Κουρμπέλης: Περήφανος που είμαι αρχηγός του Παναθηναϊκού

Κυρ, 22/07/2018 - 15:13
Image

Συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα Sporttime έδωσε ο Δημήτρης Κουρμπέλης μιλώντας για τις προκλήσεις της σεζόν που έρχεται ενώ όπως τόνισε νιώθει περήφανος που φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Παναθηναϊκού. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Κουρμπέλης στο Sporttime:

Βρίσκεσαι στο τέλος της θεραπείας, μετά τον τραυματισμό σου. Πότε θα μπεις κανονικά στις προπονήσεις;

«Είμαι καλύτερα. Μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες θα επανέλθω στο κανονικό πρόγραμμα κι εύχομαι από εδώ και πέρα όλα να πάνε καλά».

Πώς οριοθετείς τους στόχους της ομάδας και τους δικούς σου, μ’ ένα δύσκολο κι απαιτητικό διάστημα να είναι μπροστά;

«Πρώτα απ’ όλα να έχουμε υγεία. Το λέω και το τονίζω, διότι για εμένα η σεζόν δεν άρχισε καλά. Ολα περνάνε όμως και πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά. Οι στόχοι πρέπει να προσδιορίζονται βήμα-βήμα. Προς το παρόν δουλεύουμε στην προετοιμασία. Να δείξουμε κάποια πράγματα στα φιλικά και να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Ο αρχηγός Κουρμπέλης, λόγω της πορείας του από τις αρχές του 2017 έως και σήμερα, έχει περισσότερο άγχος για την επιρροή και τον ρόλο του στην ομάδα ή αυτό δίνει έξτρα κίνητρο;

«Είμαι υπερήφανος που μέσα σε 1,5 χρόνο είμαι αρχηγός στον Παναθηναϊκό. Είναι τιμή μου. Οπως τιμή αποτελεί για κάθε παίκτη, που φοράει το περιβραχιόνιο. Θα κάνω ό,τι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Είναι μικροί και χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη για να πετύχουν».

Σ’ ένα νεανικό ρόστερ, όπως του Παναθηναϊκού, ο ρόλος των εμπειρότερων παικτών πόσο δύσκολος είναι και ποιες ισορροπίες πρέπει να υπάρχουν;

«Δεν είναι μόνο δικός μου ρόλος. Ολων των ποδοσφαιριστών με περισσότερες εμπειρίες είναι να βάλουμε τους νέους στο κλίμα. Στη φιλοσοφία που θέλει ο προπονητής κυρίως. Να νιώθουν ότι έχουν εμάς για στήριγμα και να μπορούν να είναι απελευθερωμένοι. Μόνο έτσι θα δώσουν ό,τι καλύτερο έχουν μέσα τους».

Λόγω συνθηκών, στην ίδια πρόταση μπαίνουν καθημερινή οι λέξεις Παναθηναϊκός και αουτσάιντερ; Πώς το σχολιάζεις αυτό;

«Δεν μ’ ενδιαφέρει τι λέει και τι γράφει ο καθένας και πως μας βλέπουν. Θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Ο,τι είναι να γίνει, θα το δούμε και θα πρότεινα να μιλήσουμε μετά».

Παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς; Ενημερώνεστε; Τι συζητάτε οι παίκτες μεταξύ σας;

«Σίγουρα όλοι διαβάζουμε για τις εξελίξεις. Ακούγονται διάφορα. Ο σύλλογος έχει καλύτερη αντιμετώπιση προς εμάς, σε σχέση με πέρυσι. Είναι θετικό βήμα αυτό και με τον καιρό τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα».

Τον Ιανουάριο που πέρασε απέδειξες ότι θες να μείνεις στον Παναθηναϊκό, στην πρόταση που έκανε ο ΠΑΟΚ. Συνδέεσαι μεταγραφικά με συλλόγους. Πώς το αντιμετωπίζεις;

«Κάθε παίκτης έχει φιλοδοξίες. Δεν κλείνουμε πόρτες. Ποτέ δεν βάζει κανένας ποδοσφαιριστής τέρμα στα όνειρά του. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό κι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio