«Τροφοδοτικό» Αρκαδία στην νέα εποχή του Ελληνικού μπάσκετ

Παρ, 20/07/2018 - 10:31
Image

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση λέει η λαϊκή ρήση και αυτό αποτελεί την ρεαλιστική όψη της πραγματικότητας τα τελευταία δύο-τρία καλοκαίρια στον χώρο του Αρκαδικού μπάσκετ.

Δυο χρόνια πριν ο Γιώργος Μπαλής άφηνε τους Δρομείς με τον Ολυμπιακό να του δίνει την μεγάλη ευκαιρία ενώ ανάλογο ταξίδι από τους Δρομείς για την Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ έκανε και ο Δημήτρης Χρονόπουλος.

Πέρυσι ήταν η σειρά του Μάριου Τσέλου να γίνει μέλος της ομάδας των ακαδημιών του Παναθηναϊκού από τον Αρκαδικό και του Δημήτρη Μαντίκου που από τον Πήγασο Θηρέας πήγε στην Πάτρα για τον Προμηθέα και εφέτος ο Γιάννης Πετρόπουλος που από τους Δρομείς γίνεται παίχτης της ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα; Οι 4 από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) έχουν στις ακαδημίες τους από έναν Αρκά βάζοντας στην εξίσωση και την ίσως πιο ανερχόμενη-οργανωμένη και καλύτερη επαρχιακή ομάδα της χώρας μας (Προμηθέας Πατρών) που επίσης έχει στις ακαδημίες του αθλητή του νομού μας.

Μέσα σε όλα αυτά καλό είναι να έχουμε πάντα στα υπόψιν μας ότι ο Γιάννης Καστρίτης με επίσης Αρκαδική καταγωγή είναι ως γνωστών προπονητής της Κύμης και της Εθνικής Ελλάδος των Νέων (βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο EuroBasket U20 στην Γερμανία) και ο πιο ανερχόμενος Έλληνας coach της Basket League.

Συμπέρασμα; Το μπάσκετ στην Τρίπολη, στο Άστρος, στην Μεγαλόπολη (δες γυναικεία ομάδα Πελασγός αλλά και την δουλειά στην ανδρική) και γενικά σε όλη την Αρκαδία έχει ανέβει επίπεδο. Ο νομός μας έχει την κατάλληλη μπασκετική παιδεία έχοντας κάνει πραγματικά βήματα μπροστά έχοντας ταυτόχρονα την τεχνογνωσία να δημιουργεί αλλά και να τροφοδοτεί νέα παιδιά στο Ελληνικό μπάσκετ.

Ο νομός μας έχει τεράστιο μπασκετικό ταλέντο και αυτή την στιγμή διαθέτει μια πεντάδα νεαρών παιχτών στις ακαδημίες των top ομάδων της χώρας μας και έναν προπονητή που αποτελεί το next big thing της νέας γενιάς των Ελλήνων coaches.  

Οι 4 από τους 5 δεν είναι απλά στα ρόστερ των ακαδημιών των ομάδων της Basket League αλλά έχουν ρόλο και αποτελούν σημαντικά γρανάζια έχοντας μερίδιο στις επιτυχίες και τις διακρίσεις με τον Γιώργο Μπαλή να αποτελεί και διεθνή με την Εθνική ομάδων των Έφηβων με τον πέμπτο της παρέας τον Γιάννη Πετρόπουλο να φιλοδοξεί να κάνει το ίδιο με την ΑΕΚ όπως και οι 4 υπόλοιποι στις ομάδες τους.

Η Αρκαδία μπορεί να μην διαθέτει πια ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες έπειτα από 12 χρόνια μετά την απόφαση του Αρκαδικού να επιστρέψει στις τοπικές κατηγορίες της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Η Αρκαδία όμως διαθέτει πλούσιο ταλέντο, διαθέτει την τεχνογνωσία να διδάξει νέα παιδιά μπάσκετ, τον τρόπο να τα αναδείξει και να τους δώσει ευκαιρίες και ασφαλώς την κουλτούρα που εδώ και πολλά χρόνια έχει χτίσει γύρο από το άθλημα δημιουργώντας ένα δικό της μπασκετικό κοινό που ξέρει και γνωρίζει αυτό που βλέπει.

Ο Γιώργος Μπαλής, ο Μάριος Τσέλος, ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ο Δημήτρης Μαντίκος και πλέον ο Παναγιώτης Πετρόπουλος βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όντας μέλη των ακαδημιών των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπής και της χώρας μας στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους συνομήλικους του νομού για ακόμα περισσότερη προσπάθεια και ευρύτερα πως το μπάσκετ στην Αρκαδία έχει εκτός από σπουδαίο παρελθόν πολύ καλό παρών και όπως όλα δείχνουν λαμπρό μέλλον.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν κι άλλα νεαρά παιδιά αυτής πάνω-κάτω της φουρνιάς όπου πρεσβεύουν το Αρκαδικό μπάσκετ μακριά από τον νομό όπως για παράδειγμα ο Βαγγέλης Σταματόπουλος στις Σέρρες με την φανέλα του Πανσερραϊκού κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις και βέβαια παιδιά που βρίσκονται στις ομάδες του νομού μας και έχουν όλα τα φόντα και το ταλέντο να διαγράψουν σημαντική πορεία στον χώρο του μπάσκετ.

Γιώργος Μπαλής (Δρομείς-Ακαδημίες Ολυμπιακού)

Από το καλοκαίρι του 2016 είναι στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος είναι διεθνής με την Εφήβων, κατέκετησε το πρωτάθλημα Ελλάδος με την Εφηβική ομάδα των Πειραιωτών και πήρε μέρος στην περσινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιώργο Πρίντεζη και όλους τους άλλους μεγάλους αστέρες.

Μάριος Τσέλος (Αρκαδικός-Ακαδημίες Παναθηναϊκού) 

Από το καλοκαίρι του 2017 είναι στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και την εφηβική ομάδα με την οποία αγωνίστηκε σε όλη την σεζόν έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ο Μάριος με τον Αρκαδικό ήταν μέλος και της πρώτης ομάδας έχοντας αγωνιστεί σε Α2 αλλά και στην Basket League.

Δημήτρης Χρονόπουλος (Δρομείς-Ακαδημίες ΠΑΟΚ)

Από το καλοκαίρι του 2006 βρίσκεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ έχοντας αγωνιστεί με επιτυχία στην ομάδα των παίδων του δικεφάλου του Βορρά.

Δημήτρης Μαντίκος (Πήγασος Άστρους-Ακαδημίες Προμηθέα Πατρών)

Από το καλοκαίρι του 2017 είναι στις ακαδημίες του Προμηθέα Πατρών. Ο Δημήτρης λίγες ημέρες πριν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα παίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχοντας σε 25, 4 λεπτά συμμετοχής 6, 2 πόντους.

Γιάννης Πετρόπουλος (Δρομείς-Ακαδημίες ΑΕΚ)

Η πεντάδα των νεαρών παιχτών από την Αρκαδία στις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων του Ελληνικού μπάσκετ συμπληρώνεται με τον Γιάννη όπου ανήκει πια στο δυναμικό της ΑΕΚ (επιλογή Νίκου Χατζή).

 

Αντώνης Χρονάκης

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio