Απόκριες στην Αγία Σοφία (pics)

Mon, 19/02/2018 - 21:39

Εικόνες σπάνιες, ζηλευτές και περιζήτητες για την εποχή, βίωσαν την Κυριακή το βράδυ, οι ΑγιαΣοφίτες, στον προαύλιο χώρο του Δημ. Σχολείου, όπου γιόρτασαν τις Απόκριες, με μουσική, φαγοπότι και κυρίως με σπάνιο παραδοσιακό θέαμα.

Σπάνιες σκηνές. Οι φλόγες του «Καλολόγου», να φωτίζουν τα χαρούμενα πρόσωπα των επισκεπτών, κυρίως όμως των παιδιών, που τριγυρίζοντας γύρω από τη φωτιά, τροφοδοτούσαν αυτή συνεχώς με πουρνάρια, κάνοντας τις φλόγες να τριζοβολούν και να πετάγονται αρκετά μέτρα ψηλά. Η μουσική και ο χορός, σε συνδυασμό με την όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γέμισε τις ψυχές των ΑγιαΣοφιτών με χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου τους.

ag

Το Δ. Σ. του Συλλόγου, ευχαριστεί όλους τους επισκέπτες, ιδιαιτέρως δε, τον Σούλη ΠΟΡΤΙΑ (Κρεοπώλη) από το Στάδιο για την προσφορά των κρεάτων, αλλά και τον Περικλή Παν. ΣΙΑΒΕΛΗ και Νίκο Σκουντριάνο, συνιδιοκτήτες του εστιατορίου QUNTRY INN στην Τρίπολη για την προσφορά και την ετοιμασία των φαγητών. Καθώς επίσης και τον Γιάννη ΚΟΤΣΙΡΙΛΟ, για την πολύ σημαντική βοήθεια που προσέφερε κατά την εκδήλωση.

aa

Κι όλοι εμείς, ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Δ. Σ. του Συλλόγου μας, που αναπολώντας το όμορφο παρελθόν του τόπου μας, την παράδοση, προσπαθούν μέσα από την παραπάνω  και  άλλες εκδηλώσεις, να κρατήσουν το χωριό μας ζωντανό και να μεταδώσουν την αγάπη τους γι αυτό, στους νεώτερους.

fd

Επίσης ευχαριστούμε τους ακόλουθους, οι οποίοι προσέφεραν δώρα στη λαχειοφόρο αγορά  του Συλλόγου μας: Αφοι Λαμπίρη εμπόριο σιδήρου Τρίπολη, Πέτρος Καλογερόπουλος  Οινοποιείο Ζευγολατιό, Ιωάννης Αντωνόπουλος Πρατήριο SHELL Στάδιο, PLEGMA κατάστημα εμπορίας σιδηρικών εργαλείων κ.α., ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ Φαρμακείο, Αχαϊκή κατάστημα ενδυμάτων, Ζούζουλας κατάστημα ενδυμάτων, Καρμπόν Βιβλιοπωλείο, ELEKTRONET Σκανδάλης, BUGATI κατάστημα ενδυμάτων, SALON DORE κατάστημα υποδημάτων, Κωνσταντίνου Αθανασία  Βιβλιοπωλείο – χαρτικά, Κανακάρη Βιβλιοπωλείο, XRSICE κατάστημα αθλητικών ειδών, Γ. Γεωργαντέα κατάστημα ενδυμάτων, Ε. Λουκά κατάστημα ενδυμάτων, ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ Γ. Άστρος κατάστημα Γεωργικών προϊόντων, ΚΟΣΥΒΑΣ Άστρος Γεωργικά είδη, HONDOS CENTER Τρίπολη, MOTO MANTAS Τρίπολη, ΣΤΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο. κατάστημα εργαλείων, ΚΟΛΟΚΟΥΣΗΣ Κ. κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, Δήμητρα Χασάπη Άργος.

Καλή Σαρακοστή σε όλους.

dnf

fd fgn

 

fgndfn

Comments

Submitted by Σύλλογος ΑγιαΣοφιτών on Mon, 19/02/2018 - 22:23 Permalink

Επιπλέον δωρητής της εκδήλωσης, ήταν ο Ιωάννης ΚΑΡΑΜΑΤΖΑΝΗΣ οπωροπώλης από το Ξηροπήγαδο και η επιχείρηση ΔΕΛΗΣ Κρέατα 5ο χλμ. Ε.Ο. Τρίπολης - Σπάρτης.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio