Πολιτιστική μιζέρια ή απλώς γκρίνια;

Δευ, 23/07/2018 - 10:03
Image

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει ένα γεωγραφικό πλεονέκτημα που λίγοι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα κατέχουν, καθώς είναι και ορεινός άλλα και παραλιακός Δήμος με απίστευτες φυσικές ομορφιές σε βουνό και θάλασσα

Τα τελευταία χρόνια γίνεται από όλους τους φορείς μια προσπάθεια, απολύτως επιτυχημένη, ώστε ο Δήμος να μην ακούγεται μόνο το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο (γιορτές κάστανου, κερασιών κτλ.).

Το καλοκαίρι ο πληθυσμός της παραλιακής περιοχής τετραπλασιάζεται και τα Σαββατοκύριακα μπορούμε να πούμε πως δεκαπλασιάζεται με τον κύριο όγκο των  παραθεριστών και των επισκεπτών να βρίσκεται στο Παράλιο Άστρος και στα γύρω παραλιακά χωριά.

Την Παρασκευή το πρωί, λίγο καθυστερημένα , αν και πέρυσι είχε ανακοινωθεί μία μέρα νωρίτερα, η δημοτική αρχή παρουσίασε ένα πλουσιοπάροχο πολιτιστικό Πρόγραμμα γεμάτο ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις και συναυλίες με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων καλλιτεχνών από την ελληνική και όχι μόνο σκηνή: Θηβαίος - Μπάσης - Κωνσταντίνα - Λάκης Παπαδόπουλος - Τουρνάς – Ονειράμα, κερδίζοντας για άλλο ένα καλοκαίρι την πρωτιά των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αρκαδία και στους όμορους Νομούς, καθώς στην περίοδο της κρίσης οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ όμορφες εκδηλώσεις.

Αυτό που πραγματικά μου προξένησε μεγάλη εντύπωση ως διαχειριστή της ανανεωμένης σελίδας astrosnews.gr, είναι ο καταιγισμός αρνητικών σχολίων για το πρόγραμμα του πολιτιστικού καλοκαιριού και η όλη άρνηση μερίδας κατοίκων(;) του Δήμου. Υπήρχαν γκρίνιες για το κόστος, για τις τοποθεσίες και για την καθυστέρηση που ανακοινώθηκε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι.

Θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα που ίσως κάποιοι δεν μπορούν να τα κατανοήσουν, ή δεν θέλουν, για τους δικούς τους λόγους. Όπως προανέφερα στην αρχή του κειμένου, οπωσδήποτε καθυστέρησε να ανακοινωθεί το πρόγραμμα, αλλά βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Δηλαδή οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από την Παρασκευή ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, ενώ αυτές που έρχονται είναι οι τριπλάσιες και καλύπτουν όλα τα γούστα. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι για να γίνουν αυτές οι συμφωνίες, ο Δήμος θα έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να πετύχει το καλύτερο.

Πιστεύω πως οι τοποθεσίες που επιλέχθηκαν για τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις έχουν γνώμονα τον κύριο όγκο των παραθεριστών και των επισκεπτών και την εύκολη πρόσβαση όλων όσοι θέλουν να τις παρακολουθήσουν. Και ίσως κάποια τοπικά διαμερίσματα νιώθουν αδικημένα, αλλά  η δημοτική αρχή οφείλει να διαχειριστεί σωστά τον τουρισμό που αποφέρει έσοδα στην περιοχή κάθε χρόνο.

Τέλος, έχω μια απορία: αν οι μισές εκδηλώσεις στην περίοδο της κρίσης που ζούμε είχαν αντίτιμο 10 ευρώ, πόσοι θα είχαν τη δυνατότητα να πάνε ή πόσοι θα ήταν αυτοί που θα γκρίνιαζαν ότι γίνονται εκδηλώσεις με αντίτιμο;

Όποιος διαβάσει το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης, η μοναδική μεγάλη συναυλία που ήταν δωρεάν στην Τρίπολη ήταν αυτή των Σαβόπουλου – Φαραντούρη η οποία έγινε σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ για τα 100 χρόνια της!

Όσο για το κόστος των εκδηλώσεων, είναι πολύ χαμηλό για το μέγεθος των εκδηλώσεων που θα γίνουν.

Τελικά, είναι πολιτιστική μιζέρια ή ανώφελη γκρίνια το να υπάρχει τόση άρνηση απέναντι σε ένα Πολιτιστικό καλοκαίρι για όλους;

Θάνος Μπόγρης

Σχόλια επισκεπτών

Τα του οίκου μας τα γνωρίζουμε καλύτερα .
Είναι διαφορετική η αισθητική αντίληψη, άλλο να το ζεις και άλλο να το περιγράφεις Κονταινουμε αντί να ψηλωνουμε.

ΘΑΝΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
Έτσι είναι
Είπες όλη την αλήθεια .Πάντα όλα μας φταίνε. Καλό που ανέφερες και την Τρίπολη για να ξέρουμε τι γίνετε δίπλα μας.

Οι κριτικές δεν έχουν να κάνουν με την ουσία του προγράμματος. Εστιάζονται είτε στο πρόσωπο του δημάρχου προφανώς γιατί ο κριτής έχει κάποιο πρόβλημα μαζί του.. δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Το προγραμμα είναι το καλύτερο από όλους τους δήμους που εγώ ξέρω. Άρα, είναι άξιος συγχαρητηρίων ο δημαρχος που το επιμελήθηκε από όσο ξέρω προσωπικά...

Αυτοι που φωναζουνε το κανουνε μονο και μονο για να πληξουνε τον Μαντα,ας μην κρυβομαστε.Και τη Lady Gaga να εφερνε, η καθε θλιβερη κυρα Κατινα και ο καθε αργοσχολος Μητσαρας θα διαμαρτυροντουσαν οτι λογω καθυστερησης δε θα οργανωναν καλα το προσωπικο τους προγραμμα τον Αυγουστο.Που να παει στην ορχηστρα του Θεοδωρακη στις 31 Αυγουστου ο Μητσαρας,αν δεν το ξερει 5-6 μηνες πριν ,για να οργανωθει.

Ξέρετε τι γίνεται? Επειδή κονοματε μάγκες μου νικολακη και οι υπόλοιποι προφανώς και είστε εναντίον σε όσους λένε και λέω ότι άργησε ο δήμος να βγάλει το πρόγραμμα. Γιατί εμείς προσπαθούμε να κανονίσουμε κάποιες βλαχο ορχηστρες για να βγάλουμε 1 ημέρας δουλειάς δική σας. Καταλαβατε? Εμείς πληρώνουμε όμως και δεν είμαστε δωρεάν. Και εμείς οι υπόλοιποι σας στηρίζουμε κάθε μέρα και είναι άσχημο από μέρους σας να μιλάτε ειρωνικά. Ο Δήμος ασχολείται μόνο για το ΑΣΤΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΒΕΡΒΕΝΑ ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ ΚΑΙ ΆΓΙΟ ΑΝΔΡΈΑ. Οι υπόλοιποι δεν υπάρχουμε πάρα μόνο θέλετε την τσέπη μας μας. Γιαυτό τουλάχιστον μη μιλάτε.

Το πρόγραμμα είναι καλό και καλά μοιρασμένο σε διάφορες περιοχές του Δήμου. Τώρα αν κάποιος ήθελε μεγάλη εκδήλωση σε κάποιο ερημωμένο χωριό που ζωντανεύει κάθε Αύγουστο ας απευθυνθεί και στους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Μπορούσαν να γίνουν περισσότερα. Αναφέρθηκε παραπάνω ότι όλο αυτό είναι προιον της δουλειάς του Δημάρχου. Ισχύει; Πότε συνεδρίασε τελευταία φορά η επιτροπή πολιτισμού; Γιατί δεν δούλεψε αυτή το φετινό πρόγραμμα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio