληροφοριών με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, καθώς για την υλοποίηση του έργου απαιτείται στενή παρακολούθηση της πορείας του, ενώ οι «σφιχτές» διαδικασίες και τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα δεν αφήνουν περιθώρια. «Σε όλες τις διαδικασίες υπάρχει ένα τεράστιο λειτουργικό σύστημα του υπουργείου και κάθε έργο περνάει από εκεί, η διαδικασία δεν είναι εύκολη. Το υπουργείο αναγνωρίζει αυτό το ζήτημα και θεωρεί επιλέξιμες τέτοιου είδους δραστηριότητες. Το ποσό έχει εγκριθεί από την απόφαση ένταξης. Στην πρόθεσή μας είναι το συντομότερο να προβούμε σε σύμβαση με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, ώστε να εκχωρήσουμε τις αρμοδιότητες».

Ο κ. Γιώργος Καμπύλης κατά την τοποθέτησή του είπε ότι συμφωνεί, ο κ. Γιοβάς επίσης, αλλά χαρακτήρισε «σχέση αγάπης» τη σχέση μεταξύ του Δήμου και της Αναπτυξιακής. Ο κ. δήμαρχος απάντησε:

Αν δεν καταλαβαίνετε, κύριε Γιοβά, μπορείτε να καταγγείλετε.

Σημειωτέον ότι το οικόπεδο του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς έχει πρόσοψη σε δύο δρόμους και εκτείνεται σε 5 στρέμματα. Η πρόταση, όπως είχε εξηγήσει σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ ο δήμαρχος, περιλαμβάνει την αποκατάσταση των υφιστάμενων δομών χωρίς καμία προσθήκη.

«Ο Δήμος προτείνει να συγκεντρωθούν εκεί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, η Φιλαρμονική, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, να στεγαστεί το ΙΚΑ και το Κοινοτικό Ιατρείο, αλλά και της Δημοτικής Κοινότητας και των αθλητικών συλλόγων της περιοχής. Ουσιαστικά, δηλαδή, διατηρούνται όλες οι δομές, και προστίθενται οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.».

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio