2020: 25 Χρόνια Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα

Τρί, 21/01/2020 - 10:27
Image

Το 2020 αισίως συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ίδρυση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα και φιλοδοξούμε να το αναδείξουμε ως έτος πανηγυρικών εκδηλώσεων με σκοπό να προβληθεί  το έργο που έχει επιτελεσθεί και επιτελείτε στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Με αφορμή τα 25 χρόνια είναι ευκαιρία  να ξεδιπλωθεί μια μεγάλη καμπάνια εντός και εκτός της περιοχής δράσης της Εταιρείας ώστε να αναδειχθούν οι μεθοδολογίες και οι καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν και τα αποτέσματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή στην περιοχή.

Σκοπός του εορταστικού έτους 25 χρόνια Αναπτυξιακή Πάρνωνα είναι η ενεργοποίηση και ενδυνάμωση της τοπικής εταιρικής σχέσης η μέγιστη πληροφόρηση των δημοσίων και των ιδιωτικών φορέων για τις ευκαιρίες τις δυνατότητες που δίνονται μέσα από τα έργα και τα προγράμματα της Εταιρείας αλλά κυρίως από την ανάγκη για την υιοθέτηση του στρατηγικού και επιχειρησιακού  προγραμματισμού ως απαραίτητης προϋπόθεσης κάθε λειτουργίας στο δημόσιο κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αιχμή αλλά και περιβάλλον ανάπτυξης των εκδηλώσεων της εορταστικής διαδρομής 25 χρόνια Αναπτυξιακή Πάρνωνα θα αποτελέσουν οι Ενέργειες  Προβολής και οι Διατοπικές και Διακρατικές Συνεργασίες της Εταιρείας μέσω των Έργων και Προγραμμάτων που υλοποιεί με εμβληματική την τοπική στρατηγική CLLD LEADER.

Μέσααπό τις πανηγυρικές εκδηλώσεις 25 Χρόνια Αναπτυξιακή Πάρνωνα θα πρέπει να γίνουν ευρύτερα γνωστές:

Η στρατηγική 2014  2020 για την ένταξη της περιοχής στα Αποθέματα Βιόσφαιρας ( MAB UNESCO )
Η λογική και η προσέγγιση Leader ως μεθοδολογία και ως ευκαιρία σχεδιασμού προγραμματισμού και χρηματοδότησης του τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού.
Ο Στρατηγικός και Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και η Τεχνική Στήριξη των ΟΤΑ 
Κοινωνική Πολιτική ,Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, Προσφυγικό

!Θα καταρτισθεί και θα παρουσιασθεί ένα Πρόγραμμα Στόχευσης Γεγονότων και αναγκαίων πόρων.

!Θα υποστηριχθεί κατ’ ελάχιστο μια δράση σε κάθε ΟΤΑ της περιοχής 

 

Στο πλαίσιο του εορταστικού2020: 25 Χρόνια Αναπτυξιακή Πάρνωνα και μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την υποβολή της υποβολή της Υποψηφιότητας Απόθεμα Βιόσφαιρας ( MAB .UNESCO ) η Εταιρεία αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης κου Πέτρου Δούκα να συνδιοργανώσει με τον Δήμο Σπάρτης το Οικονομικό Forum με τίτλο «Κοιτάζοντας μπροστά. Μπορούμε να ξεπεράσουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης το 4%;» Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Δημάρχου Σπάρτης ταυτόχρονα με την συμβολή τους στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Σπάρτης, θα γίνουν γνώστες της καλής πρακτικής τοπικής ανάπτυξης και πρεσβευτές της στρατηγικής για την ένταξη της περιοχής στα Αποθέματα Βιόσφαιρας της UNESCO.

Δελτίο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio