Οι ταινίες που θα προβληθούν στα Άνω Δολιανά στο πλαίσιο των Ονείρων Θερινής Νυκτός

Παρ, 09/08/2019 - 11:44
Image

Οι ταινίες που θα προβληθούν σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου, στα Άνω Δολιανά στο πλαίσιο των Ονείρων Θερινής Νυκτός:

“Ma Fi”,
Istanbouli Theater, Tyro, Λίβανο
Ο Yousef είναι ένας Σύριος πρόσφυγας Παλαιστινιακής καταγωγής που ξέφυγε από τον πόλεμο στην Συρία, στο Yarmouk, για να καταλήξει σε στρατόπεδο προσφύγων στο Λίβανο. Έχει μαζί του τον βαριά άρρωστο παππού του. Η ταινία ακολουθεί το διπλό αγώνα του Yousef και του παππού του για μια νέα ζωή.

Ο Οδυσσέας από την Αρκαδία
Ερευνητική ομάδα μαθητών 1ου Λυκείου Τρίπολης

«Ο χρόνος γυρίζει πίσω στην Τρίπολη το 1912 στις μαθητικές αγωνίες και τα όνειρα του 17χρονου τότε εφήβου μαθητή, Μάρκου Βερέμη, που πίστεψε πως θα τα καταφέρει και το έκανε. Γεννημένος στο Ζευγολατιό Αρκαδίας, ξεκίνησε να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Αμερική και να χαράξει τα δικά του βήματα στη ζωή…». Μια περιπέτεια, στην οποία πρωταγωνιστούν ο εφευρέτης και βιομήχανος, Τόμας Έντισον, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Χέρμπερτ Χούβερ και ο Βασιλέας Γεώργιος ο Α’. Στην ταινία ζωντανεύουν και αναπαρίστανται, το ταξίδι του, οι σπουδές του, οι περιπέτειες του στην Αλάσκα και τη Χιλή. Δημιουργική Ομάδα: Μαθητές 1ου Λυκείου Τρίπολης. Επικεφαλής: Μαρίνα Ρόζη. Σύμβουλος Σκηνοθεσίας: Κ. Σπυρόπουλος 16ΡΗΔΕΣ: Μια ομάδα 16χρονων μαθητών του 1ου ΓΕΛ Τρίπολης μιλάει για τα όνειρα, τις αγωνίες και την πόλη τους το 2016, την εποχή της κρίσης και της αβεβαιότητας, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο παρελθόν.

“Το όνομά μου είναι Σουλτάν (και είμαι άνθρωπος)”,
Συλλογική
Ξεριζωμένος από τα 6 του χρόνια, ο Σουλτάν μεγαλώνει στην προσφυγιά. Στα 28 έχει πια τη δική του οικογένεια. Με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά τους παίρνουν τη μεγάλη απόφαση. Το ταξίδι για τη Σουηδία είναι μακρύ, επίπονο και επικίνδυνο. Μα στον προορισμό μια ακόμα μεγάλη αγωνία τους περιμένει.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio