Δέσμευση Μπαξεβανάκη σε Κωνσταντίνου για ενεργειακή αναβάθμιση του Δημ. Σχολείου Π. Άστρους

Τρί, 29/05/2018 - 07:30
Image

Την ευκαιρία να θέσει τις κτιριακές ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους απευθείας στον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κυβερνητικού αξιωματούχου σε σχολεία της Β. Κυνουρίας, είχε ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Νίκος Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα στον υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την τοποθεσία και την καλαισθησία του σχολείου αλλά και την ικανοποίηση του όταν πληροφορήθηκε πως ο μαθητικός του πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς, τέθηκε το ζήτημα της αντικατάστασης των παλαιωμένων κουφωμάτων.

Το ίδιο θέμα έχει τεθεί αρκετές φορές και στην δημοτική αρχή, η οποία μέχρι τώρα αφήνει εκτός του σχεδιασμού της το σχολείο του Π. Άστρους. Ο κ. Μπαξεβανάκης μάλιστα που επισκέπτεται πολλές σχολικές μονάδες σε όλη την ελληνική επικράτεια, δεσμεύτηκε στον κ. Κωνσταντίνου πως μπορεί να εντάξει το σχολείο σε συγκεκριμένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας.

Υπέδειξε μάλιστα προς το πρόεδρο της κοινότητας, στους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης που τον συνόδευαν, τον τρόπο που κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει εφικτό. Σύμφωνα με πληροφορίες του astrosnews η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει με απευθείας εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και πρόθυμη να συνεισφέρει αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.   

Σχόλια επισκεπτών

Μην ταιζετε άλλο σανό τον λαό.Απο την μια υπάρχουν σχολεία που το ίδιο το κράτος δεν τους εξασφαλίζει ούτε πετρέλαιο για τα παιδιά και από την άλλη ο υφυπουργός θέλει να εντάξει το δημοτικό του Παραλίου(φανταζομαι και όσα σχολεία επισκεφτεικε) σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης.με λίγα λόγια κουκουρούκου μανταλάκια.Κ υφυπουργε εξασφαλίστε να έχουν βιβλία τα παιδιά με την έναρξη της σχολικής περιοδου και κρατηστε την ενεργειακή αναβάθμιση για σας μπας και συνέλθετε λίγο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio