Δεύτερο ασθενοφόρο και στελέχωση «ζητά» το Κέντρο Υγείας Άστρους (vid)

Wed, 18/09/2019 - 12:59

Επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Άστρους με προσωπικό και ασθενοφόρο

Για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του, το Κέντρο Υγείας Άστρους ζητά την άμεση κινητοποίηση ενός δεύτερου ασθενοφόρου, το οποίο υπάρχει και θα μπορεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, μίλησε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους . Επίσης αναφέρθηκε και στην ανακαίνιση του «γερασμένου» κτιρίου που στεγάζει το Κέντρο Υγείας.

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους μίλησε στην κάμερα του AstrosNews.gr για τα ζητήματα υγείας που απασχολούν τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας, αλλά και τους ασθενείς της Βόρειας Κυνουρίας που εξυπηρετούνται καθημερινά από τους ιατρούς και το προσωπικό της δομής.

Να αναφέρουμε ότι  ύστερα από πολλές προσπάθειες και αγώνα το ένα ασθενοφόρο που υπάρχει στην Βόρεια Κυνουρία, έχει πλήρως στελεχωθεί και υπάρχουν 5 οδηγοί που καλύπτουν όλες τις βάρδιες, όλες της μέρες του μήνα.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει μία προκήρυξη για την προμήθεια 20 ασθενοφόρων και ένα από αυτά θα στελέχωνε το κέντρο υγείας, είπε η διευθύντρια, προσθέτωντας ότι σε συνάντηση της με την νέα περιφερειακ΄λη αρχή θα ζητήσει μεταξύ άλλων και μια ενημέρωση, για το τι γίνεται με το προηγούμενο ΕΣΠΑ που περιλαμβάνει την χρηματοδότηση για την γενική ανακαίνιση του κέντρου Υγείας.

Υπάρχει πρόβλημα στην στελέχωση , αφού περίπου το 30% των εργαζομένων έχουν συνταξιοδοτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί δημιουργόντας πολλά προβλήματα στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Το ήδη υπάρχον προσωπικό δουλεύει, οριακά. Η παρασκευάστρια,  η ακτινολόγος και η μαία πρέπει να στελεχωθούν άμεσα

Ήδη λειτουργούμε πέραν του ωραρίου μας για να βγει η δουλειά, είπε, έτσι αν θέλουμε ο κόσμος να μην συσσωρεύεται στα νοσοκομεία πρέπει να στελεχώσουμε τα κέντρα υγείας

Το επόμενο βήμα της διεύθυνσης του ΚΥ είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες  στα χωριά,

Είχαμε κάνει μια προγραμματική με τον δήμο και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο η οποία αφορούσε την επάνδρωση του Κέντρου με ένα ακόμα ασθενοφόρο έτσι ώστε να κάνουμε προληπτική και θεραπευτική παρέμβαση στους κατοίκους των χωριών.

Ο νέος δήμαρχος έχει δεσμευτεί ότι άμεσα το ασθενοφόρο θα τεθεί σε λειτουργία είπε κλείνοντας η κυρία Περδικάκη.

Video

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio