Ερμής - Πανθυρεατικός: Η καλύτερη άμυνα κόντρα στην καλύτερη επίθεση

Πέμ, 07/12/2017 - 11:50
Image

Το ντέρμπι της κορυφής της Α' Αρκαδίας, το γειτονικό ντέρμπι της Βόρειας Κυνουρίας, η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος κόντρα στην καλύτερη επίθεση η αλλιώς Ερμής Μελιγούς - Πανθυρεατικός.

Ο αγώνας που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Α' Αρκαδίας δεν είναι άλλος από τον Σαββατιάτικο (9/12, 15:00) ''μάχη'' της Μελιγούς ανάμεσα στον δεύτερο στον βαθμολογικό πίνακα Ερμή και τον πρωτοπόρο και αήττητο Πανθυρεατικό.

Τις δύο ομάδες τις ενώνουν τα πολλά κοινά σημεία με ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει το δρομολόγιο Άστρος-Μελιγού η και το αντίθετο όπως και με τον προπονητή του Πανθυρεατικού Άρη Σαβούρδο που έχει καθίσει με επιτυχία στον πάγκο και του Ερμή ενώ Ιατρίδης, Σακελλαρίου, Πολυμενάκος, Κοδέλας αλλά και ο Αρφάνης που το προηγούμενο καλοκαίρι ηταν ο τελευταίος που άλλαξε στρατόπεδο έχουν φορέσει την φανέλα και των δύο.

Από τα βυσσινή στα κιτρινόμαυρα εκτός του προπονητή Άρη Σαβούρδου που έχει καθίσει και στους δύο πάγκους οι ποδοσφαιριστές Γιάννης και Δημήτρης Αδάμης, Αγγελόπουλος και Σούρσος έχουν περάσει και από τις τις δύο ομάδες της Βόρειας Κυνουρίας.

Ο Ερμής Μελιγούς έχει ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα και μετά από 8 αγωνιστικές βρίσκεται στην 2η θέση πίσω από τον Πανθυρεατικό έχοντας 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα όντας και η καλύτερη άμυνα της Α' Αρκαδίας με 5 γκολ παθητικό και η τρίτη καλύτερη επίθεση με 14 γκολ ενεργητικό.

Ο Πανθυρεατικός από την άλλη μετράει το απόλυτο νικών στο εφετινό πρωτάθλημα με το 8 στα 8 να του δίνει αυτό το +7 από τον δεύτερο στην βαθμολογία Ερμή έχοντας την καλύτερη επίθεση της Αρκαδίας με 28 τέρματα ενεργητικό αλλά και την δεύτερη καλύτερη άμυνα έχοντας παθητικό 7 τερμάτων.

Επίσης οι δύο αυτές ομάδες διαθέτουν και τους δύο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος με τον Ηλία Ιατρίδη του Ερμή Μελιγούς και τον Γιώργο Αγγελόπουλο του Πανθυρεατικού να είναι στην κορυφή με 7 τέρματα σε 8 αγώνες.

Ένα γειτονικό ντέρμπι είναι δεδομένο πως έχει πάντα την δική του αξία, το δικό του χρώμα και την δική του ξεχωριστή αίγλη πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ντέρμπι κορυφής μεταξύ δύο εκ των καλύτερων ομάδων του πρωταθλήματος.

Η καλύτερη άμυνα θα βρει το αντίδοτο κόντρα στην καλύτερη επίθεση ; Η καλύτερη επίθεση θα μπορέσει να ξεκλειδώσει την καλύτερη άμυνα ; Ερωτηματικά που μένει να απαντηθούν το απόγευμα του Σαββάτου9 Δεκεμβρίου στο γήπεδο της Μελιγούς.

Όπως και να έχει το κίνητρο και των δύο ομάδων είναι άκρως ισχυρό. Ο Ερμής θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα φρενάρει τον Πανθυρεατικό και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Ο Πανθυρεατικός θέλει το 9 στα 9 και να στείλει μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό κάνοντας ουσιαστικά από πολύ νωρίς πρόωρη στέψη.

ArcadiaPortal.gr - Αντώνης Χρονάκης

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio