Το Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 19/07/2019 - 13:46
Image

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΆ ΑΡΚΑΔΙΑΣ. Η ΔΡΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Aμεσα ανταποκρίθηκαν οι επιχειρήσεις στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την στήριξη του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας με παροχή εκπτώσεων και προσφορών.

Ο Σύλλογος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του, έχει ετοιμάσει αυτοκόλλητα τα οποία θα δίνονται σε όλα τα καταστήματα που έχουν δώσει έκπτωση, ενώ στο λευκό πλαίσιο θα συμπληρώνουν την έκπτωση και τα είδη που θα δίνονται.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, την ιστοσελίδα του για τις επιχειρήσεις που δίνουν έκπτωση –  προσφορά.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Σύλλογος ΑμεΑ παρακαλούν όσες  επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να προσφέρουν έκπτωση των προϊόντων/υπηρεσιών στα μέλη του να την αποστείλουν εγγράφως στο email: sillogosamea@hotmail.gr ή να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6937066386 (Πρόεδρος: Παρασκευόπουλος Παναγιώτης).

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΕΓΕΑΣ 2019

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να συμμετάσχει στην Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας που θα διεξαχθεί από 14 έως 21 Αυγούστου 2019 στην Τεγέα Αρκαδίας, Πάρκο της Παλαιάς Επισκοπής.

Οι συμμετέχοντες στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν θα επιβαρυνθούν με κάποιο κόστος, αλλά λόγω του περιορισμένου χώρου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή δήλωσης συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

Πληροφορίες: Τηλέφωνο/ Fax: 2713-601116 / 601115 (υπεύθυνος κ. Ψυχάρης)

 

ΙΟΒΕ: ΣΤΟ 1,8% ΤΟΥ ΑΕΠ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ 2019
«Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας επιβραδύνθηκε περαιτέρω στο πρώτο τρίμηνο του 2019, σε 1,3%. Το αποτέλεσμα αυτό είναι κατά 0,3% χαμηλότερο από το προηγούμενο τρίμηνο και 1,3% χαμηλότερο από το ίδιο τρίμηνο του 2018» διαπιστώνει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στην τριμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία, που παρουσιάστηκε. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ο ρυθμός ανάπτυξης το 2019 είναι ελαφρώς χαμηλότερος του 2018,φθάνει στο 1,8%.
  
ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ -0,3% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Μείωση 0,3% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο φέτος, από αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι αύξησης 1% που σημειώθηκε τον Ιούνιο πέρυσι.
Σε ετήσια σύγκριση (Ιούνιος 2019 προς Ιούνιο 2018) οι κυριότερες ανατιμήσεις αφορούν στις τηλεφωνικές υπηρεσίες. Μεταξύ Ιουνίου και Μαΐου 2019, κατεγράφησαν αυξήσεις τιμών στην ένδυση και υπόδηση (9,7%) λόγω επαναφοράς των τιμών στα προ θερινού δεκαήμερου εκπτώσεων επίπεδα, καθώς και στις μεταφορές λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα εισιτήρια μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο.

 

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ 20.000 ΑΔΗΛΩΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Περίπου 20.000 ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb τα οποία δεν δηλώθηκαν στο ηλεκτρονικό Μητρώο, εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω ειδικού προγράμματος αυτοματοποιημένου εντοπισμού (web scraping. Παράλληλα, 130 ιδιοκτήτες ακινήτων με εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις, εντοπίστηκαν να μην τα έχουν δηλώσει στην εφορία.
  

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ Ο ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΛΙΣΤΑ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Aπόφαση με την οποία, επιταχύνονται οι επιστροφές ΦΠΑ για χιλιάδες επιχειρήσεις που εμφανίζουν υψηλό βαθμό συνέπειας, υπέγραψε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Η απόφαση αφορά κυρίως εξαγωγικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που δεν επιβαρύνουν τις πράξεις που πραγματοποιούν με ΦΠΑ, και λόγω του μεγέθους τους είναι χαμηλού κινδύνου. Οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται στη «χρυσή λίστα» της ΑΑΔΕ και εισπράττουν άμεσα τις επιστροφές ΦΠΑ.

 

ΑΑΔΕ: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ AIRBNB
Οδηγίες δίνει με εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ σε όσους ενοικιάζουν ακίνητα μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης. Πρόκειται για εγκύκλιο με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών που ενοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb για να μην βρεθούν ενώπιον της εφορίας στις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται.

 

Τον Αύγουστο δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό –Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio