Α΄Χαιρετισμοί της Θεοτόκου σε Μελιγού και Βέρβενα (pics,vids)

Παρ, 23/02/2018 - 21:10
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Μια πανέμορφη, κατανυκτική ακολουθία μαζί με την Α' στάση του Ακαθίστου Ύμνου. Κεντρικό και τιμώμενο πρόσωπο, η Παναγία μας Θεοτόκος.

Πρώτη Παρασκευή σήμερα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και όπως είθισται τελείται ο Πρώτος Οίκος των Χαιρετισμών, με το "Άγγελος Πρωτοστάτης" να μας οδηγεί και πνευματικά στο Μυστήριο του Ευαγγελισμού αλλά και πιο κοντά στην Ζωή της Παναγίας.

Oi Χαιρετισμοί εμπερικλείουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για το Χριστό, την  ενανθρώπισή Tου, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, την αγνότητα και την αγιότητά Της. Ακόμα, εκφράζουν τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το Χριστό και την Παναγία σε αυτή του την προσπάθεια.

Οι Χαιρετισμοί τελέστηκαν στο Άστρος και στα χωριά της Βόρειας Κυνουρίας. Οι καμπάνες των ενοριών σήμαναν στις 7.00μ.μ. και κάλεσαν τον κόσμο στις κατανυκτικές ακολουθίες.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μελιγούς και από τον Βερβενιώτικο Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Άστρους.

.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio