O κοινός νους, καλύτερα αργά παρά ποτέ, τελικά επικρατήσε και ο “Ιερός Χώρος“ της Β' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων άνοιξε προσωρινά

Κυρ, 31/12/2017 - 17:23
Image

O κοινός νους , καλύτερα αργά παρά ποτέ , τελικά   επικρατήσε  και  ο  “Ιερός Χώρος “ της Β' Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων  άνοιξε προσωρινά για 6 μήνες , αλλά όχι  οριστικά και αμετάκλητα, όπως  θέλει και απαιτεί η τοπική κοινωνία.

Το ΥΠΠΟΑ  επιτέλους κατάλαβε ότι “Όταν ο χώρος  είναι ανοικτός  και  προσβάσιμος  προβάλλουμε  την πολιτιστική  μας κληρονομιά  και  βοηθάμε  τον τουρισμό  και  την πατρίδα μας”

https://drive.google.com/file/d/13TkPuhk9Vfr5svMxoS7xqaPWRR2sKMBl/view

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου <minoff@culture.gr> , την υπουργό Τουρισμού  κ. Έλενα Κουντουρά <minister@mintour.gr> , την κ.Μυρτώ Παινέση  <penesi@synigoros.gr>,  ιδιαίτερα  τον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού  k.Βαγγέλη Πολίτη – Στεργίου <grdypourgou@culture.gr> και επισης ιδιαίτερα τον  Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας <tziallas_g@mintour.gr>.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε δημόσια τα  μέλη  φίλους μας του Συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Άστρους,  τον πρόεδρο του Συλλόγου  φίλο και σεβαστό δάσκαλο μας κ. Τάκη Κουτίβα και τον επίσης σεβαστό καθηγητή μας κ. Κ. Κατσιμάνη , για ότι προσέφεραν. Χωρίς την δική τους ενεργό παρουσία  και ενδιαφέρον θα υπήρχε μεγαλύτερη στραβομάρα και στενοκεφαλιά.

Ας μην ξεχνάμε την προσφορά στο δημόσιο διάλογο  και  την φιλοξενία του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου . Θέλουμε  να ευχαριστήσουμε δημόσια το astros-kynourianews.gr, το Astros News- Ο παλμός του Άστρους, Το Άστρος της Θαλάσσης και το ArcadiaPortal.gr, η φιλοξενία  και η προσφορά τους στο δημόσιο διάλογο είναι αξιέπαινη και ανυπολόγιστη. 

Δεν ευχαριστούμε τις προισταμένες της ΕΦΑΑΡΚ και της ΓΔΑΠΚ , έκαναν άθελα τους μεγάλη ζημιά πολλά χρόνια ,  ούτε τους αιρετούς μας, που   με έργα τους μας λένε , δεν τους ενδιαφέρει τι θέλει και τι απαιτεί η τοπική κοινωνία μας, ούτε τους ενδιαφέρει ο “Ιερός Χώρος “ της Β' Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων .

Ας μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα , τίποτα δεν πετύχαμε ακόμα,  και ας μην ξεχάσουμε τι θέλουμε. O “Ιερός Χώρος “ της Β' Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων  άνοιξε προσωρινά για 6 μήνες , αλλά όχι  οριστικά και αμετάκλητα. Έξη  μήνες  θα περάσουν γρήγορα,  πολύ φοβάμαι τον Σεπτέμβριο  οι επισκέπτες  φίλοι μας  δεν  θα χαρούν να δουν τις πόρτες ανοικτές και θα αναγκασθούν τελικά να φωτογραφίσουν τις αλυσίδες της ντροπής  για τους δικούς τους φίλους στη διασπορά, αυτό μας το έχουν υποσχεθεί θα το κάνουν, δεν έχουμε πια άλλες δικαιολογίες να τους σταματήσουμε ,εύχομαι τον Σεπτέμβριο οι πόρτες να είναι οριστικά  και αμετάκλητα ανοικτές  και να έχουμε ευχάριστα νέα για όλους μας  .

Δεν θέλω να είμαι αρνητικός ,αλλά το μέχρι τον Ιούνιο 2018 δεν μου αρέσει,θέλουμε να μάθουμε περισσότερα,  τι μας μαγειρεύουν; ας γίνουν όλα κάποτε ανοικτά , φανερά και δημόσια. Οι ωρες 7´30 ;, το πρωί  δεν νομίζω στις 7.30 θα εχουμε επισκέπτες. ; μήπως θα ήταν καλύτερα να ήταν  οι ώρες ας πούμε 11.00 μεχρι 6.00; Μήπως θα ηταν καλύτερα να ήταν ανοικτός ο χώρος 5 μέρες Τετάρτη μέχρι Κυριακή, τα Σαββατοκύριακα εχουμε περισσότερους επισκέπτες; τι λέει η τοπική κοινωνία για αυτό; 

Όπως  καταλαβαίνουμε, δεν  υπήρξε  ποτέ  απόφαση  να  κλείσει  O “Iερός Χώρος ” της Β” Εθνοσυνέλευσης  από  την  αρμοδία  αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού . Πιθανόν ένας υπάλληλος έκλεισε μια μέρα το "Ιερο Χώρο" γιατί  έτσι  ήθελε και   από  τότε  κρατεί αναιτιολόγητα  το  χώρο  κλειστό , και  το χειρότερο  ίσως  χωρίς  απόφαση  από την αρμοδία  αρχή του Υπουργείου. Ποιός  αρμόδιος θα τολμούσε  γραπτά  και  θεσμικά να αποφασίσει  για  να κλείσει  τον "Ιερό Χώρο"  και  που θα έβρισκε  έστω μια δικαιολογία   για  να αιτιολογήσει  αυτή την απόφαση?. 

Περιμένουμε το ΥΠΠΟΑ  να  βρεί  λόγους  να  ανοίξε τον  “Iερό  Χώρο” της Β’  Εθνοσυνέλευσης   των  Ελλήνων, όλες τις ημέρες  και  όλες τις ώρες δεν χρειάζεται φύλακας σε αυτό το χώρο. Ο "Ιερός Χώρος " πριν το κλειδοαμπάρωμα  της ντροπής  ήταν ανοικτός και προσβάσιμος  διακόσια χρόνια  και  έμεινε εδώ, δεν έπαθε τίποτα Στον  "Ιερό Χώρο" υπάρχουν 4 τοίχοι, μια  επιγραφή  της αρχαιολογικής  υπηρεσίας , 4 πεύκα, 2 κυπαρίσια  και 1 ακακία , τίποτα άλλο δεν υπάρχει  σε αυτό τον χώρο,  δεν  υπάρχουν ούτε "αρχαία  γλυπτά   και  αρχιτεκτονικά  μέλη”

Στην νέα  εποχή  αργά η γρήγορα το κράτος θα σταματήσει να φυλάει  4 τοίχους  και όλοι πρέπει να καταλάβουμε την νέα πραγματικότητα, πως πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα  και "να κάνουμε ότι μπορούμε" , αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν έθνος.

Με ποιό απλά λόγια ,αν δεν έχουμε χρήματα , πρέπει να  αποφασίσουμε  αν  θα κλειδοαμπαρώσουμε  τον Ιερό  Χώρο  για  πάντα  η  θα  ανοίξουμε το χώρο χωρίς φύλακες  και  προισταμένους.O κοινός νους  αργά η γρήγορα  θα επικρατήσει  και ο Ιερός Χώρος θα ανοίξει οριστικά  και αμετάκλητα

Ξέρουμε όλοι μας  "ο  δρόμος  για  να  ανοίξει  το Μουσείο  Άστρους  περνάει  από  τον  “Ιερό Χώρο” “  της Β' Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων".

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε , τώρα που φαίνεται ότι  ο κοινός νους  τελικά   επικρατήσε   στο ΥΠΠΟΑ  και  ο  “Ιερός Χώρος  άνοιξε προσωρινά , πρέπει η τοπική κοινωνία  να συνεχίσει με βροντερότερες φωνές να απαιτεί το ΥΠΠΟΑ  να ανοίξει οριστικά και αμετάκλητα  τον  “Ιερό Χώρο” “  της Β' Εθνοσυνέλευσης των  Ελλήνων και  επιτέλους να ανοίξει το Μουσείο  Άστρους.

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio