Η εκτίμηση της Goldman Sachs για το Facebook

Τετ, 21/03/2018 - 15:00
Image

Η ικανότητα του Facebook να διαχειριστεί την υπόθεση με τις παραβιάσεις στοιχείων, θα καθορίσει εν τέλει το μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρίας, δήλωσε αναλυτής της Goldman Sachs σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

Η μετοχή του Facebook ήταν αυτή με τη χειρότερη επίδοση χθες στον δείκτη S&P 500, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τον Μάρτιο του 2014. Η μετοχή της κατέγραψε… βουτιά μετά από δημοσιεύματα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία η εταιρία πολιτικών αναλύσεων, Cambridge Analytica, κατάφερε να συγκεντρώσει στοιχεία από τα προφίλ 50 εκατομμυρίων χρηστών της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Facebook δέχεται πυρά για τον ρόλο του στην υπόθεση και κατηγορείται για παραβίαση δεδομένων.

«Σίγουρα, εισάγει ένα επίπεδο αβεβαιότητας, που δεν είχαμε δει πριν με το Facebook», δήλωσε σήμερα στο CNBC ο Χιθ Τέρι, επικεφαλής αναλυτής για τον τομέα του ίντερνετ στην Goldman Sachs. Ο Τέρι εξήγησε ότι κάθε ταχέως αναπτυσσόμενος τεχνολογικός γίγαντας είναι πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοια κρίση. «Το ίδιο ισχύει και για το Facebook. Το πώς θα το διαχειριστούν αυτό είναι που τελικά καθορίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον τους», δήλωσε ο Τέρι.

Πηγή: dete.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio