Η ανακύκλωση των πλαστικών τελάρων από τους παραγωγούς της Αρκαδίας

Δευ, 05/03/2018 - 11:09
Image

Τα πλαστικά τελάρα ανακυκλώνει ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας, έχοντας θεαματικά αποτελέσματα. Από τα 500 κατεστραμμένα πλαστικά τελάρα που ανακυκλώθηκαν τον πρώτο χρόνο, ο Συνεταιρισμός κατάφερε δύο χρόνια να ανακυκλώνει έως και 6000 τελάρα.

Η δράση ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και σαφώς έχει αποδώσει αν αναλογιστούμε ότι φέτος ανακυκλώθηκαν 6000 πλαστικά τελάρα, τα οποία πριν την δράση της ανακύκλωσης θα βρίσκονταν είτε πεταμένα σε ρέματα και χωράφια είτε θα καίγονταν.

Οι παραγωγοί  που δίνουν προς ανακύκλωση τα σπασμένα τελάρα ωφελούνται καθώς  για κάθε  τρία παλιά κατεστραμμένα που παραδίδουν στο Συνεταιρισμό παίρνουν πίσω ένα νέο τελάρο.

Τα πλαστικά τελάρα πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Agropacking στην περιοχή του Πύργου, απ’όπου προωθούνται για ανακύκλωση .

Ο πρόεδρος του αγροτικού κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αρκαδίας Α. Τσιοτίνας σε συνέντευξη του στο ArcadiaPortal.gr ανέφερε ότι η ανακύκλωση δεν σταματά στα πλαστικά τελάρα, αλλά γίνεται ανακύκλωση σε όλες τις χάρτινες συσκευασίες των υποκαταστημάτων του ΑΚΣΑ. Τα ανακυκλώσιμα υλικά τα παίρνει η εταιρεία ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΕ .

Τέλος ο κ. Τσιοτίνας επεσήμανε ότι ο συνεταιρισμός είναι ανοιχτός σε νέες προτάσεις και διερευνά και άλλες περιπτώσεις υλικών που μπορούν να οδηγηθούν στην ανακύκλωση .

 Η δράση αυτή ενημερώνει, εκπαιδεύει και  ευαισθητοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους έτσι ώστε  να συνειδητοποιήσουν την αξία της ανακύκλωσης και να την απορροφήσουν ως κουλτούρα ζωής και στην καθημερινότητα τους τόσο στην επαγγελματική όσο και στην οικογενειακή τους ζωή.

Την δράση αυτή θα πρέπει να μιμηθούν και άλλοι κλάδοι και με άλλα αντικείμενα, όπως τα λάστιχα των φορτηγών και τον αυτοκινήτων, τα οποία δυστυχώς έχουν κατακλίσει τα ρέματα και τα ποτάμια και τα χωράφια της περιοχής.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio