Ανακοινώθηκαν οι δασικοί χάρτες για Άστρος, Ξηροπήγαδο, Δολιανά, Παράλιο Άστρος

Τετ, 22/11/2017 - 10:53
Image

Από την Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας, ανακοινώνεται ότι με την υπ΄αρίθ. 290915/17 Νοεμβρίου 2017 (Α.Δ.Α.: 69ΘΙΟΡ1Φ-ΗΕΠ) ταυτάριθμη απόφαση, αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών & υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της «Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε.» [https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx], ο Δασικός Χάρτης των προ-Καποδιστριακών ΟΤΑ: Άστρους-Π.Άστρους –Δολιανών και Ξηροπηγάδου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 3889/ 2010 (ΦΕΚ 182 τ.Α΄) ως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν. 4389/ 2016 (ΦΕΚ 94 τ.Α΄).

Για τον εν λόγω Δασικό Χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. , μέσω της οποίας και μόνο μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική , ξεκινά την 30ή Νοεμβρίου 2017 ημέρα Πέμπτη και λήγει την 14η  Μαρτίου 2018 ημέρα Τετάρτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής είναι η 2α  Απριλίου 2018 ημέρα Δευτέρα.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον Χάρτη εκτάσεων.

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου , το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και οι οικείοι ΟΤΑ, εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της «αμφισβητούμενης» δασικής κ.λ.π. έκτασης. Επίσης κατά της παράλειψης να συμπεριληφθεί και αποτυπωθεί στον Χάρτη , ορισμένη έκταση δασικού ή χορτολιβαδικού κ.λ.π. χαρακτήρα , αντίρρηση
μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή ΟΤΑ ή Περιβαλλοντική Οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος (πλην των περιπτώσεων των «ατελώς» ως αναφέρονται στην απόφαση) , ανάλογα με το
εμβαδόν της έκτασης που αφορά η αντίρρηση.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου Δασικού Χάρτη καθώς και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων , παρέχονται στα Γραφεία του ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ [ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ , τηλ. 27550-22004 & 23880, FAX: 27550-22004] - Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης (ΣΥΑΔΧ) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07,00 π.μ. έως 15,00 μ.μ. , καθ΄ όλη την διάρκεια της περιόδου υποβολής των αντιρρήσεων.

 Ο Διευθυντής Δασών Αρκαδίας
 Σπυρίδων Πολίτης
 Δασολόγος

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio