Ο καλός καλό δεν έχει…

Δευ, 22/10/2018 - 08:44
Image

Πριν από 35 χρόνια, πρωτοδιορισμένη νηπιαγωγός στα Δολιανά, γνώρισα τον δάσκαλο Παπαντώνη, ως σχολικό σύμβουλο και αμέσως εντυπωσιάστηκα από την γλυκύτητα και την σεμνότητά του. Πάντα προστατευτικός και ποτέ επικριτικός, που αντιμετώπιζε  με αγάπη τόσο τα παιδιά όσο και τους δασκάλους.

Αργότερα τον γνώρισα και ως άνθρωπο στην καθημερινότητά του.  Το ίδιο γλυκό και δοτικό, αφοσιωμένο στα κοινά, πρόθυμο να βοηθήσει με ανιδιοτέλεια τον συνάνθρωπο είτε σε ατομικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο.

Γνώρισα και την οικογένειά του, το ίδιο παραδειγματική με τον πάτερα. Και καθώς περνούσε ο καιρός, εκτιμούσα αυτόν και τους δικούς του ακόμα πιο πολύ.

Πριν χρόνια, μάθαμε πως θα ασχοληθεί με την πολιτική και τότε είπα μέσα μου: Ωχ! Τι θέλει και μπλέκεται αυτός ο άνθρωπος με την πολιτική;  Η πολιτική δεν αστειεύεται. Όσο πιο καλός τόσο πιο μπλεγμένος. Και δυστυχώς επαληθεύτηκα.

Αχ; Δάσκαλε το ήξερες πως όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Και οι κότες της πολιτικής είναι αμείλικτες γιατί δεν τρώνε σάρκες, αλλά κατασπαράζουν τις ψυχές και ποδοπατούν ανελέητα υπολήψεις.

Γι αυτό δάσκαλε μη στενοχωριέσαι, δεν αξίζει τον κόπο. Εσύ ξέρεις ποιος είσαι, η οικογένειά σου ξέρει ποιος είσαι, αλλά και όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε ξέρουμε ποιος είσαι

Ένας καλός Άνθρωπος !

Γιαννούση Αναστασία

Συνταξιούχος νηπιαγωγός

Tags

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio