Απολογισμός Έργου Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους 2014 – 2019

Πέμ, 02/05/2019 - 16:24
Image

Ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και με βάση τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε έναντι των συμπολιτών μας, μαζί με τα καθήκοντα και τις ευθύνες διοίκησης της τοπικής κοινότητας Παραλίου Άστρους παρουσιάζουμε παρακάτω τα πεπραγμένα της πενταετίας που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες. Μέσω της συλλογικής προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, με σκοπό την βελτίωση των υποδομών, της καθημερινότητας και των συνθηκών ζωής, εργασίας, επιχειρηματικότητας και τουριστικής ανάπτυξης της τοπικής μας κοινότητας καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αρκετές από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, να διεκδικήσουμε μικρά και μεγάλα έργα για τον τόπο μας και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για ακόμα περισσότερα την επόμενη περίοδο.

Σε αυτή την πορεία επιδιώξαμε να συνεργαστούμε με κάθε διοικητική αρχή και συλλογικό φορέα που μπορούσε να συνεισφέρει στην μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα των πεπραγμένων μας: Με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους βουλευτές του νομού, το κράτος και την δημόσια διοίκηση, την Εκκλησία, τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, τα ΜΜΕ, αφήνοντας στο περιθώριο οποιαδήποτε προσωπική, κομματική ή άλλη επιδίωξη, εργαζόμενοι μόνο προς όφελος των συμπολιτών και του τόπου μας.

Η πορεία αυτή, παρότι ήταν πολλές φορές αποτελεσματική δεν ήταν πάντοτε εύκολη και αδιατάραχτη. Υπήρξαν στιγμές που οι διεκδικήσεις και η υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος επέβαλλαν ακόμα και την σύγκρουση με την δημοτική αρχή ή την επίκληση θεσμικών οργάνων προκειμένου να προστατέψουμε την νομιμότητα και τα δικαιώματα του τόπου μας. Η θεσμική μας δικαίωση άλλωστε όσες φορές αναγκαστήκαμε να εναντιωθούμε σε αποφάσεις που θεωρούσαμε ότι βλάπτουν τα συμφέροντα της τοπικής κοινότητας αποτελεί την πιο αξιόπιστη απόδειξη για τις προθέσεις των ενεργειών μας.

Τολμήσαμε, διεκδικήσαμε, δράσαμε, συνεργαστήκαμε, συγκρουστήκαμε σίγουρα κάναμε και λάθη -μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα είναι αλάνθαστος- και σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η σημερινή συνολική κατάσταση της τοπικής κοινότητας είναι πολύ καλύτερη και λειτουργικότερη από αυτήν που παραλάβαμε. Φυσικά απομένουν ακόμα πάρα πολλά να γίνουν, πολλά να αλλάξουν και να διορθωθούν, γι’ αυτό και δηλώνουμε ξανά παρόντες.

Με την ίδια πίστη και δύναμη, τις αρχές και τα οράματα από τα οποία εμπνεόμαστε και περισσότερη πλέον εμπειρία, με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Όσα μας αξίζουν και όσα ονειρευόμαστε!

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας

Νίκος Κωνσταντίνου

Αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων 2014-2019

  • Μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου και αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Π. Άστρους σε 6/θέσιο. Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινότητας για το οποίο είμαστε υπερήφανοι που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και του σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές του Π. Άστρους. Ανακούφιση και διευκόλυνση για δεκάδες οικογένειες και νέα ζευγάρια που επιλέγουν συνεχώς το Π. Άστρος ως τόπο κατοικίας και διαβίωσης. Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο, την Δ/νση Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το Υπουργείο Παιδείας και την σημαντικότατη συμβολή (χρηματική – κτιριακή) του κληροδοτήματος Δεληγιάννη της Κοινότητας Π. Άστρους.

 

  • Συνεχής συνεργασία και συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (χρηματοδότρια αρχή) και τη ΔΕΥΑΒΚ για την τελική υλοποίηση του σημαντικότατου έργου κατασκευής νέου υδραγωγείου και νέας δεξαμενής στο Π. Άστρος. Μετά και την δημοπράτηση του έργου είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα υλοποιηθεί.

 

  • Μακροχρόνια μίσθωση υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων στάθμευσης σε όλες τις οικιστικές ζώνες του Π. Άστρους. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης για το μείζον ζήτημα της στάθμευσης και θέτουμε πλέον ως βασική προτεραιότητα την επέκταση και μόνιμη λύση από την Δημοτική Αρχή. Παράλληλα με την αναβάθμιση των υπαρχόντων χωμάτινων-πρόχειρων χώρων. 

 

  • Θεσμοθέτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του διαχρονικού αιτήματος της Τοπικής Κοινότητας της μονοδρόμησης του περιφερειακού δρόμου του Νησιού (οδοί Αγ. Βασιλείου – Προδρόμου). Διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αποφυγή ατυχημάτων (όπως του θανατηφόρου με άτυχο νεαρό ποδηλάτη) και ανετότερη στάθμευση και διέλευση οχημάτων.

 

  • Έργα κυκλοφοριακής αναβάθμισης και ασφάλειας σε δύο κομβικά σημεία του Νησίου (ως συνέχεια της μόνιμης μονοδρόμησης). Κατασκευή τοιχίου ασφαλείας στον εξόδιο δρόμο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας (αποφυγή πτώσης οχημάτων) και κατασκευή έργου  δυνατότητας ασφαλούς-νόμιμης αναστροφής κάτω από τον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου.

 

 

  • Μόνιμη πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Σωκράτη Καλλίτση. Δημιουργία άνετου και ασφαλούς χώρου περιπάτου και εξορθολογισμός – ευταξία επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τραπεζοκαθισμάτων. Συνεχής συνεργασία και διεκδίκηση πόρων από την δημοτική αρχή και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη ανάπλαση και πλακόστρωση της οδού ώστε να δοθεί μόνιμη λύση σε ένα ζήτημα που αφορά δεκάδες επιχειρηματίες που επενδύουν και δημιουργούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

 

  • Εκσυγχρονισμός της Παιδικής Χαράς. Μετά από έντονες διεκδικήσεις και παρεμβάσεις της Τοπικής Κοινότητας στον Δήμο και αξιοποίηση χρημάτων ΣΑΤΑ που ανήκαν στο Π. Άστρος, πραγματοποιήθηκαν μερικά έργα ανακατασκευής της Παιδικής Χαράς. Η γενική λειτουργία της έχει αναβαθμιστεί όμως με βάση τα κονδύλια που προβλέπονταν για το έργο μπορούσαν να γίνουν εργασίες που θα εγγυόνταν επαρκέστερα τις συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας του έργου. Οι διεκδικήσεις μας θα συνεχιστούν.

 

  • Δέσμευση της χρηματοδότησης ΣΑΤΑ Π. Άστρους 2017 και 2018 για διάνοιξη προβλεπόμενων δρόμων του σχεδίου πόλεως, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής. Το έργο παρά την χρηματοδότηση και την πλήρη διεκδίκηση και υποστήριξη της τοπικής κοινότητας παραμένει ανολοκλήρωτο με απόφαση και αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Η χρηματοδότηση για την διάνοιξη των δρόμων, μεταφέρθηκε μάλιστα εκτάκτως και μονομερώς από την δημοτική αρχή σε έργα ασφαλτόστρωσης τα οποία ούτε αυτά έχουν πραγματοποιηθεί.

 

 

  • Απόφαση τοπικής κοινότητας για τροποποίηση του σχεδίου πόλεως και εφαρμογή του υφιστάμενου χαρακτηρισμού ως «παραδοσιακού οικισμού», ολόκληρου του οικισμού του νησιού του Π. Άστρους και όχι με χαρακτηρισμό ανά «οικοδομικό τετράγωνο».

 

  • Συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Πελοποννήσου, συλλογικούς και επαγγελματικούς φορείς του Παγκοσμίου Συνεδρίου Βιοσυντονισμού 2017 στο Π. Άστρος. Εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες από 30 χώρες του κόσμου παραβρέθηκαν στο τόπο μας για δυο περίπου εβδομάδες με αφορμή την διεθνή αυτή διοργάνωση.

 

  • Συμβολή και συμμετοχή της τοπικής κοινότητας στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση του “Estella Festival. Μια σημαντική διοργάνωση που είχε ως στόχο την ανάδειξη και αναστήλωση του Κάστρου του Π. Άστρους. Δυστυχώς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν πραγματοποιήθηκε σε αυτή την κατεύθυνση καθ’ όλη την πενταετία και μείναμε μόνο με το πολιτιστικό σκέλος, το οποίο είναι απολύτως ευπρόσδεκτο αλλά δεν αρκεί. Το κάστρο καταρρέει και δεν γίνεται καμία ενέργεια για την διάσωσή του.

 

  • Διεύρυνση των πεζοδρομημένων οδών (καθέτων της Ζαφειροπούλου) και τοποθετήσεις πινακίδων και ειδικών στηλών παρεμπόδισης τροχοφόρων οχημάτων προς όφελος των πεζών και για την αναβάθμιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

  • Παρακολούθηση, ενημέρωση και συνεισφορά σε όλα τα επίπεδα υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομής (Λιμάνι, Δίκτυα Αποχέτευσης Βιολογικού Καθαρισμού). Δυστυχώς παρά την αποδοτική και παραγωγική δραστηριότητα της τετραετίας 2010-2014 οπότε ξεκίνησαν να υλοποιούνται, ολόκληρη την πενταετία που πέρασε παρέμειναν ανολοκλήρωτα (Δίκτυα Αποχέτευσης) ή με σημαντικές εκκρεμότητες και λειτουργικά ή θεσμικά προβλήματα (Λιμάνι). Η τοπική κοινότητα θα συνεχίσει δυναμικά όλες τις ενέργειες για την ολοκλήρωση, αξιοποίηση και ανταποδοτική λειτουργία των έργων αυτών προς όφελος της κοινωνίας και οικονομίας ολόκληρου του δήμου.

 

  • Συνεργασία Τοπικής Κοινότητας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αποκατάσταση της παραλιακής οδού στην περιοχή της Γλυφάδας από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Ανταπόκριση του Περιφερειάρχη και εξασφάλιση σημαντικού κονδυλίου και τεχνικής μελέτης για την υλοποίηση του έργου.

 

  • Τοποθέτηση καινούργιας σειράς στηλών ηλεκτροφωτισμού στην Βόρεια πλευρά του Νησιού.

 

  • Ολοκλήρωση μελέτης για τον ηλεκτροφωτισμό της Ανατολικής πλευράς (και πιο πυκνοκατοικημένης) του Νησιού. Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα και ιδιαίτερα αναγκαίο έργο. Με απόφαση της Τοπικής Κοινότητας έχει δεσμευθεί η χρηματοδότηση ΣΑΤΑ του Π. Άστρους του 2019 για να υλοποιηθεί το έργο.

 

  • Αντικατάσταση Στηλών ηλεκτροφωτισμού (ξύλινων-παραδοσιακών και καινούργιων φωτιστικών σωμάτων) στην οδό Προδρόμου (πίσω πλευρά του Νησιού)

 

  • Επισκευή ξύλινων κιγκλιδωμάτων σε όλα τα γεφυράκια κατά μήκος του «Χάνδακα». Μια αισθητική αναβάθμιση και παρέμβαση ουσίας/ασφάλειας, στην είσοδο του κεντρικού οικισμού, μετά από χρόνια εγκατάλειψη.

 

  • Επισκευή και συντήρηση φωτισμού, βελτίωση πρόσβασης στον αιγιαλό και καλλωπισμός από την χρόνια εγκατάλειψη ολόκληρης της οδού Σ. Καλλίτση.

 

  • Δενδροφυτεύσεις στην κεντρική πλατεία Π. Άστρους και στην οδό Άργους (περιοχή γηπέδου)

 

  • Επισκευή και συντήρηση στο σύνολο σχεδόν των παγκακίων του Π. Άστρους και προθήκη νέων.

 

 

  • Σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΒΚ, κατασκευάστηκαν αγωγοί όμβριων υδάτων σε χώρους στάθμευσης και σε σημεία του Νησιού.

 

  • Συντήρηση και βελτιώσεις αγροτικών δρόμων καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας.

 

  • Προσπάθεια κτιριακής αναβάθμισης του Κοινοτικού Ιατρείου σε συνεργασία με το Κ.Υ. Άστρους μέσω του κληροδοτήματος Δεληγιάννη. Αναβολή ενεργειών ύστερα από αδράνεια της δημοτικής αρχής.

 

  • Παρεμβάσεις αναβάθμισης και συντήρησης των κτιριακών υποδομών του κληροδότήματος Δεληγιάννη και της Κοινοτικής περιουσίας καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας. Ενέργειες για την αξιοποίηση και την εξασφάλιση εσόδων οι οποίες παραμένουν ημιτελείς εξαιτίας της αδράνειας της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται οικονομικά το κληροδότημα. Εμείς θα επιμείνουμε.

 

  • Συνεισφορά και συνεργασία της τοπικής κοινότητας στην αποκομιδή και ανακύκλωση των απορριμμάτων. Μηνιαίος έλεγχος και πιστοποίηση των υπηρεσιών. Τακτοποίηση και ταξιθέτηση των κάδων προς όφελος της δημόσιας υγιεινής και αισθητικής.

 

  • Απόφαση της τοπικής κοινότητας για καταγραφή και προστασία της κοινοτικής περιουσίας. Ένα διαχρονικό αίτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

 

  • Υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας στην προσπάθεια συλλογικών φορέων για την αξιοποίηση/αναβάθμιση του Φάρου – Αναβολή του έργου μετά από αναποτελεσματική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής. Το μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση.

 

 

  • Πλήρης στήριξη (υλική – κτιριακή) της τοπικής κοινότητας στην πρωτοβουλία του Δήμου να δημιουργηθεί γραφείο επιχειρηματικότητας της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πάρνωνα στο Π. Άστρος – Αναβολή/αποτυχία του εγχειρήματος μετά από αναποτελεσματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

 

  • Υποστήριξη της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου να τοποθετήσει ειδική ράμπα πρόσβασης των ΑΜΕΑ στην κεντρική ακτή του Π. Άστρους. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες ράμπες που έχει υποσχεθεί ο δήμος μέσω δηλώσεων του δημάρχου.

 

 

 

Σχόλια επισκεπτών

Περισσότερα έργα και από τον περιφερειάρχη έχει κάνει ο τοπικός πρόεδρος του Παραλίου σύμφωνα με τον απολογισμό!!! Συμβουλή: επειδή τα cocial media δεν απευθύνονται σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας γι'αυτό μην γράφετε μπούρδες γιατί εκτιθεστε.απο την μια ο τοπικός ισχυρίζεται ότι ο δήμαρχος δεν τον στήριξε για να γίνουν έργα στο Παράλιο(γι'αυτό άλλωστε ήρθε σε ρήξη μαζί του) και από την άλλη μας παρουσιάζει ένα κατεβατο έργα που έγιναν την τελευταία πενταετία.μπερδευτικα. τελικά την πενταετία αυτή γίναν έργα στο Παράλιο ή όχι?

Βρειτε οποιονδήποτε πολίτη ή επισκέπτη της περιοχής που δεν έχει καμία συγγενική σχέση ή οικονομική συναλλαγή με τον Δήμο και ρωτήστε τον: Ανάμεσα σε Μαντα και Κωνσταντίνου ποιος λέει την αλήθεια; Από αυτό θα καταλάβετε πολλά. Τα υπόλοιπα στις 3 Ιουνίου. Καληνύχτα.

ολα καλα ολα ομορφα αλλα εγω θυμαμαι και το Παραλιο Αστρος χωρις ολα αυτα αλλα με μουσικη οπως σε ολα θερινα θερετρα της χωρας με κοσμος να διασκεδαζει στα μαγαζια μεχρι τις πρωτες πρωινες ωρες χωρις φοβο αδεσποτων επισης χωρις φοβο παρκαρισματος χωρις τραπεζοκαθισματα να μην αφηνουν ανασα να παρεις επίσης χωρις αυτο τον χαμο πολυκατοικιων λες και ζεις σε αστικη πολη και πολυ κοσμο και τοτε ειχαμε κι ολα..περα απο τις παραλιες μας που ειναι φυσικο κοσμημα και το λιμανι που ειναι τεχνικο κοσμημα και τιποτα αλλο να μην αλλαζοταν και να ερχοταν η παλια αιγλη του Παραλιου δεν θα μας χαλαγε καθολου πολλους πολιτες τουτου του Δημου..αλλωστε η νεα μοδα Τουρισμου ειναι υπερ των πιο απλων και παραδοσιακων νησιωτικων τοπων....μην χαλατε την ομορφια τουτου του Τοπου επειδη εχουμε ενα φυσικο συν!!μπορουμε και τα τραπεζοκαθισματα να μην τα φτανουμε μεχρι την αμμουδια μπορουμε να μειωσουμε και τις καταγγελιες για μουσικη και πολλα αλλα...μπορουμε να συμμορφωσουμε και οσους ερχονται και να συμμορφωθουμε οσοι μενουμε....απλα πραγματα μεγαλης αξιας!!!

αγαπητοί συμπολίτες, καλά όλα αυτά που γράφετε αλλά να πάμε στο δια ταύτα της υπόθεσης?
έγιναν όλα αυτά που μας λέει ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα κύριος Κωνσταντίνου ή Ρούπας?
άν έγιναν καλά κάνει και τα βάζει στον απολογισμό του.
Γιατί άν πράγματι έγιναν εγώ θα τον ξαναψηφίσω!!
τα υπόλοιπα είναι κομματικές τρολιές...

Το γκρέμισμα του τουριστικού περιπτερου ξέχασαν να εντάξουν στον απολογισμό των έργων.Ενα έργο πνοής για τον τόπο που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και στην πράσινη ανάπτυξη!!Μια Γκορτσιά έπρεπε να φυτέψουν

Το εγκαταλελειμμένο αυθαίρετο περίπτερο που κρεμόταν καλώδια και μπαινοβγαιναν σκυλιά γάτες και περιστέρια κι έκαναν την ανάγκη τους ορθώς απάλλαξε την πλατεία από την θλιβερή ύπαρξη του. Τα υπόλοιπα "τουριστικά περίπτερα" στο Ξηροπηγαδο, το Παλιοχανο κλπ εξίσου παρηκμασμενα και παρατημένα μαρτυρούν το τέλος της εποχής του φυλλαδίου και του διορισμένου υπαλληλακου στο γκισέ (συνήθως ρουσφέτι άνευ προσόντων) που έδινε δήθεν πληροφορίες. Η εποχή απαιτεί ψηφιακές εφαρμογές και πληροφορική οργάνωση. Ξυπνήστε και διεκδικήστε αυτά που πρέπει κι όχι αραχνιασμενες νοσταλγιες που έχουν πεθάνει.

Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το περίπτερο.πχ γραφείο του λιμενικού ταμείου, σε ιδανική θέση που θα παρείχε πληροφορίες στους επισκέπτες των σκαφών αναψυχής και όχι να γκρεμιστεί.για τους γνώστες αυθαίρετο είναι και το θέατρο.να το γκρεμίσουμε και αυτό? Ωραία λογική.Και για τους πιο ψαγμενους γνώστες επόμενος στόχος είναι το συντριβάνι.οχι γιατί είναι αυθαίρετο και εγκαταλελειμμένο αλλα γιατί είναι έργο αλλουνου.αυτα

Σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους που προορίζονται για πεζούς και παιδιά και για θέα στον ανοιχτό ορίζοντα, ειδικά δίπλα στην θάλασσα δεν κατασκευαζουμε αυθαίρετες καλατζουκες αντιαισθητικες. Υπάρχουν άλλοι χώροι γιαυτό το σκοπό και άπειρα δημόσια κτίρια για να στεγαστεί και το Λιμενικό Ταμείο (όταν ξυπνήσει ο δήμος από τον λιθαργο και παψει να το δουλεύει σαν ψαρο-βραχιωνα της πλάκας). Όσο για το συντριβάνι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να αντικατασταθεί με κάτι πιο όμορφο και ταιριαστό σε παραθαλάσσιο και ναυτικό τόπο κι επίσης δεν θα είχα πρόβλημα αν παρέμενε και το έφτιαχναν με νερό και ρεύμα να λειτουργεί. Κι αν χρειαζεται κάτι να φύγει από την μέση της πλατείας αγαπητέ συμπατριώτη αυτά είναι τα μηχανήματα των τραπεζών που πρέπει να πάνε σε κάποια ακρη, όπως και τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που εμποδίζουν. Ψιλά γράμματα για τις δημοτικές ρουσφετομηχανες...

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε γιατί και ποιους απ'τους δημοτικούς συμβούλους έχει στείλει στον εισαγγελέα ο κ. Κωνσταντίνου που είχε ως αποτέλεσμα την"διαγραφή" του , από πού άραγε; , και την εξαιτούμενη παράδοση της έδρας!!!!!!!!!.... Συνέβη κααααατι κι από πλευράς δημοτικής αρχής μόκο;

Θέλω να μας πει ο κύριος Μαντάς τι έκανε για τα αδέσποτα στο Άστρος που γυρίζουν ανενόχλητα από το λιμάνι μέχρι τον κεντρικό πεζόδρομο και επιτίθεντο στους επισκέπτες;;;; 2 Γιατί δεν ενέταξε το καστρο σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα;;1 3 Γιατι δεν ενέταξε τον Φάρο σε κάποιο πρόγραμμα η σε ιδιωτικό ίδρυμα;;;;4Γιατι δεν ανανέωσε την παλιά σύνδεση ..τα φώτα, με αποτέλεσμα με το παραμικρη κακοκαιρία να χαλάνε;;;;5Γιατί δεν συνέχισε την
πεζοδρομήσεις στην Καλλίτση;;;6Γιατι δεν έγινε ασφαλτόστρωση από τέρμα Καλλίτση μέχρι πόρτες;;7Γιατι δεν έφτιαξε τον δρόμο που έχει υποχωρήσει προς την πλευρά της θάλασσας στο ύψος Της Γλυφάδας;;Αυτά δεν είναι αναγκαία για την περιοχή μας ;;δεν συμβάλουν στον τουρισμό;;Ο( Ρουπας) μόνος του έκανε την μεγαλύτερη προσπάθεια και είχε το σθένος να αντισταθεί με τα γνωστά αποτελέσματα!!!Οποτε τον καλούσε το χωριό ήταν άμεσος, αποφασιστικός και αποτελεσματικός,χωρίς την συνδρομή των εταίρων συμβούλων του που είχαν ψηφίσει οι δημότες!!Ο μόνος τους σκοπός ήταν να κάνουν δημόσιες σχέσεις στα νυχτερινά μαγαζιά και στις καφετέριες!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio