Πέθανε ο Στέλιος Σκλαβενίτης

Κυρ, 01/04/2018 - 16:03
Image

Σε ηλικία 53 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης. Ο όμιλος που δημιούργησαν τα τρία αδέλφια Σκλαβενίτη αριθμεί σήμερα 23.000 εργαζομένους και είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου, του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ιδίαιτερα αγαπητός στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς ήταν αυτός ο οποίος είχε την ευθύνη συνεργασίας με τους προμηθευτές του Ομίλου Σκλαβενίτη.

Πριν από δύο χρόνια μαζί με τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμο, αποφάσισαν να επεκτείνουν την οικογενειακή επιχείρηση και να αποκτήσουν πανελλαδική παρουσία μέσω της εξαγοράς της Carrefour Μαρινόπουλος.

Πριν από 12 χρόνια τον Μάρτιο του 2006 είχε φύγει από την ζωή ο πατέρας τους και ιδρυτής του ομίλου, Σπύρος Σκλαβενίτης, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε γίνει πρόταση να εξαγοραστεί η Σκλαβενίτης από πολυεθνικό όμιλο.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης μαζί με τα αδέρφια του Γεράσιμο, Μαρία και Βίκυ, διαχώρησαν την θέση τους από τους υπόλοιπους μετόχους και αγοράζοντας τις μετοχές τους, συνέχισαν αυτόνομη πορεία.

Ο όμιλος που δημιούργησαν τα επόμενα χρόνια και περιλαμβάνει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Χαλκιαδάκης, τα cash and carry The Mart, την χαρτοβιομηχανία Γλάρος και αρκετές βιομηχανίες τροφίμων αριθμεί σήμερα 23.000 εργαζομένους και είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.

Το Ιατρικό Ανακοινωθέν του "Υγεία"

Ο κος Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας.

Πηγή: news247

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio