Αντίπασχο και Παραμονή του Αγίου Γεωργίου στο Κορακοβούνι (pics)

Δευ, 29/04/2019 - 16:23
Image

Μετά την Ανάσταση του Κυρίου, την Κυριακή 28 Απριλίου 2019 εορτάστηκε το Αντίπασχο καθώς και η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.

Ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Βασίλειος και η Αγία Βαρβάρα, πολιούχοι της εκκλησίας του χωριού, εορτάζονται πάντα με την τιμή και την ευλάβεια που τους αρμόζει, από τους κατοίκους του Κορακοβουνίου.

 
Ο Ιερέας του χωριού κ.Σαμαρτζής έψαλε και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Ναού, όπως κάνει ανελλιπώς κάθε χρόνο και έπειτα συνέχισε με τη περιφορά της εικόνας, η οποία συνοδεύτηκε από τους πιστούς στη πλατεία του χωριού.
 
ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ Ήχος δ'
Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής, και των πτωχών υπερασπιστής, ασθενούντων ιατρός, βασιλέων υπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.
 
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες ενώ σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει και το βίντεο της περιφοράς.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Από το kwr.gr

Σχόλια επισκεπτών

Γράφετε..."Ο Ιερέας του χωριού κ.Σαμαρτζής έψαλε και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Ναού, όπως κάνει ανελλιπώς κάθε χρόνο και έπειτα συνέχισε με τη περιφορά της εικόνας, η οποία συνοδεύτηκε από τους πιστούς στη πλατεία του χωριού." Μας μπερδεύετε βρε παιδιά εκεί στο kwr.gr. Ποια Θεία Λειτουργία έψαλε ο ιερέας στο προαύλιο και στη συνέχεια συνέχισε με την περιφορά της εικόνας του Αγ. Γεωργίου... Μήπως έχετε χάσει ή δε γνωρίζετε την ονομασία των ακολουθιών ;;;; Κάτι άλλο έγινε προφανώς..Ας μην εκτιθέμεθα απ΄ την άγνοιά μας.... Ευχαριστώ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio