Ερμής Μελιγούς: Το πίσω που την πάει ψηλά

Δευ, 29/01/2018 - 12:04
Image

Μία κλασσική ποδοσφαιρική ρήση αναφέρει πως η επίθεση είναι για να γεμίζει γήπεδα και η άμυνα για να μαζεύει βαθμούς. Για τον Ερμή Μελιγούς η άμυνα του την εφετινή χρονιά είναι ένα από τα κατορθώματα που μπορεί κάλλιστα να υπερηφανεύεται.

Οι «βυσσινοί» μετά από 13 αγωνιστικές είναι η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας με παθητικό 7 τερμάτων και η μοναδική ομάδα που έχει δεχθεί  μονοψήφιο αριθμό τερμάτων συμπληρωμένων των δύο στροφών του δεύτερου γύρου.

Η σχεδόν άριστη αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γιώργου Καραγιάννη δεν αποτελεί προϊών μεμονωμένων συμπτώσεων η αμυντικογενούς τρόπου παιχνιδιού αλλά αποτέλεσμα πλάνου, προσέγγισης των αντιπάλων και ομαδικής δουλειάς γιατί η άμυνα ξεκινάει από όλες τις γραμμές και από όλους τους παίχτες εντός 4 γραμμών.

Ο Ερμής σε 8 από τα 13 παιχνίδια του για το πρωτάθλημα δεν έχει δεχθεί γκολ κρατώντας το μηδέν. Την εστία έχου παραβιάσει πετυχαίνοντας 1 τέρμα οι Βρασιές, ο Μαντινειακός και η ΑΕΚ Τρίπολης ενώ 2 γκολ που είναι και τα περισσότερα που έχει δεχθεί είναι από το Κορακοβούνι και την Τεγέα.

Μάλιστα τα 5 από τα 7 γκολ είναι σε εκτός έδρας παιχνίδια αφού στην Μελιγού μόνο δύο ομάδες έχουν καταφέρει να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Ερμή με τον Μαντινειακό και την ΑΕΚ Τρίπολης να πετυχαίνουν από 1 γκολ ενώ έχει συμπληρώσει τρία παιχνίδια χωρίς να δεχθεί κάποιο τέρμα με τον Νίκο Σακελλαρίου να μετράει κάτι παραπάνω από 180’ λεπτά με απαραβίαστη εστία.

Έτσι λοιπόν με 7 τέρματα παθητικό και 17 ενεργητικό ο Ερμής Μελιγούς με 24 βαθμούς σε 13 αγώνες για την Α’ Αρκαδίας (7 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες) βρίσκεται σταθερά στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα όντας ένα από τα πιο οργανωμένα, συμπαγή και καλοδουλεμένα σύνολα του πρωταθλήματος.

Τέλος αξίζει αναφοράς ένα από τα βασικά γρανάζια αυτής της ομάδας που η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Ο λόγος για τον τραυματία Δημήτρη Αρφάνη έναν εξαιρετικό αθλητή και ένα από τα καλύτερα παιδιά των Αρκαδικών γηπέδων ο οποίος πρόσφατα χειρουργήθηκε και βρίσκεται στην φάση της ανάρρωσης. Περαστικά και γρήγορα στα γήπεδα Δημήτρη!

Αντώνης Χρονάκης

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio