Είναι  να απορείς με τους δημοτικούς συμβούλους...

Σάβ, 13/10/2018 - 15:42
Image

Την εβδομάδα που μας πέρασε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσε στην υπεράσπιση του Δήμου  Βόρειας Κυνουρίας για τη γνωστή σε όλους τους δημότες, και όχι μόνο, υπόθεση (δείτε ΕΔΩ). Από την ημέρα που έχω αναλάβει το Astros News έχω παρακολουθήσει το 80% των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων και σχεδόν οι περισσότερες τοποθετήσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ των συμβούλων αποδεικνύουν, κατά τη γνώμη μου, πως έχουν βάση, με μερικές εξαιρέσεις βέβαια, σε ό,τι αναφέρεται στην αίθουσα του ΔΣ.

Αυτό που παρακολούθησα και δεν πίστευα στα αφτιά μου στην τελευταία συνεδρίαση, όχι ως ανταποκριτής ενός μέσου εν ημέρωσης αλλά ως απλώς φορολογούμενος πολίτης, ήταν πως για μια υπόθεση που έχει αποφανθεί το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με πόρισμα-«καταπέλτη» 36 σελίδων κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι πρότειναν να μην προχωρήσει η υπόθεση και να μην ορίσει δικηγόρους ο Δήμος, καθώς, όπως ισχυρίστηκαν, το ζήτημα είναι πολιτικό!

Σε αυτό το σημείο, είναι να απορεί ο καθένας μας για τον ρόλο που έχουν  οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αιρετοί γενικότερα.

Διότι, τι περιμένει κάθε δημότης  σε κάθε Δήμο, όταν πληρώνει δημοτικά τέλη για έργα που, όπως διαπιστώθηκε από την ανώτατη Αρχή, κρύβουν παραβάσεις, παραλείψεις, παρατυπίες, ή και για έργα-«φαντάσματα», και μάλιστα όταν φτάνει η στιγμή που αποκαλύπτονται όλα;

Δεν δικαιούται να απαιτεί δικαιοσύνη και την ανάλογη τιμωρία  που προβλέπει ο νόμος για τους παραβάτες;

Είναι, τάχα, πολιτικό ένα τέτοιο ζήτημα;

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ομόφωνη απόφαση από ένα Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τέτοιο θέμα;

Είναι δυνατόν μέλη της αντιπολίτευσης τα οποία έχουν κατηγορήσει άπειρες φορές τη δημοτική αρχή για «σπατάλη χρημάτων» να μην επιθυμούν διαφάνεια για όλα τα ανάλογης φύσης ζητήματα που προκύπτουν;

Τι θα πουν στους ψηφοφόρους τους, δηλαδή, για αυτό το θέμα; Πάει, πέρασε, δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε ή επειδή ήταν ανώνυμη καταγγελία δεν έχει υπόσταση;

Για να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με ένα τέτοιο ζήτημα διαφάνειας πρέπει να κάνει την καταγγελία επώνυμα ένας πολίτης; Ασφαλώς όχι. Οι Ανεξάρτητες Αρχές λαμβάνουν υπόψη κάθε καταγγελία και εφόσον διαπιστωθεί παράβαση, παραβίαση, παρατυπία, προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η καταγγελία έγινε ανώνυμα, οι ελεγκτές ήρθαν και το αποτέλεσμα το έκρινε πρωτόδικα η Δικαιοσύνη και σε λίγες μέρες θα γίνει το Εφετείο .

Αν, λοιπόν, αυτοί που σήμερα θέτουν πολιτικό ζήτημα στην υπόθεση, βρεθούν σε λίγα χρόνια στον δημαρχιακό θώκο και έχουν μπροστά τους μια ανάλογη υπόθεση για τη δημοτική αρχή Μαντά, τι θα κάνουν;

Πιστεύω πως όταν είσαι μέλος ενός Δημοτικού Συμβουλίου, σε οποιαδήποτε πλευρά και αν βρίσκεσαι, το σημαντικότερο που πρέπει να κάνεις είναι να υπερασπίζεσαι το δίκαιο και την αλήθεια για το καλό του Δήμου σου πάνω από όλα. Και αυτό ισχύει για όλα τα ζητήματα.

Διότι δεν χωράει αντιπολιτευτικός λόγος σε υποθέσεις που έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και που αφορούν σε χρήματα των φορολογουμένων και σε έργα υποδομής.

Θάνος Μπόγρης

Tags

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio