Ορθολογισμός δεν υπάρχει

Παρ, 14/12/2018 - 07:43
Image

Ορθολογισμός μόνο για παροχές, προσλήψεις, επιδόματα, ελαφρύνσεις και υποσχέσεις .Για ανάπτυξη και επενδύσεις μηδέν . Καμία πρόβλεψη για παραγωγικές θέσεις εργασίας , καμία πρόβλεψη για ρολάρισμα της οικονομίας .

Άλλωστε δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση η ιδιωτική οικονομία. Μόνο η κρατικοδίαιτη. Αλλά και αυτή όπως την αντιλαμβάνονται. Προσλήψεις είναι ο στόχος, όχι για παράδειγμα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που διαρκώς συρρικνώνεται.

Η έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου είναι χαρακτηριστική. Στην Υγεία και την Παιδεία, εκεί όπου πραγματικά υπάρχουν ανάγκες... δεν πάει κανείς. Όλοι θέλουν να γίνουν -και γίνονται- μετακλητοί ή στον στενό δημόσιο τομέα. Να αράξουν σε κανένα υπουργείο...

Οι περισσότεροι δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση, ή να ενδιαφέρονται, ότι χωρίς φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον η ευημερία των αριθμών με την οποία κάνουν πολιτική και η οποία στηρίζεται στην αφαίμαξη της κοινωνίας, πολύ σύντομα θα λήξει. Και η επόμενη ημέρα θα είναι ακόμα πιο σκληρή. Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορείς να υπερφορολογείς επ’ αόριστον την κοινωνία. Θα σταματήσει να είναι αποδοτικό το μέτρο και το μόνο που θα προκύψει θα είναι ένας φαύλος κύκλος συνεχούς αύξησης των φόρων χωρίς αύξηση των εσόδων. Αντιθέτως... Μια μόνιμη παλινωδία ρυθμίσεων – ρυθμίσεων , ένα αλαλούμ . Στο τέλος δε θα ξέρουν οι πολίτες σε μια ρύθμιση βρίσκονται . Αν δεν παράγει και δεν εξάγει η χώρα τι προοπτική μπορεί να έχει; Δε μπορεί να ανακυκλώνει το ίδιο χρήμα και να υπερφορολογεί , δεν είναι υγιής οικονομία αυτή . Κάποια στιγμή εξαντλούνται και τα όποια αποθέματα υπάρχουν .

Είναι θέμα χρόνου για να είμαστε στο να περιμένουμε όλοι ενίσχυση από το κράτος .

Οικονομολόγοι και ειδικοί για μία ακόμα φορά κρούουν το καμπανάκι κινδύνου όσον αφορά τις οικονομικές ανάγκες της χώρας , αλλά προφανώς στην κυβέρνηση ως φαίνεται άλλα σκέφτονται... Τι ξέρουν αυτοί λένε ! Επειδή όμως αυτοί , πράγματι ξέρουν καλύτερα τα δεδομένα , η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκαλεί προβληματισμό, αλλά και ανησυχία στις αγορές κεφαλαίων, στις οποίες αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα θα κληθεί να προσφύγει για να ανανεώσει, όταν λήξουν, τα χαμηλότοκα δάνεια των θεσμών". Που θα βρει χρήμα η Ελλάδα για να κινηθεί ; Κυρίως λόγω της "απουσίας του κατάλληλου φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος , ως αναγκαίας και ικανής προϋπόθεσης για την ανάπτυξη της οικονομίας".

Επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και ότι "το σημερινό μοντέλο δημοσιονομικής πολιτικής έχει ημερομηνία λήξεως, καθώς βασίζεται στην υπερφορολόγηση της και στη μείωση επενδυτικών, αλλά και τρεχουσών δαπανών αναπτυξιακού χαρακτήρα.". Όμως τα κυβερνητικά αυτιά δεν ιδρώνουν. Άλλωστε τώρα για εκείνους ο χρόνος είναι πλέον μόνο πολιτικός. Ή μάλλον εκλογικός. Όχι οικονομικός. Δεν έχει τίποτε άλλο σημασία από τα επιδοματικά φιλοδωρήματα και γενικώς όσα κρίνουν ότι μπορεί να... χαϊδέψουν τα αυτιά της εκλογικής πελατείας. Είναι αυτό που λέμε ο κόσμος χάνεται ........................................... . Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει υπεύθυνη οικονομική πολιτική στη χώρα . Ο καθένας που έρχεται γίνεται ειδικός . Τελικά ποιοι έχουν δίκιο ; Οι εκάστοτε κυβερνόντες ή οι εκάστοτε αντιπολιτευόμενοι ; Ή μήπως όλα γίνονται για την καρέκλα ;Σε μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα δεν έχεις την πολυτέλεια να παίξεις με ιδεοληψίες , ιδεολογίες και συνθήματα . Πρέπει να κοιτάς τα προβλήματα και τις αλήθειες κατάματα.

ROBINSONAS 

Tags

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio