Το πανόραμα της 13ης αγωνιστικής της Α’ Αρκαδίας

Δευ, 29/01/2018 - 10:24
Image

Με τον Πανθυρεατικό να αυξάνει ακόμα περισσότερο την απόσταση του από τον Ερμή ξεμακραίνοντας πιο πολύ στην κορυφή της βαθμολογίας και την μάχη του υποβιβασμού να έχει φουντώσει για τα καλά συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας.

3 άσοι, 1 διπλό και 2 ισοπαλίες ήταν το μωσαϊκό των αποτελεσμάτων της 13ης στροφής όπου σημειώθηκαν συνολικά σε 6 αναμετρήσει 16 τέρματα σε μια αγωνιστική όπου έλειψε η μεγάλη έκπληξη.

Στους Σαββατιάτικους αγώνες η Τεγέα επικράτησε του Μαντινειακού σκαρφαλώνοντας στα ψηλά της βαθμολογίας ενώ στο Λεβίδι μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με ανατροπές και ένα συναρπαστικό τελευταίο δεκάλεπτο Ορχομενός και ΑΕΚ Τρίπολης μοιράστηκαν από έναν βαθμό. Στις αναμετρήσεις της Κυριακής ο Πανθρεατικός κέρδισε το Κορακοβούνι, ο Πανιώνιος Μεγαλόπολης με ανατροπή πήρε νίκη βαθιάς βαθμολογικής σημασίας επί του Αχιλλέα ενώ η Δόξα έφυγε με έναν μεγάλο διπλό από τον Άγιο Ανδρέα κόντρα στις Βρασιές. Στον Τυρό ο Απόλλωνας έμεινε στο 0-0 με τον Ερμή Μελιγούς.

Τρίτο παιχνίδι χωρίς να δεχθεί γκολ ο Ερμής που είναι η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και η μόνη με μονοψήφιο αριθμό παθητικού (7) μετά από 13 αγώνες. Μάχη σώμα, με σώμα με φόντο την παραμονή για Ορχομενό και Απόλλωνα που την επόμενη αγωνιστική λύνουν τις διαφορές τους στο μεταξύ τους παιχνίδι στον Τυρό. Ο Δημήτρης Καψάλης του Πανθυρεατικού ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στο εφετινό πρωτάθλημα.

Στον πίνακα των σκόρερ δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση με τον Γιώργο Αγγελόπουλου του Πανθυρεατικού να βρίσκεται στην κορυφή με 9 τέρματα και τον Ηλία Ιατρίδη του Ερμή Μελιγούς να ακολουθεί με 8.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η Δόξα Μεγαλόπολης πέτυχε στον Άγιο Ανδρέα την νίκη της αγωνιστικής κόντρα στις Βρασιές. Η ομάδα του Δημήτρη Μειδάνη με γκολ των Ανδριανού (10') και του Τσουμπλέκα (70') πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο ενόψει και της συνέχεια με τις Βρασιές να μειώνουν για το τελικό 1-2 με τον Διαμαντή στο 89'.

Man of match της αγωνιστικής: Ο τίτλος μοιράζεται στον Δημήτρη Νέζο του Ορχομενού και τον Τόλη Παπαδόπουλου του Πανιωνίου Μεγαλόπολης. Ο πρώτος πέτυχε δύο γκολ δίνοντας ένα πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του στην ισοπαλία με την ΑΕΚ Τρίπολης και ο δεύτερος βγήκε μπροστά όταν η ομάδα του δέχθηκε την ψυχρολουσία από τον Αχιλλέα και με δύο υπέροχα τέρματα συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή.

Τι μας άρεσε: Ο Δημήτρης Καψάλης με το γκολ του λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα του Πανθυρεατικού γίνεται ο νεότερος σκόρερ του εφετινού πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Οι συμπαίχτες του τρέχουν και τον μπουγελώνουν σαν ένα άτυπο βάπτισμα του πυρός σε ένα παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας του Άστρους. Θέλουμε ακόμα περισσότερα γκολ από νέα παιδιά...

Σκόρερ:

9 γκολ: Αγγελόπουλος (Πανθυρεατικός)

8 γκολ: Ιατρίδης (Ερμής Μελιγούς)

7 γκολ: Αποστολόπουλος (Μαντινειακός), Τακλής (Πανθυρεατικός)

6 γκολ: Κατσίρης, Κ. Μπάρλας (Πανθυρεατικός), Μπέλτσος (Τεγέα)

5 γκολ: Σ. Λαγός (Ερμής Μελιγούς), Μπούσγας (Μαντινειακός), Πετρόπουλος Ε. (ΑΕΚ Τρίπολης), Παπαδόπουλος (Πανιώνιος Μεγαλόπολης)

4 γκολ:  Κουρόγιωργας (Βρασιές), Κάστας (Μαντινειακός), Ρίζος (Βρασιές), Νέζος (Ορχομενός)

3 γκολ:  Καπράνος, Δ. Αδάμης,  (Πανθυρεατικός), Ανδριανόπουλος (Βρασιές), Λάμπρου, Κοντογιαννόπουλος (Κορακοβούνι), Πρίφτης, Φατούρος (ΑΕΚ Τρίπολης), , Καταρτζής (Αχιλλέας). Βλαχοκυριάκος, Αλεξανδρής (Δόξα Μεγαλόπολης), Ρίζος (Βρασιές), Ηλιόπουλος Λάγκας, Καραμπέτσος (Τεγέα), Τζιαννής (Απόλλωνας Τυρού)

2 γκολ: Ι. Αδάμης, Δ. Αδάμης,  (Πανθυρεατικός), Αραχωβίτης, Βλαχοπαναγιώτης (Βρασιές), Πέππα, Κούβαλης (Δόξα Μεγαλόπολης), Γιαννόπουλος, (Πανιώνιος Μεγαλόπολης), Πολυμενάκος (Αχιλλέας), Μέλλος (Απόλλωνας Τυρού) Τσαλγιτζόπουλος, , Σταμάτης (Ορχομενός), Λυτρίβης Χ., (Κορακοβούνι), Τσίπας, Τσουμπλέκας, Ανδριανός (Δόξα Μεγαλόπολης), Κοσκολός, (Απόλλωνας Τυρού), Παυλίδης (Ορχομενό), Ριζάι (Αχιλλέας)

1 γκολ: Κολοβός, Παπούλιας, Πολυζωίδης, Πολυχρονιάδης, Τσαγγούρης, Θεοδωράκης, Διαμαντής (Βρασιές), Β. Μπάρλας, Δ. Καψάλης (Πανθυρεατικός), Τσάκος, Μπεντεβής (Μαντινειακός), Παρασκευάς, Κολενδριανός, Χρόνης, Εγγλέζος (Απόλλωνας Τυρού), Αρφάνης, Κολοβός, Ράλιος, Παπαδάτος (Ερμής Μελιγούς),  Φατούρος, Λιακόπουλος, Καψής, Ζιούλης, Κατσιούλας, Ρ. Πετρόπουλος (ΑΕΚ Τρίπολης), Λυτρίβης Γ., Κουλεντιανός, (Κορακοβούνι), Μπάζιος, Κωστόπουλος, Σιμόπουλος, Ζέρβας, Κλέντι (Πανιώνιος Μεγαλόπολης),  Μακρής, Παράσχης, Παυλίδης, Χρονόπουλος, Ντρέου (Ορχομενός), Τσουμπλέκας (Δόξα Μεγαλόπολης), Ριζάι, Καρακατσάνης (Αχιλλέας), Πλαντζάς, Ποντίκης (Τεγέα)

Αποτελέσματα

Ορχομενός Λεβιδίου-ΑΕΚ Τρίπολης 2-2

Τεγέα-Μαντινειακός 2-0

Πανθυρεατικός-Κορακοβούνι 4-0

Απόλλωνας Τυρού-Ερμής Μελιγούς 0-0

Πανιώνιος Μεγαλόπολης-Αχιλλέας 2-1

Βρασιές-Δόξα Μεγαλόπολης 1-2

Βαθμολογία

1. Πανθυρεατικός 33

2. Ερμής Μελιγούς 25

3. Βρασιές 21

4. ΑΕΚ Τρίπολης 20

5. Τεγέα 20

6. Κορακοβούνι 18

7. Δόξα Μεγαλόπολης 18

8. Μαντινειακός 17

9. Πανιώνιος Μεγαλόπολης 16

10. Ορχομενός Λεβιδίου 11

11.Απόλλωνας Τυρού 11

12.Αχιλλέας 3

Επόμενη αγωνιστική

Απόλλων Τυρού-Ορχομενός

ΑΕΚ Τρίπολης-Πανιώνιος Μεγαλόπολης

Ερμής Μελιγούς-Βρασιές

Αχιλλέας-Πανθυρεατικός

Δόξα Μεγαλόπολης-Πανθυρεατικός

Κορακοβούνι-Τεγέα

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio