Ηλίας Ιατρίδης: Αυτή ήταν η χρονιά μου

Τρί, 01/05/2018 - 10:43
Image

Ο Ηλίας Ιατρίδης πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και σίγουρα την πιο παραγωγική, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας.

Με 14 γκολ σε 22 αγώνες ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός έγινε το πρώτο «κανόνι» της ομάδας του και ο πρώτος σκόρερ της Α' Αρκαδίας σε μια επιτυχημένη χρονιά στην επιστροφή του Ερμή Μελιγούς στην πρώτη κατηγορία του αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Ο Ηλίας Ιατρίδης μίλησε στο ArcadiaPortal.gr και στο AstrosNews.gr για την εφετινή σεζόν, για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, για το ποδοσφαιρικό του μέλλον, για τα μυστικά της πολύ καλής πορείας της ομάδας του και κατέθεσε τις απόψεις του για το ποδόσφαιρο του νομού μας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ηλίας Ιατρίδης στο ArcadiaPortal.gr:

Για τα 14 γκολ που πέτυχε σε 22 αγώνες και του έδωσαν τον τίτλο του πρώτο σκόρερ της Α’ Αρκαδίας:

Σίγουρα είναι μια σημαντική στιγμή για εμένα, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που καταφέρνω αυτό το επίτευγμα. Συνήθως δεν ήμουν αυτός που σκόραρα καθώς είχα άλλο ρόλο τα προηγούμενα χρόνια. Προσπαθούσα να πασάρω και να δίνω ασίστ κάνοντας άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Εφέτος ο Ερμής στηρίχτηκε περισσότερο σε εμένα. Επίσης άλλάξα θέση και από τα πλάγια που αγωνιζόμουν πήγα πιο κοντά στην κορυφή της επίθεσης, παίρνοντας και πιο πολλές πρωτοβουλίες στο παιχνίδι μου, όπως είναι οι εκτελέσεις φάουλ και οι εκτελέσεις πέναλτι, και έτσι κατάφερα και ολοκλήρωσα τη χρονιά με 14 γκολ.

Για το γεγονός ότι ο Ερμής αναδείχθηκε η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και κατάφερε να έχει τον πρώτο σκόρερ:

Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα μας. Επιλέξαμε να δίνουμε χώρο και να χτυπάμε στις αντεπιθέσεις προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα είτε τη δική μου είτε κάποιων άλλων παιδιών στην ομάδα. Η άμυνά μας ήταν το ατού μας και μεσοπιθετικά επιλέγαμε κάθετο παιχνίδι από τον άξονα και ταχύτητα από τα πλάγια για να ανοίγουμε τις αντίπαλες άμυνες ή και να τις πιάνουμε ανοργάνωτες. Έτσι, εγώ έβρισκα κενούς χώρους και σκόραρα κάποια από τα γκολ μου. Είναι θετικό να έχεις καλή αμυντική λειτουργία και θεωρώ ότι πέραν αυτού βοηθάει να έχεις και έναν καλό τερματοφύλακα. Εμείς είχαμε έναν εξαιρετικό πορτιέρο, τον Νίκο Σακελλαρίου, που συνέβαλε και αυτός στο να μην δηχθούμε πολλά γκολ, εμπνέοντας σιγουριά στην άμυνα αλλά και στην υπόλοιπη ομάδα. Είναι σημαντικό σε αυτές τις κατηγορίες να έχεις καλό τερματοφύλακα και στο πρόσωπο του Νίκου είχαμε βρει τον ιδανικό καθώς έσωσε πολλές φορές την εστία μας όταν η άμυνα δεν μπορούσε. Θεωρώ, όμως, ότι σε κάθε γραμμή υπήρχαν παιδιά με ταλέντο που βοήθησαν να βγει αυτή η πολύ καλή εικόνα για τον Ερμή στο πρωτάθλημα.

Για την επιστροφή του Ερμή και την πολύ καλή του παρουσία στο πρωτάθλημα με τη δεύτερη θέση:

Ήταν μια πολύ καλή σεζόν για την ομάδα από όλες τις απόψεις. Στα χρόνια που εγώ παίζω ποδόσφαιρο πάντα θυμάμαι τον Ερμή να πρωταγωνιστεί και είναι μια από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Η Μελιγού έχει τη δική της ιστορία στον χώρο του αρκαδικού ποδοσφαίρου και θεωρώ ότι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε η επιστροφή μας στην Α’ Αρκαδίας να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή και νομίζω τα καταφέραμε με την εικόνα που είχαμε σαν ομάδα και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Για το αν η τρίτη του χρονιά στον Ερμή ήταν και η καλύτερη:

Πιστεύω πως έχω κάνει μια πολύ καλή χρονιά και πάνω απ’ όλα βοήθησα την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Από εκεί και πέρα έχω αγωνιστεί στον Πανθυρεατικό με τον οποίο στο παρελθόν έχω κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο και στις Βρασιές. Στη νέα αυτή προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, βρίσκομαι και εγώ εδώ. Ο Ερμής είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα με ένα συμβούλιο ανθρώπων γνωστών στην τοπική κοινωνία της Βόρειας Κυνουρίας.  Η ομάδα κάθε χρόνο κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός, έχοντας αφήσει πίσω της τις χρονιές στη Β’ Αρκαδίας. Πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα και την άνοδο και εφέτος στην πρώτη κατηγορία με την επιστροφή μας τερματίσαμε στη δεύτερη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για τη δική μου σεζόν όσο και για την ομάδα μου.

Για το προφίλ του Γιώργου Καραγιάννη, που είναι ο νεότερος προπονητής της Α’ Αρκαδίας:

Ο Γιώργος πάνω απ’ όλα είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και χαρακτήρας. Είναι ένας προπονητής που ασχολείται πολλές ώρες την ημέρα με το ποδόσφαιρο και προσπαθεί καθημερινά να βελτιώνεται προσωπικά ο ίδιος και παράλληλα να  βελτιώνει και εμάς τους ποδοσφαιριστές του. Διακρίνεται για τη μεθοδικότητά του, τολμάει πράγματα και νομίζω η δεύτερη θέση εφέτος με τον Ερμή τον δικαιώνει για τη δουλειά του. Θεωρώ ότι έχει όλες τις προδιαγραφές σαν προπονητής για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Τι σημαίνει για τον ίδιο τον Ηλία Ιατρίδη ο τίτλος του πρώτου σκόρερ:

Για μένα προσωπικά ο τίτλος του πρώτου σκόρερ μού δίνει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Θεωρώ ότι η εφετινή μου σεζόν ίσως να αποτελεί και μια επιβράβευση της προσπάθειας που κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Στο παρελθόν στις ομάδες της περιοχής που έχω αγωνιστεί υπήρχαν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και εγώ είχα έναν διαφορετικό ρόλο. Ο Ερμής με πίστεψε, βασίστηκε στις δυνάμεις μου και αξιοποίησε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μου, δίνοντάς μου έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτή η χρονιά για εμένα σημαίνει πάρα πολλά και ελπίζω να έχω την υγεία μου όπως και κάθε ποδοσφαιριστής για να μπορέσω να κάνω μια ανάλογη ή και ακόμα καλύτερη επόμενη σεζόν.

Για το αν έχει σκεφθεί το ποδοσφαιρικό του μέλλον, αν η άνοδος του Πανθυρεατικού τού δημιουργεί ένα νέο κίνητρο και πού θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά:

Σχετικά με την επόμενη χρονιά ακόμα είναι πολύ νωρίς να πω το οτιδήποτε. Ακόμα δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνω την επόμενη σεζόν. Λόγω και της επαγγελματικής μου ενασχόλησης, ο χρόνος μου είναι τόσο περιορισμένος που πραγματικά δεν μου δίνει την δυνατότητα να σκεφτώ κάτι άλλο. Ο χρόνος μου είναι ελάχιστος και αυτό δεν βοηθά στο να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στο υψηλό επίπεδο και στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Έχω αγωνιστεί στο παρελθόν 3 χρόνια με τις Βρασιές στην Δ’ Εθνική και γνωρίζω τις θυσίες που πρέπει να κάνεις, έχω δει παραστάσεις από τις Εθνικές κατηγορίες έχοντας παίξει και με ποδοσφαιριστές ακόμα και Α’ Εθνικής.  Σχετικά με τις τοπικές ομάδες είμαι ανοιχτός σε προτάσεις ωστόσο θεωρώ ότι σημαντικό είναι να μπορείς να περνάς καλά. Στον Ερμή περνάω πολύ καλά, είμαστε μια πολύ δυνατή παρέα και έχουμε ‘’οικογενειακό’’ κλίμα και είμαι χαρούμενος που είμαι σε αυτή την ομάδα.

Ποια είναι η άποψή του για την Α' Αρκαδίας και το πρωτάθλημα που μόλις ολοκληρώθηκε:

Νομίζω ήταν ένα ανοιχτό πρωτάθλημα με τις διαφορές των περισσότερων ομάδων να είναι πολύ μικρές και αυτό φάνηκε και στην κορυφή και στην ουρά. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί και θεωρώ ότι με την επιστροφή του Λεωνιδίου την επόμενη σεζόν θα είναι ένα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό. Θέλω να πιστεύω πως μπορούμε να γίνουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα βασιζόμενοι και στις ακαδημίες που οι περισσότερες ομάδες έχουν. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Αρκαδία και με τη συμβολή της ΕΠΣ έχουμε όλες τις προδιαγραφές να βελτιώσουμε το επίπεδο των τοπικών μας πρωταθλημάτων. Όλοι μαζί, πρόεδροι, παράγοντες ομάδων αλλά και ΕΠΣ Αρκαδίας, μπορούν να ενώσουν δυνάμεις για το καλό του ποδοσφαίρου μας.

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα του Ηλία Ιατρίδη:

Από μικρός είμαι Ρεάλ Μαδρίης. Μεγάλωσα με πρότυπο τον Ραούλ μέχρι τη στιγμή που κρέμασε την φανέλα του και την παρέδωσε στον Κριστιάνο Ρονάλντο, που επίσης είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Ασφαλώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς παίχτες, με τον έναν να είναι φορ περιοχής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τον άλλον να μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης. Τους θαυμάζω και τους δύο και νιώθω τυχερός, όπως και πάρα πολύς κόσμος σε όλο τον πλανήτη, που μπορούμε και απολαμβάνουμε αυτά που κάνει ο Κριστιάνο μέσα στο γήπεδο τα τελευταία χρόνια.

Το μήνυμά του στους ανθρώπους της ομάδας του Ερμή:

Έχω ζήσει πράγματα και σε άλλες ομάδες και μπορώ να πω πως ο Ερμής είναι ένας σύλλογος με εξαιρετικούς ανθρώπους που αγαπούν και προσφέρουν στην ομάδα. Το μήνυμα που έχω να τους στείλω: Να παραμείνουν αυτό που είναι. Όποια ομάδα έχει αληθινούς ανθρώπους θα βλέπει υγιές και το σωματείο της.

Αντώνης Χρονάκης

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio